Moderator: s3R
Nie o to. Podnosząc z jednej strony resor przechylasz most . W tym przypadku do przodu. Zobacz czym to skutkuje w linku który podesłałem wczesniej.rockold pisze: Kąt przy moście faktycznie będzie oki ale zostaje jeszcze ten przy reduktorze i chyba o to chodzi s3r'owi.
?
A pewny jesteś że ktoś nie dorabiał głównych piór z przodu? Jeśli dorabiał jedno, to łatwo jest nie utrafić z umiejscowieniem otworu na szpickopf i wtedy masz cały most przesunięty. Nie wiem jak ramę trzeba by zgiąc żeby przesunęło się tylne mocowanie wieszaka względem przedniego..?Sztanca pisze:Tylko w ten sposób byłem w stanie zniwelować efekt nie równoległych mostów będący skutkiem skrzywionej ramy w miejscu nóg pasażera. Problem uwidocznił się po założeniu większych kół, kiedy to prawe koło było bliżej kabiny niż lewe i był problem z miejscem na koło przy skręcie w prawo.
Hinek pisze:A pewny jesteś że ktoś nie dorabiał głównych piór z przodu? Jeśli dorabiał jedno, to łatwo jest nie utrafić z umiejscowieniem otworu na szpickopf i wtedy masz cały most przesunięty. Nie wiem jak ramę trzeba by zgiąc żeby przesunęło się tylne mocowanie wieszaka względem przedniego..?
Teraz masz dwa pługi z przodu i do tego pewnie zerowy kąt wyprzedzenia.
No, ale wszystko się i tak zweryfikuje w użyciu![]()
Pozdr.
Porównywalny, jeśli nie IDENTYCZNY. Różnica jest taka, że wieszak w Samuraju się czasem wygina w przód/tył przy wykrzyżach o kilka cm, u mnie jest na stałe, czyli różnica ŻADNA. Jeśli chcecie ciągnąć dalej teorię "pługa" zapraszam do działów forum dla Samuraja lub K160.Sztanca pisze: Jeśli chodzi o lift to efekt końcowy jaki uzyskałem jest w zasadzie porównywalny do przedłużenia wieszaków w Samuraju, który ma je na przedzie auta.
i jak po testach już??Sztanca pisze:oki, postaram się zrobić sporo fotek i dobrze je opisać
najpierw jednak muszę to ustrojstwo przetestować w akcji, by 'elektro-mod' nabrał rzetelności![]()
Braniewo powinno wystarczyć jako test, trzymajcie kciuki
Kamel pisze:No mostów. Przecież sa dostępne. Tylko ważą sporo.
Kamel pisze:Waga w domyśle ceny
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości