Bagażnik dachowy
Moderator: s3R
Bagażnik dachowy
Już po raz drugi spotykam się z takimi fajnymi rurkami w Ferozie, zastanawiałem się, czy ktoś z Was coś takiego ma? Ile to może kosztować? Czy to funkcjonalne?

Jeep Cherokee XJ Sport
Pyrkon 2009 - Poznański Konwent Fantastyki
No rzeczywiście pakowanie może być utrudnione 
Widziałem, że za jakieś 500 zeta można dostać zwykły belkowy bagażnik Thule, przystosowany specjalnei do Ferozy. Ale ta konstrukcja podoba mi się bardziej, zwłaszcza, ze można ją mieć i przy miekkim dachu i na stałe i reflektorki można nad kabiną dać.
Chyba widzę same plusy?

Widziałem, że za jakieś 500 zeta można dostać zwykły belkowy bagażnik Thule, przystosowany specjalnei do Ferozy. Ale ta konstrukcja podoba mi się bardziej, zwłaszcza, ze można ją mieć i przy miekkim dachu i na stałe i reflektorki można nad kabiną dać.
Chyba widzę same plusy?
Jeep Cherokee XJ Sport
Czyli jeszcze do przodu i drugi uchwyt na rynienkę na samym przodzie dachu? To już prawdziwa wyprawówka.
Chcesz to sam spawać?
Chcesz to sam spawać?
Jeep Cherokee XJ Sport
Fajny, ale też krótki. Za to zawsze można podnieść dach z przodu i napełniać bagażnik jak z włazu czołgu.
Jeep Cherokee XJ Sport
ja mam na razie plandekę a nie hart topa więc myślę nad wykonaniem jakiegoś innego bagażnika niż oryginalny
a poza tym to on jakiś malutki jest - bagażnik ma być bagażnik
Czyli jeszcze do przodu i drugi uchwyt na rynienkę na samym przodzie dachu? To już prawdziwa wyprawówka.
Chcesz to sam spawać?
wiem kto robi takie bagażniki ale czy zrobi

a poza tym to on jakiś malutki jest - bagażnik ma być bagażnik
Chcesz to sam spawać?
wiem kto robi takie bagażniki ale czy zrobi

low range 4x4 team na prawym
-= GAZIOR =- - robi się
-= GAZIOR =- - robi się
Ja jestem teraz na bakier z finansami, bo pierścienie tłokowe i blacharka w bagażniku, bo mam przewiew...
Ale gdybyś się z tym kto robi skontakcił i coś wiedział czy zrobi, to wszelkie wiadomości zawsze mile widziane
Ale gdybyś się z tym kto robi skontakcił i coś wiedział czy zrobi, to wszelkie wiadomości zawsze mile widziane

Jeep Cherokee XJ Sport
Hej. Ruszylo sie cos moze w temacie? Zaczynam coraz bardziej tesknic za takim bagazniczkiem...
Jeep Cherokee XJ Sport
no właśnie ja też potrzebuje coś takiego , bo zabrać się nawet w 3 osoby jest ciężko... a w moim hummerze
mam jakieś otwory z czymś "uchwytopodobnym" - dla zainteresowanych mogę dać zdjęcia
bo LPG też mam ale butla pod samochodem zamiast zbiornika więc mi gaz nie przeszkadza
Dzieki z góry za odpowiedź

bo LPG też mam ale butla pod samochodem zamiast zbiornika więc mi gaz nie przeszkadza

Dzieki z góry za odpowiedź
No u mnie te sie kreci remont generalny silnika i sworzni przedniego zawieszenia. Pewnie ze 2-3k pojda, to chce od razu jeszcze bagaznik do kompletu. Zastanawiam sie ewentualnie nad Thule ale ten jest bardziej kuszacy.
@Jarem, a dowiadywales sie w ogole? A jak nie, to mozesz sie wypytac? Czekam na PW od Ciebie
@Jarem, a dowiadywales sie w ogole? A jak nie, to mozesz sie wypytac? Czekam na PW od Ciebie

Jeep Cherokee XJ Sport
Poguglaj. To są normalne belki bagażowe jak do osobówki.
Jak poszukasz na forum to znajdziesz też temat o koszach bagażowych thule.
Jak poszukasz na forum to znajdziesz też temat o koszach bagażowych thule.
Jeep Cherokee XJ Sport
www.thule.pl
Słuchaj, to forum to nie informacja turystyczna
Opcja szukaj pomaga, a google są Twoim przyjacielem. Bagażniki Thule naprawdę nie są trudne do znalezienia w necie. 
Słuchaj, to forum to nie informacja turystyczna

Jeep Cherokee XJ Sport
A żeby nie było, że jestem niemiły.
Zestaw bagażnika do Daihatsu Feroza 93, bez relingów, to:
Stopy 951, belki 761, adapter 542 (dodatkowa rynienka, mocowana na hardtopie) oraz zamki 527.
Żeby coś w ogóle z tego było, trzeba by dodać kosz bagażowy (Thule 851/852/857)
Myślałem też o takiej śmiesznej torbie do zamocowania na koszu bagażowym.
W sumie wychodzi coś około 1100-1200 zeta :/ To już ciekawiej by było kupić dedykowany bagażnik wyprawowy. Z tym, że na stronie dobroczyńcy nie ma wyprawówek do Ferozy :/ Co w sumie nie jest dziwne
Wyprawowe krótkie auto? Bez jaj 
Zestaw bagażnika do Daihatsu Feroza 93, bez relingów, to:
Stopy 951, belki 761, adapter 542 (dodatkowa rynienka, mocowana na hardtopie) oraz zamki 527.
Żeby coś w ogóle z tego było, trzeba by dodać kosz bagażowy (Thule 851/852/857)
Myślałem też o takiej śmiesznej torbie do zamocowania na koszu bagażowym.
W sumie wychodzi coś około 1100-1200 zeta :/ To już ciekawiej by było kupić dedykowany bagażnik wyprawowy. Z tym, że na stronie dobroczyńcy nie ma wyprawówek do Ferozy :/ Co w sumie nie jest dziwne

Jeep Cherokee XJ Sport
Hmm.. No to standardowa prośba. Jak się już znajomego podpytasz, to opisz wrażenia! Może się znajomy skusi na produkcję seryjną
W końcu dwa to już seria! 

Jeep Cherokee XJ Sport
Jeez, jakie otwory? Dwa uchwyty na rynienke, na poczatku i na koncu rynny i jeden uchwyt na krawedzi drzwi bagaznika, tak jak to widac na zalaczonym obrazku. Nie daj se dachu dziurawic!
Jeep Cherokee XJ Sport
No to niecierpliwie czekam na oszacowanie... I na oszacowanie czasu wykonania... Bo dostałem odpowiedź z jednego sklepu, który podliczył komplet bagażnika bazowego na 533 złote, plus kosz i torba czyli w sumie 1226 :/
Jeep Cherokee XJ Sport