tylnia szyba
Moderator: s3R
tylnia szyba
ile moze kosztowac szyba do ferozy 89?
- BartekMW1975
- jestem tu nowy...
Re: tylnia szyba
ja dorobiłem z pleksy za 150 ale sie nie sprawdziła wiec kupiłem w Poznaniu za 700 PLN...ale za cholere nie moge dostac uszczelki pod nią..
NO RISK - NO FUN
Też mam plaksę , ale proponuję udać się do "poważniejszego" szklarza. U nas za doróbkę plus hartowanie tylnej (6 mm grubości) szyby do Ferozy, wyliczył 150 pln . Nawet jest nadruk po hartowaniu. Więc da się tylko kasy nie mogę jakoś wysupłać na ten cel 

http://www.youtube.com/user/lbs5
Szukaj mnie w garażu - nie na Facebooku.
A gdzie jest ta miejscowość ''U nas '' .Szukałem w google maps i nie znalazłemlbs5 pisze:Też mam plaksę , ale proponuję udać się do "poważniejszego" szklarza. U nas za doróbkę plus hartowanie tylnej (6 mm grubości) szyby do Ferozy, wyliczył 150 pln . Nawet jest nadruk po hartowaniu. Więc da się tylko kasy nie mogę jakoś wysupłać na ten cel
tez szukam takowej
ciekawe co z tymi szybami ze sie tyle ich sypie (ja nie mialem od poczatku jak kupilem) mam teraz plexe ale nie dosc ze peka to nie przylega do uszczelki ! myslalem juz o dorobieniu lekko wywalcowanych plaskownikow np z aluminium i do tego tez wywalcowana blacha potem pomalowac pod kolor ale jak sie dowiemy gdzie jest to "U nas"
to moze sie rozmysle 

U nas - czyli w mojej okolicy
W Bytomiu dorobili koledze do Patrola, a w Gliwicach się pytałem o Feroze- też problemu nie ma . Czy zakłady szklarskie istnieją tylko w tych dwóch miastach? 

http://www.youtube.com/user/lbs5
- BartekMW1975
- jestem tu nowy...
nie kolego nie tylko w tych dwóch , ale w Twoim opisie nie ma skad jestes, więc dlatego pytamy gdzie to jest to " u nas "....a tak pozatym to u mnie sa jacyś tepi szklarze bo "ni wacka" nie chcieli mi nic dorabiać, tłumaczac , że duzo roboty a mało zarobku i jedz pan gdzie indziej, a to jest najbardziej znany zakład "auto-szyby" w okolicy,konkretnie Laser Auto Szyby, przednią mi załatwiali 2 miesiące więc poszedłem gdzie indziej, radzę omijac z daleka, i ten w Siedlcach i ten w Łukowie.. u kogo innego sprowadzałem przednia szybke do Ferki to była po 2 dniach i z wklejeniem zapłaciłem 200PLN za nówke sztuke nie smiganą.....
NO RISK - NO FUN
do Bytomia i do Gliwic mam 20 km wiec nie jest zle 

[quote u kogo innego sprowadzałem przednia szybke do Ferki to była po 2 dniach i z wklejeniem zapłaciłem 200PLN za nówke sztuke nie smiganą.....[/quote]
Daj jak możesz namiary .Ja też chcę przednią szybę w takiej cenie
!!
Daj jak możesz namiary .Ja też chcę przednią szybę w takiej cenie

po przebudowie rocky'ego w Karalucha pozostała mi między innymi oryginalna tylna szyba.. jakby co..
Ja Wam mówię jest dobrze, jest dobrze, jest dobrze
ale nie najgorzej jest
13-13
OffPoje TEAM
ale nie najgorzej jest
13-13
OffPoje TEAM
- BartekMW1975
- jestem tu nowy...
do piotrh Daj jak możesz namiary .Ja też chcę przednią szybę w takiej cenie 
w LBN na tyłach kompleksu handlowego " Olimp " na Alejach Solidarności Pracy...autoszyby obok oszołomów od aut terenowych..

w LBN na tyłach kompleksu handlowego " Olimp " na Alejach Solidarności Pracy...autoszyby obok oszołomów od aut terenowych..
NO RISK - NO FUN
W SJcie mialem szyby boczne w hardtopie z plexi. Baaaardzo porysowane. Gostek-szklarz samochodowy wyjal jedna, odrysowal na tekturze i kazal zglosic sie za tydzien. Koszt za dwie szklane hartowane niecale 300pln. Jesli w Ferze jest plaska tylna szyba to nie ma problemu
-
- jestem tu nowy...
Hejka! Miałem ten sam problem z tylnią szybą co Wy gdy zmieniłem miękki dach na hardtop. Udało mi się wyhaczyć hardtop z szybami za 400 zeta ale pozostał problem tylniej szyby. W najlepszym razie kosztowało by to mnie jakieś kilka stówek ale myśląc ekonomicznie postanowiłem dorobić zwykłą pleksę. W pobliżu działa zakład produkujący reklamy, neony, banery itp. i tam zasięgłem języka. Gościu z tego zakładu obejrzawszy autko zaproponował coś lepszego niż zwykłą pleksi. Znalazł na magazynie kawałek specjalnej pvc używanej właśnie w reklamie, który tak łatwo nie pęka, można w nim spokojnie wiercić, ciąć zwykłą piłką do metalu itp. i do tego łatwo się wygina. Wziąłem potrzebny mi kawałek za 40 zł, dociełem, wywierciłem otwory na mocowanie i .......trochę się zawiodłem bo szybka odstawała na górze kilka centów. Z konieczności więc zamontowałem w hartopie 3 śrubki w szybce wywierciłem 3 otwory i skręciłem to nakrętkami motylkami. Nie wygląda to extra ale przynajmniej nie wieje
Jedyny problem to jedynie otwieranie tylnej klapy bo najpierw 3 motylki......ale za 50 dych to chyba się opłacało. 

No wlasnie. Tylna szyba nie jest plaska. Nie ma jak Samurai 

- Mazur85
- jestem tu nowy...
mam ten sam problem też mi wyleciala
maja w poznamiu, w-wie, jelenia góra i jeszcze kilka ale kosztóje nowa 700 stów i na allegro jak dzwonilem to sprzedaja tylko z całą klapą 650zł jak narazie załatwiłem sobie plekse i tobie radze to samo mały koszt
W Niemczech można dostać za nie dużą kase ze szrotu brat mi już szuka i chyba nowa też nie za dużo kosztuje.W polsce można dostać popatrz na necie ale mówie cena! wygórowana bo mało u nas takich samochodów.