Potrzebna głowica do DL-52
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
Potrzebna głowica do DL-52
Witam.
Potrzebuję nie popękanej głowicy z TD DL-52. Mam na myśli zero pęknięć na mostkach oraz komorach wstępnych.
Jeśli ktoś ma takową to proszę o PM.
Dziękuję.
Potrzebuję nie popękanej głowicy z TD DL-52. Mam na myśli zero pęknięć na mostkach oraz komorach wstępnych.
Jeśli ktoś ma takową to proszę o PM.
Dziękuję.
Ostatnio zmieniony ndz sty 31, 2016 7:07 pm przez Bazyl Mulder, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Potrzebna głowica do DL-52
Jak poszukiwania Bazyl ? Mnie też padła głowica w DL-52. Pęknięcie na 4 cylindrze poprzecznie pomiędzy gniazdami zaworów. Przepatrzyłem internet i jest dramat ze znalezieniem pewnej,nieuszkodzonej głowicy.Kupno całego silnika to też loteria.Skłaniam się ku wysłaniu do firmy która to zespawa i da gwarancję( kilka takich ogłasza się w sieci).Co Koledzy myślą o takiej koncepcji ? Pozdrawiam.
Rocky F75 DL-52
Mam u siebie w częściach ze 2 głowice, raczej do regeneracji, ale możecie podjechać obejrzeć i dogadamy 

Donoszę,że po wielu trudach zdobyłem używaną głowicę w bardzo przyzwoitym stanie i auto znów jeżdzi
Jeżeli ktoś potrzebuje to mam namiary na 2 głowice do DL52,ponoć sprawne w cenie ok. po 500 PLN

Rocky F75 DL-52
-
-
Troszkę ci zeszło, ale cieszę się że auto chodzi
na pw możesz mi się pochwalić gdzie dorwsles części jeśli sprzedawca rzeczywiście uczciwy. Mogę potrzebować reduktor. 

Poszło jako PW
Też się cieszę,że Rakieta znów lata.
Będę szukał lewego,przedniego błotnika do F75 z 1991r ( najlepiej czarnego) bo poprzedni trochę ruda naruszyła.Może ktoś posiada zbędny ?

Rocky F75 DL-52
-
- jestem tu nowy...
Przpraszam za odkopanie tematu ale "Pokrak" stał długo u mechaniora bo z głowicami był meksyk.
Znalazłem jedną ale okazała się nie szczelna i chłopy w zakładzie naprawy głowic męczyli się z tym chyba z 2 miesiące.
Po czym jednak się poddali i musiałem od podstaw robić swoją, oryginalną głowice. No i teraz mam piieknie zrobioną górę silnika i wiele
innych pierdół przy okazji.
Mogłem tego nie robić bo wydmuchało jedynie uszczelkę pod głowicą ale nie lubie pół środków. Gdybym tak zrobił od początku to oszczędziłbym pół roku.
Ave!
Znalazłem jedną ale okazała się nie szczelna i chłopy w zakładzie naprawy głowic męczyli się z tym chyba z 2 miesiące.
Po czym jednak się poddali i musiałem od podstaw robić swoją, oryginalną głowice. No i teraz mam piieknie zrobioną górę silnika i wiele
Mogłem tego nie robić bo wydmuchało jedynie uszczelkę pod głowicą ale nie lubie pół środków. Gdybym tak zrobił od początku to oszczędziłbym pół roku.
Ave!
Człowiek uczy się na błędachBazyl Mulder pisze:Przpraszam za odkopanie tematu ale "Pokrak" stał długo u mechaniora bo z głowicami był meksyk.
Ave!

Dzika Koza