Jestem od niedawna i przez przypadek posiadaczem dwóch Ferozek z 94 roku. Przeglądam od kilku dni wasze forum i oglądam coraz dokładniej swoje autka. Widzę pewne róznice , które mnie zaniepokoiły. W obu autkach mam dwie wajchy w kabinie jedna od biegów druga 2H/4H/4L , ale na drzwiach kierowcy są różne naklejki, niestety w obcym jezyku dotyczace jak mniemam obsługi napedu 4x4 ( co wnioskuję z rozpoznanych w tekscie napisów 2H 4H 4L). do autek mam instrukcje urzytkowania ale one też są w "nieludzkim" niemieckim. Zauważyłem , że autka różnią się też drobnym elementem na przednich kołach. Jedno z autek ma jakieś takie zatrzaski czy przełączniki ( myslałem że to jakieś dodatkowe zabezpieczenie koła

W związku z tym zrodziło się we mnie kilka pytań , może któryś z Panów może mnie oswiecić ?
Do czego potrzebne są te przełaczniki na kołach , jak z nich korzystać no i dlaczego w jednym autku są a w drugim ich nie ma (ktoś ukradł albo wymienił na tańsze koła

Czy można gdzieś znaleść dobry opis sposobu korzystania z napędu 4x4 w Ferozie taki by go zrozumieć (polski język i to dla nowicjuszy) i by nie popsuć autka ?
Bardzo proszę o pomoc
Z poważaniem
Tomasz B.