Panowie już czas pomyśleć jakie lacze na zimę do Ferozy,
Moderator: s3R
-
Panowie już czas pomyśleć jakie lacze na zimę do Ferozy,
żeby się to drogi trzymało. Czy macie jakieś propozycje? Dodam, że 90% śmigam po asfalcie.
A ja jestem zadowoony z Wranglerów UG - to model czysto zimowy, lamela na lameli i jakoś się mieli
Można się godzinami spierać, które zimówki są najlepsze, ale i te slabsze będą górą zimą na asfalcie - mi fabryka dała Scorpiony STR - niby są M+S, ale to opony caloroczne i są śliskie zimą i śliskie latem

Można się godzinami spierać, które zimówki są najlepsze, ale i te slabsze będą górą zimą na asfalcie - mi fabryka dała Scorpiony STR - niby są M+S, ale to opony caloroczne i są śliskie zimą i śliskie latem
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
tak przejździłem całą zimę i było ok. zestaw bfg at jest dość uniwersalny, co za tym idzie ekonomiczny i 'w kalsie'mdeja pisze:Łącze - w dobie dzisiejszej technologii i promocji stawiałbym na bezprzewodowe![]()
![]()
a na poważnie na AT radze zostać jeśli są z gumy M=S jak BFG AT
generalnie Cezariusz - zobacz tu
http://www.opony.com/opony/503_cooper_d ... er_ms.html
to na zimę doskonały wybór.
jak kiedyś zmienisz nastawienie procentowe co do przeznaczenia to świetny zestawem jest:
-dziękujesz już oponom at za współpracę
-przygotowujesz dwa zestawy:
a.letni - np bfg mt
b.zimowy coopery
-najlepiej dwa komplety felg
wariant econo:
-mt - nalewki
-coopery oryginał
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
-
no to jeszcze gdzie je kupić najlepiej i jaki rozmiar
na zimę. Teraz mam 255/60 R 15 Fulda 4x4 ale jak patrzyłem na Interii to najszerszy dostępny rozmiar zimówek to 235/65.
- Pawelec_wawa
-
- Kontaktowanie:
-
No to jakie MT kupić?
i gdzie?