NA STACYJCE 6 VOLT ZAMIAST 12 .PROBLEM.

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

piotr_tk

Kontaktowanie:

NA STACYJCE 6 VOLT ZAMIAST 12 .PROBLEM.

Post autor: piotr_tk » wt maja 01, 2007 8:25 pm

witam
po naprawie alternatora czeka mnie jeszcze jeden problem , brakuje prądu, nie pali. na stacyjce jest 6 volt a nie 12, kontrolki nie świecą, kabel masowy sprawdziłem jest ok, akumulator też, jest klakson, światła na max, tylko nie dopływa prąd na stacyjke, pompa paliwa się nie załącza. gdzie szukać błędu? za wszelkie sugestie dziękuję.
dodam że czasem jak cos styknie na kablach to zapali ale potem znów gasnie i nie ma prądu. komputer nie był zalany więc to raczej nie tam problem. w czwartek chciałbym pojeździć wiec będę wdzięczny za pomoc
daihatsu feroza 1.6 - BFG 30", żona-pilot, home-made snorkel, łopata, kinetyk, 2 szekle :)

Awatar użytkownika
Pawelec_wawa

Kontaktowanie:

Post autor: Pawelec_wawa » śr maja 02, 2007 12:44 pm

a miałeś założony immobiliser? może to od tego, bo on pompę odcina.
pozdr,
Pawelec gg25932
http://www.warfs.org
Daihatsu Feroza '94

piotr_tk

Kontaktowanie:

Post autor: piotr_tk » śr maja 02, 2007 1:28 pm

immobilisera niet, ale mam alarm, ale nie sądze że to alarm bo nawet kontrolki sie nie palą. jakie zwarcie gdzieś chyba
daihatsu feroza 1.6 - BFG 30", żona-pilot, home-made snorkel, łopata, kinetyk, 2 szekle :)

piotr_tk

Kontaktowanie:

Post autor: piotr_tk » śr maja 02, 2007 4:11 pm

już naprawione, była przerwa na kabelku który szedł z + na akumulatorze , lekko naderwany i nie było dobrego styku

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”