Rocky zmiana budy.
Moderator: s3R
Rocky zmiana budy.
Witam kolegów i proszę o poradę . Przejrzałem pobieżnie cały dział daihatsu i nie namierzyłem odpowiedzi. Wczoraj mój młodszy brat zepsuł mi rockiego rocznik 87 resorak . Dachowaliśmy i niestety buda trochę mi się uszkodziła. Miałem już trochę rdzy więc teraz zastanawiam się czy da się przeszczepić budę od nowszego modelu? Zaczynam przeglądać portale aukcyjne i nie wiem czy mogę szukać nowszej , tej z niezależnym zawieszeniem, czy mam się ograniczyć do tego co miałem ?
Re: Rocky zmiana budy.
Inny zawias więc inna rama pewnie.
Jak inna rama to mocowania też pewnie inne.
Jak inna rama to mocowania też pewnie inne.
Zdrapek i poharatka
Pewnie tak, ale wolę zapytać. Z racji małego odzewu poszukam starej budy albo dachu. 

A czy te budy nie są przypadkiem łączone śrubami na grodzi ? Bo coś mnie się wydaje, że tak, więc jeżeli ocalała ci przednia część (od przegrody do przedniego zderzaka) to zamienić byś mógł resztę - taka ciekawostka - tył rockiego i ferozy mają ten sam rozstaw poduszek - różnica jest tylko z przodu, bo tu się już zmienia szerokość ramy (oczywiście krótki rocky). Zmiana zawieszenia w rockim mogła też pociągnąć za sobą zmianę wymiarów przedniej części ramy - przydałoby się dotrzeć do manuala (ja dysponuję niestety tylko manualem do resoraka).
Generalnie mam do zmiany dach nad przednimi fotelami
Poszła przednia szyba , szyba boczna od strony pasażera, i prawa tylna szyba uchylna. Auto jest tak twarde że dojechało o własnych siłach do warsztatu. Nie wiedziałem że przód jest osobno, muszę się temu przyjrzeć