FEROZA Sprzęgło

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

Awatar użytkownika
ssnake80
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

FEROZA Sprzęgło

Post autor: ssnake80 » ndz cze 25, 2006 12:31 am

Witam

w jaki sposób i gdzie w Ferozie reguluje się sprzęgło.
moje łabpie tuż przy samej górze tak, że nawet nie jestem pewien na 100%, że jak puszcze pedał to jest zasprzęglone do końca, chce mieć przynajmniej koło 1cm luzu od góry zanim złapie po wciśnięciu pedała.
jak to wyregulować ??
Pozdrawiam
ssnake
http://youtu.be/4TQsGhu49Ws

Awatar użytkownika
Colorado

Re: FEROZA Sprzęgło

Post autor: Colorado » ndz cze 25, 2006 8:46 am

ssnake80 pisze:Witam

w jaki sposób i gdzie w Ferozie reguluje się sprzęgło.
moje łabpie tuż przy samej górze tak, że nawet nie jestem pewien na 100%, że jak puszcze pedał to jest zasprzęglone do końca, chce mieć przynajmniej koło 1cm luzu od góry zanim złapie po wciśnięciu pedała.
jak to wyregulować ??
O ile dobrze pamietam to jest ragulacja na lince przy samej skrzyni. Zobacze pozniej u siebie co i jak bo regulowalem juz tylko nie pamietam. Byla tam jakas blaszana zwleczka czy jakos tak
Cholerna sprezynka

Awatar użytkownika
ssnake80
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ssnake80 » pn cze 26, 2006 10:00 am

hej Colorado

i jak sprawdziłeś może, bo ja jakąś zawleczke znalazłem przy lince w miejscu jak wchodzi pod maska zaraz przy szybie od strony kierowcy, to tutaj i jak sie to reguluje bo nie chce zeby jak wyciagne zawleczke czesci mi sie posypaly gdzies po aucie bo pozniej nie dojde do tego co i jak było pospinane... ?
Pozdrawiam
ssnake
http://youtu.be/4TQsGhu49Ws

Awatar użytkownika
Colorado

Post autor: Colorado » pn cze 26, 2006 10:13 am

ssnake80 pisze:hej Colorado

i jak sprawdziłeś może, bo ja jakąś zawleczke znalazłem przy lince w miejscu jak wchodzi pod maska zaraz przy szybie od strony kierowcy, to tutaj i jak sie to reguluje bo nie chce zeby jak wyciagne zawleczke czesci mi sie posypaly gdzies po aucie bo pozniej nie dojde do tego co i jak było pospinane... ?
Dopiero sprawdzilem bo mi zona auto zawinela :evil: To jest tu gdzie piszesz. Wyciagasz zawleczke na oslonie linki sa takie rowki (naciecia) i luzujesz o zabek albo dwa i zakladasz zawleczke.Oprocz zawleczki nic tam nie ma prawa ci sie posypac :)21
Cholerna sprezynka

Awatar użytkownika
Bng862

Post autor: Bng862 » pn cze 26, 2006 1:28 pm

To tak jak w Rockym :)21 Mi się ostatni ząbki wyrobiły i zawleczka latała sobie przeskakujac sobie przez 3 ząbki ,a pedała o sprzęgłą lata sobie jak chciał.
Patrol Gr Tjm XgS Sileverstone mt-117

sieciech23
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sieciech23 » czw lut 14, 2008 11:16 am

tak wszystko ładnie ale macie jakis patent jak wyjac linke i założyć przy pedale? o to najbardziej mi sie rozchodzi. bo jak jest z tym duzy problem to pojade do mechanika i niech on sie z tym meczy.wolałbym sam poszperac. sle widziałem ze dostęp jest kiepski
feroza lx 92r 16v.z LCD tył. radzi sobie:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”