1. Od pewnego czasu zapala mi się i gaśnie lampka "check-engine".
Analiza mrugnięć owej lampki (w trybie testu) wskazała na błąd nr 12.
Zacząłem dociekać przyczyny tego błędu i natkąłem się na internecie na materiał pt "Daihatsu Rocky EGR Cleanout" który mówi że najprawdopodobniej chodzi o dysfunkcję EGRu....
Po lekturze powyższego, doszedłem do wniosku że trza se ten EGR przeczyścić . Niestety obawiam się że jak odkręcę wtrysk i inne rzeczy o których mowa w tym materiale to porozrywają się uszczelki, a nowych nie posiadam.....
I tu pytanie - czy moje obawy są słuszne czy też da się jakoś wtórnie zaaplikować stare podkładki i uszczelki ?
Jeśli nie to czy da rade gdzieś kupić zestawik takowych albo może da się je wyciąć z jakiegoś arkusza materiału który może jest dostępny w moto sklepach

Czy któryś z Kolegów miał może podobny problem i dokonywał czyszczenia EGR ( i czy to pomogło

2. Odnoszę wrażenie że wspomaganie hamulców w mojej Ferozce nie za bardzo działa- trzeba dość mocno deptać po pedale żeby uzyskać oczekiwane rezultaty. A może poprostu ferozka tak ma zestrojone servo hamulcowe

3. Czy wielostopniowy rezystor dmuchawy nawiewu wnętrza można naprawić w jakiś prost sposób

może po przeczytaniu powyższego ktoś zdecyduje się udzielić jakiś wskazówek - z góry dzięki

trzymajcie się