Motamy delikatnie Rocky II
Moderator: s3R
Motamy delikatnie Rocky II
Cześć, czas leci, robimy się coraz starsi i autka też. Od dłuższego czasu waham się nad kupnem patrola lub toyoty (jeepowcy mi się odgrażają, że przestaną cześć mówić jeśli będzie to patrol), ale mam sentyment do tego Rockiego. Postanowiłam więc dać mu szansę. Z założenia nie ma być to auto przeprawowe, a więc bez szaleństw ale sypie się zawieszenie.
Znowu do regeneracji drążki kierownicze, tuleje wybite, o stabilizatorach i amortyzatorach nie ma co mówić, gumy nie istnieją.
Kto z tą materią walczył i wymyślił - co wzmocnić, zamienić, przerobić aby całość wytrzymywała więcej? Czy te nieszczęsne drążki kierownicze można jakoś zmienić, zamienić abym nie musiała ich tak często naprawiać?
Znowu do regeneracji drążki kierownicze, tuleje wybite, o stabilizatorach i amortyzatorach nie ma co mówić, gumy nie istnieją.
Kto z tą materią walczył i wymyślił - co wzmocnić, zamienić, przerobić aby całość wytrzymywała więcej? Czy te nieszczęsne drążki kierownicze można jakoś zmienić, zamienić abym nie musiała ich tak często naprawiać?
- daniel sto
-
Re: Motamy delikatnie Rocky II
wyciąć to cholerstwo i wywalić. Wstawić mosty od patrola i będzie to auto doskonałe.
4x4 FULL-GAZ KASZUBY
DAIHATSU ROCKY na mostach PATROLA
"DANIELO"
"DANIELO"

Pokaż mi to Twoje cudo proszę.
- daniel sto
-
tak na szybko to ten z czerwoną klapą od bagażnika
https://plus.google.com/photos/+Rados%C ... 7541551730
https://plus.google.com/photos/+Rados%C ... 7541551730
4x4 FULL-GAZ KASZUBY
"DANIELO"
"DANIELO"
Widzę, że go nie oszczędzasz.
A jakaś fotka od dołu?
Stoją u mnie na podwórku Rocku i Patrol koło siebie i jakoś mi się ten Patrol szerszy wydaje. Te mosty wielkie i ciężki, moc w rockim nie za duża. To robi?
Sam przerabiałeś? Jakieś szczegóły techniczne?

Stoją u mnie na podwórku Rocku i Patrol koło siebie i jakoś mi się ten Patrol szerszy wydaje. Te mosty wielkie i ciężki, moc w rockim nie za duża. To robi?
Sam przerabiałeś? Jakieś szczegóły techniczne?
- daniel sto
-
wszystko sam. przełożenie jest wolniejsze przez co koła mam 35cali. mocy nie brakuje. jedynki praktycznie na reduktorze nie zapinam.
Faktycznie mosty są cięższe, ale warto przerobić. Jestem bardzo zadowolony.
Faktycznie mosty są cięższe, ale warto przerobić. Jestem bardzo zadowolony.
4x4 FULL-GAZ KASZUBY
"DANIELO"
"DANIELO"
No dobra, a dojechanie nim po asfalcie np. 1000 km jakiej rangi jest wyczynem?
Chodzi mi o to, aby mimo wszystko ten samochód w miarę sprawował się również na czarnym.
Zaproponuję chłopakom takie rozwiązanie, zobaczę co oni na to. Moje osobiste zaawansowanie mechaniczne sięga jedynie - od znowu pękła klema, do wymień sobie sprzęgiełka, czyli podstawy podstaw.
ps. po ile chodzą mosty od patrola
Chodzi mi o to, aby mimo wszystko ten samochód w miarę sprawował się również na czarnym.
Zaproponuję chłopakom takie rozwiązanie, zobaczę co oni na to. Moje osobiste zaawansowanie mechaniczne sięga jedynie - od znowu pękła klema, do wymień sobie sprzęgiełka, czyli podstawy podstaw.
ps. po ile chodzą mosty od patrola
-
- jestem tu nowy...
Ja mam aktualnie mosty i zawieszenie od range rover classic, na czarnym całkiem fajnie, ale w terenie na bfg mt 33" zmieliłem dwa razy tylny dyfer. Zakupiłem już mosty od patrola, lecz na chwile obecną brak czasu na przerobienie.
Vitara była
Terrano I był
Samurai był
Rocky 2.8 tdi (,BFG MT 33')był
Rocky 2.8 TD resorak jest
Terrano I był
Samurai był
Rocky 2.8 tdi (,BFG MT 33')był
Rocky 2.8 TD resorak jest

Beatus - a czy przypadkiem nie kojarzysz Andrzeja z 4FiX ? On zmotał swojego Rockyego na mosty od Patrola
Jak jesteś z Wawy to możesz obejrzeć i pomacać na miejscu 

On miał Rocky I, chyba zresztą już go zmasakrował. Ale jeśli to był ten rocki, którym jeździliśmy razem po świętokrzyskim, to on bardzo dobrze sobie radził z rozwijaniem prędkości na czarnym. Chyba, że dopiero potem go poprzerabiał. Zapytam go. Dzięki