Jako, że pierwszy post to wypada się przywitać

Od około dwóch tygodni jestem posiadaczem ferozki z 93 roku. Silnik 1.6 16V HD-E. Ogólnie za auto dałem sporo, ale stan myślę, że jest naprawdę ok. Silnik po generalnym remoncie, wiadomo nieszczęsne głowice. Przynajmniej nie ma mowy o żadnym przegrzewaniu czy braniu oleju

- Muszę ogarnąć przednie hamulce, jedno koło lekko blokuje i ogólnie tarcze klocki do zmiany. Niestety siedzą tu tarcze całe, nie wentylowane. W Interszajsie mam dostępne praktycznie od ręki wentylowane. Od czego dobrać zaciski? Rocky? Gdzieś na forum udało mi się wyczytać że po lifcie były już wentylowane. Tylko nic doprecyzowanego. Sprawa pilna, bo hamulce trzeba na dniach robić

- Układ kierowniczy lekko gumowy, wiadomo terenówka nie prowadzi się zwykła osobówka będzie trochę pływać. Tym bardziej na kołach 225/70R15, ale w koleinach nie da dobrze wyczuć auta. Sprawdzaliśmy luzy i z kierownicy ruchy na koła przenoszą się od razu, szarpaliśmy na kanale dość mocno i wyszło że prawa podpora drążka kierowniczego ma spory luz na tulejce. Tylko gdzie to można kupić? Regeneracja? W hurtowniach pustki...
- Zegary/licznik, tu mam taki problem że brakuje kontrolki check w zegarach mimo silnika na wtrysku. Nawet znalazłem tą 6 pinową, zieloną kostkę w komorze to zwarcia dwóch pinów i wymigania błędów. Tylko checka brak, a nie powinno go czasami być w tej wersji ferozy? Liczniki na allegro są bardzo tanie, jeśli podłącze taki z kompletem kontrolek będzie działać?
- Wskazówka paliwa nie działa, znaczy działa, lecz nie pokazuje położenia max, ani minumum. Tylko dziwnie pracuje w pewnym zakresie swojego połozenia. Raz pół baku, za chwile 1/4. Jak się zaleje do pełna do pokazuje tylko 3/4 stanu. Mając stan 1/4 baku nie wiem czy zejdzie niżej, szkoda mi trochę katować pompkę żeby testować kiedy się paliwo skończy. Moze to być przez podmienione zegary? Czy muszę wyciągać zbiornik żeby dobrać się do pływaka?
-Lekki stuk z tyłu w moście przy zmianie biegów oraz puszczaniu gazu. Czyżby kończący się most? Czy może na wale coś sie poluzowało? Oleje wszystkie na dniach zmieniam, chociaż tam nie jest taki tragiczny.
-Przełącznik regulacji twardości zawieszenia, jest ale nie działa. Pewnie zwykłe amorki zamontowane. Warto szukać takich z regulacją? Czy lepiej dać sobie spokój? Ogólnie amorki są ok, tylko w przednich dolne tuleje są wybitę i spory luz. Można wprasować jakieś zastępcze?
-Stabilizator przód ma 24mm. O ile gumy dobiorę na ten rozmiar to skąd dorwać łączniki?
-Biegi 1 i 5 ciężko wchodzą, ale zerwana jest poduszka skrzyni, zamówie z jakiegoś sklepu internetowego i chyba powinna trochę wytrzymać?
Z tego co pamiętam to chyba z tymi problemami sobie sam nie poradziłem. Jeśli ktoś coś wie to z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam!