Jedzie i szumi, co to jest?
Moderator: s3R
Re: Jedzie i szumi, co to jest?
Łożysko w drugim kole wymienione i jest git. Zobaczymy ile to tanie Koyo wytrzyma 

Fercia`93
606297666
606297666
Witam Panowie ,
co to za pierścienie metalowe na fotce ? Gdzie one przychodzą od kola czy od półosi ? W innych zestawach ich nie ma
U mnie szumu nie ma ale jak dźwignąłem kolo to ma luz na 12 i 6 godzinie , jak zdejmę sprzegielko to polos chodzi po 0,5cm w każda stronę czy to normalne ? Od strony skrzyni przegub ma luz miedzy zwrotnica 3-4mm . Czy to oznacza brak jakiś elementów ? Czy to łożysko jest zużyte albo nie niedociągnięte ? Auto mam dopiero 2 miesiące i w sumie go nie używałem za dużo.
Pozdrawiam
Max
co to za pierścienie metalowe na fotce ? Gdzie one przychodzą od kola czy od półosi ? W innych zestawach ich nie ma

U mnie szumu nie ma ale jak dźwignąłem kolo to ma luz na 12 i 6 godzinie , jak zdejmę sprzegielko to polos chodzi po 0,5cm w każda stronę czy to normalne ? Od strony skrzyni przegub ma luz miedzy zwrotnica 3-4mm . Czy to oznacza brak jakiś elementów ? Czy to łożysko jest zużyte albo nie niedociągnięte ? Auto mam dopiero 2 miesiące i w sumie go nie używałem za dużo.
Pozdrawiam
Max
Rocky F310 '90 Widetrack
Półoś zawsze ma luz, co do koła to u mnie też jest luz przy kręceniu ale wszystko działa i nic nie puka 

Fercia`93
606297666
606297666
Nie przesadzajmy 0,5 cm luzu na półosi, to raczej według mnie kwalifikuje łożyska do wymiany. Zresztą mam to samo, zacząłem rozbierać w celu wymiany łożysk, jak skończę to napiszę czy luz zniknął.
Luz był na piaście. Jakiś inteligent zaspawał śrubę i było ciężko. Po długich a ciężkich godzinach udało się spaw zerwać, dociągnąć śrubę w celu zredukowania luzu no i niestety znowu ja zaspawać, z powodu braku gwintu. Na drugi raz trzeba będzie zwrotnicę z piastą zakupić:(