Wiem, że za 5 k plnów to będzie padło, ale mam możliwości dłubania przy tym, a nie zależy mi na karosowaniu tego "pode dyskotekę" i "na zaryw wiochurek" czy jak to tam zwać.... chodzi mi o wóz typu: w krzaki na na trase a nie na lans

Pozdr.
Moderator: s3R
Rekin serii 5 3.0TD waży 2 razy tyle co SJ413 i ma 3 razy tyle mocyWitam... z błota ssało się jachta i BMW rekinem serii 5 z siłownikiem 3 litra na TD
Oczywiście że nie pociągnie. Mi chodziło ogólnie o niskobudżetowy offroad. Taniej niżnes421 pisze: A takie bździdełko jak SJ to nie za lekkie na przyczepę z jachtem 1150kg w błocie na brzegu![]()
No i chybaśmy tu doszli do clu (czy jak się to pisze) i ostaniem się na Rockickim.... pytanie teraz czy benz czy Diesel Power.IWO_FERCIA pisze:Osobiście jestem za Rakietą. Jeździłam Ferozą i jeźdżę Rakietą ... Rakieta jest the best ....
A jak już auto da ci trochę radochy to przestaniesz liczyć PLN-y w niego włożone .... oczywiście w ramach mozliwości
Borgir pisze: I tu seria pytań dotycząca Daihatsu:
- 2,8TD czy 2,0 benz od Toyki? - 2.8TD i żaden inny, najlepiej z intercoolerem
- 2,8 TD lub D - ile to pali w trasie - równo 10l/100
- 2,8 - jak wysokie ubezpieczenie i jak obejść coby jak najmniej płacić (mam 60% zniżki ) - też mam 60%, płacę 400zł/rok, auto mam zarejestrowane jako ciężarowe)
- Jeśli Dieselki to czy są zamienniki i czy drogi serwis silnika (Rocky) - silnik prosty jak konstrukcja cepa, naprawia to każdy mech, są niektóre zamienniki do tego sporo aut do rozbiórki na alledrogo.
- Jakie punkty ramy są najbardziej narażone i na co zwrócić uwagę przy tym przy kupnie używki do roboty - sprawdź czy rama jest prosta i czy nie była spawana, pojedź na przegląd sprawdzić zawieszenie
P.S2: średnie zarobki jakie mamy w regionie to 1500 plnów na łapę /m-c z czego jestem w stanie poświęcić na wózek około 500 miesięcznie. - może się okazać tak, że przez pierwsze pół roku nie wyjedziesz z warsztatu, ofrołd to raczej drogie hobby, ale jak lubisz dłubać sam i masz gdzie to może nie będzie tak źle
nie wiem jaka jest masa gołej regatowej Sasanki ale jak nadal daje rade sama płynąć na żaglach to chyba nie ma źlekilka ulepszeń dla komfortu zawsze daje masę.
Te 6k to jest cena wywoławcza. Sprzedaje go handlarz..u handlarzy nie ma okazjiSztanca pisze:średnio raz w miesiącu pojawia się jakiś Rockers na Alledrogo w cenie do 6k, 2 dni temu pojawił się ten:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=662349104
nie wiem czy warto,
Fajnyyarkom pisze:A popatrz na tego: http://www.allegro.pl/item664094480_dai ... acony.html
Prawie SUV (nie obrazajcie sie rocmani i rockwoman)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość