Witam jestem nowy na forum, chce poradzić się ludzi którzy znają temat z doświadczenia.
Mam daihatsu ferozę na oponach bfg mud-terrain 235/75 r15 samochód jest używany czysto w celu pomocy na gospodarstwie, mieszkam w górach. Jeżdząc w zimie po górach w miarę te opony sie sprawowały, chociaż gdy samochód zatrzymał się pod górkę to jechał spowrotem jak na sankach.
Teraz pytanie: w tym roku zamierzam zamontować pług do odśnieżania i pytanie czy kupić jakieś zimówki czy np łancuchy na tylna oś do moich mud terrain, obok domu mam kostkę i są różne pochyły terenu, jak zimówka się sprawuje w terenie po śniegu? Lepiej niż mud-terrain? Dodam iż nie myślę kupować jakiś bardzo drogich opon, z góry dziękuję
Daihatsu Feroza -opony, prośba do fachowców
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
Re: Daihatsu Feroza -opony, prośba do fachowców
Nic ci w zimę na śniegu nie zastąpi łańcuchów niestety. Sprawdzone, pod śniegiem z reguły jest ubity śnieg lub lód i koniec. Ja kupiłem łańcuchy Taurus 4x4 za około 200 zł i jestem bardzo zadowolony. Sprawdzają się także w lecie w błocie przy wyciąganiu drzewa.
F78