podnieść rokiego
Moderator: s3R
- camaro
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
podnieść rokiego
Witam jestem tu nowy, więc pozdrawiam wszystkich.
jak mogę ponieść rokiego i ile można proszę o radę
jak mogę ponieść rokiego i ile można proszę o radę
Nie jestem jasnowidzemOjo pisze:nie przejmuj się Camaro zawsze znajdzie sie ktoś niezwykle błyskotliwy....Colorado pisze:Najprosciej to lewarkiem...
@Camaro podaj jakies info po w jakim celu chcesz podniesc auto, do czego ono ma sluzyc, czy jest na resorach z przodu czy moze masz wersje na drazkach skretnych itd
Mozesz w przypadku resorow dac dluzsze wieszaki, przeklepac resory, zalozyc inne resory, przelozyc resory nad mosty tkzw SPOA. Wady i zalety kazdej modyfikacji sa juz opisane. Jesli nie znajdziesz w dziale Daihatsu to szukaj w Nissanie albo Suzuki,tam sa auta o podobnym zawieszeniu. A moze lepiej zrobic bodylift nadwozia? Albo tylko podciac blptniki jesli chcesz zalozyc wieksze kola?
Cholerna sprezynka
Ale tak już brzmi lepiej....Colorado pisze:Nie jestem jasnowidzemOjo pisze:nie przejmuj się Camaro zawsze znajdzie sie ktoś niezwykle błyskotliwy....Colorado pisze:Najprosciej to lewarkiem...
@Camaro podaj jakies info po w jakim celu chcesz podniesc auto, do czego ono ma sluzyc, czy jest na resorach z przodu czy moze masz wersje na drazkach skretnych itd
Mozesz w przypadku resorow dac dluzsze wieszaki, przeklepac resory, zalozyc inne resory, przelozyc resory nad mosty tkzw SPOA. Wady i zalety kazdej modyfikacji sa juz opisane. Jesli nie znajdziesz w dziale Daihatsu to szukaj w Nissanie albo Suzuki,tam sa auta o podobnym zawieszeniu. A moze lepiej zrobic bodylift nadwozia? Albo tylko podciac blptniki jesli chcesz zalozyc wieksze kola?
Rzeczywiście Colorado ma rację, sam musisz okreslić co chcesz robić z tym autem. jakiejs uniwersalnej formułynie ma i pewnie znajdziesz 10 tys odpowiedzi. Najlepiej skontaktuj sie z kimś kto mieszka blisko i kto już robił takie rzeczy.
Borowiackie Stowarzyszenie Driftingu Polnego
- camaro
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Rockiego mam na resorach wydają mi się trochę proste. produkcja samochodu 1990r myślałem o przedłużeniu wieszaków. Nie wiem czy wystarczy jednak przedłużyć tylko ten ruchomy czy sztywny też. i najważniejsze pytanie o ile bezpiecznie można go podnieść. Błotniki już wyciąłem więc oponki wchodzą, Chodzi mi o odrobinę szaleństwa w błocie.
A jeździłeś już w terenie że chcesz samochód przerabiać gruntownie ?camaro pisze:Rockiego mam na resorach wydają mi się trochę proste. produkcja samochodu 1990r myślałem o przedłużeniu wieszaków. Nie wiem czy wystarczy jednak przedłużyć tylko ten ruchomy czy sztywny też. i najważniejsze pytanie o ile bezpiecznie można go podnieść. Błotniki już wyciąłem więc oponki wchodzą, Chodzi mi o odrobinę szaleństwa w błocie.
Zdrapek i poharatka
- camaro
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
A jeździłeś już w terenie że chcesz samochód przerabiać gruntownie ?[/quote]
Tak jeździłem głównie góry ustroń okolice, poligon bielsko.
W górach przydało by się go trochę podnieść i zabezpieczyć spód. jest to jednak początek mojej przygody z błotkiem, kolega mnie zaraził mamy też gaza 69 sporo dzwigniętego do góry ale takiego już kupiłem. chodzi mi o to ile cm Rockiego bezpiecznie można podnieść?

Tak jeździłem głównie góry ustroń okolice, poligon bielsko.
W górach przydało by się go trochę podnieść i zabezpieczyć spód. jest to jednak początek mojej przygody z błotkiem, kolega mnie zaraził mamy też gaza 69 sporo dzwigniętego do góry ale takiego już kupiłem. chodzi mi o to ile cm Rockiego bezpiecznie można podnieść?

DRIM TIM TIM
moim zdaniem powinieneś najpierw rockim pojeździć na oponach około 31 cali bez zmieniania zawieszenia i podnoszenia. w górach wysokie auto ( a rocky jest dość wąski) jest dość chybotliwecamaro pisze: W górach przydało by się go trochę podnieść i zabezpieczyć spód. jest to jednak początek mojej przygody z błotkiem, kolega mnie zaraził mamy też gaza 69 sporo dzwigniętego do góry ale takiego już kupiłem. chodzi mi o to ile cm Rockiego bezpiecznie można podnieść?![]()

Zdrapek i poharatka
- MACIEK KRAKÓW
Kilka razy przekroczylem juz nieznacznie bezpieczna skale na przechylomierzu i co do chybotliwosci Rockiego to wszystko jest OK
- owszem jest waski ale tu ma najwieksze znaczenie srodek ciezkosci auta a on jest jak widac na szczescie baaardzo nisko i autko trzyma sie podloza na trawersach
Co do opon to jezdze wlasnie na BFG AT 31' i YA 192

Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.
- camaro
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Mam już zrobione dystanse jednak muszę je trochę zwęzić ponieważ felga nie ma oparcia srodka. Nie uważam aby rokcy miał zdolności do przewrotki, przechyliłem go bokiem już sporo poza wskaźnik oparł się bokiem tak, że nie mogłem uchylić drzwi, ale łobuz nie koziołkował ku mojemu zdziwieniu. Było gorąco lecz sobie poradził.
Z czego snukera można zrobić?
DRIM TIM TIM
- MACIEK KRAKÓW
Lepiej felgi przespawaj niz dystanse zakladaj bo to dodatkowe obciazenie na przegubycamaro pisze:Mam już zrobione dystanse jednak muszę je trochę zwęzić ponieważ felga nie ma oparcia srodka. Nie uważam aby rokcy miał zdolności do przewrotki, przechyliłem go bokiem już sporo poza wskaźnik oparł się bokiem tak, że nie mogłem uchylić drzwi, ale łobuz nie koziołkował ku mojemu zdziwieniu. Było gorąco lecz sobie poradził.

Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Czesto na przyklad na nawrotkach w wawozach i na drogach w lesie. Jesli nie ma duzych oporow to LSD bardzo pomaga, zwykle da sie wyjechac z miejsc plaskich gdzie dwa kola sa w powietrzu, ale jak jest to w piachu albo blocie, albo w duzej dziurze to juz tylko pomoc z zewnatrz.
poległ pod Jesionem: Daihatsu Wildcat F75 2,8TD