problem z częściami

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

krisddz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

problem z częściami

Post autor: krisddz » pt lut 20, 2015 1:49 pm

Witam wszystkich
od nie dawna jestem posiadaczem Daihatsu Rocky 2,8 TD F75 89r.

po wizycie w warsztacie okazało się że przednie zawieszenie i układ kierowniczy jest do wymiany + regeneracja wałów .
ku mojemu zdziwieniu okazało sie że zakup nowych części graniczy z cudem a używek jak na lekarstwo .Obdzwoniłem chyba wszystkie sklepy z częściami do aut japońskich i dalej nic.Może macie jakieś sprawdzone adresy gdzie można nabyć zamienniki do rakiety ??

Ewentualnie może wiecie gdzie można zregenerować , końcówki drążków , łącznik stabilizatora , drążek poprzeczny , przedni reakcyjny , a i jeszcze szukam zwrotnicy prawej i lewej

Awatar użytkownika
olin1

Re: problem z częściami

Post autor: olin1 » pt lut 20, 2015 4:11 pm

Dzwon do Poznania tam cos znajdziesz
61 868 69 75
Ostatnio zmieniony pt lut 20, 2015 4:13 pm przez olin1, łącznie zmieniany 1 raz.
Daihatsu Rocky - na zawsze
Defender 110 - obecny
Pajero IV - obecny

MarekŻ

Post autor: MarekŻ » pt lut 20, 2015 10:35 pm

Ja w lato 2014 przerabiałem temat regeneracji końcówek drążków (wysyłałem do złotnik koło Poznania do pana Wojciecha Szczublewskiego ale do końca z roboty nie jestem zadowolony bo na zrobienie czekałem 3 tygodnie od wysłania, a poza tym gumy na łącznikach są tylko nakładane bez żadnej opaski zaciskowej). Z tego co mi się udało zorientować, ale po fakcie to dobrze regenerują końcówki w Warszawie na Redaktorskiej (znajomi robią tam do ciężarówek i ciężkiego sprzętu - można załatwi temat od ręki jednego dnia za kilka groszy więcej)
Co do zakupu części w Poznaniu to mają trochę drogo i nie wszystko dostaniesz. Rokulec to zajebisty sprzęt w teren ale ta dostępnośc części zabija - używane można dostac ale to zawsze loteria i nie wiesz co przyślą. Ja miałem tak na przykład z bakiem - miał byc w zaje... stanie a dostałem lekko cieknący i w sumie wstawiłem od poldka. Więc zawsze lepiej regenerowac jak kupowac używane.
Ps. Amortyzator skrętu pasuje (prawie) od toyoty lj - w ic dostępny za niecałe 200 zł tylko wąs na drążku trzeba przespawac o 3 cm.
Karwa ale się rozpisałem ale to po bimberku taka lekka ręka.
Z optymizmu się wyleczyłem, z głupoty jeszcze nie więc jadę dalej i szukam tej właściwej ... drogi.

Awatar użytkownika
-FoX-

Post autor: -FoX- » pt lut 20, 2015 11:18 pm

W Warszawie na popularnej robiłem swoje końcówki drążka, robota wykonana całkiem ok, przyczepić się nie mogę :p

Co do niektórych części możesz szukać na olx i allegro jak wyprzedawane są Rokacze na części. Często-gęsto można za bezcen dorwać części na których jeszcze pojeździsz.

tomaszek76

Post autor: tomaszek76 » sob lut 21, 2015 8:04 am

Jak chcesz nowe i chce Ci się z Anglii ściągać to tutaj troche znajdziesz
http://www.milneroffroad.com/daihatsu/f ... -41993-lwb
Old Roki newer daj- sprzedany
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”