Tylko na wprost.
Moderator: s3R
Tylko na wprost.
Cześć!
Dawno się tu nie odzywałem, "ale jak trwoga to do Boga"
Mam do Was prośbę o pomoc. Podczas ostatniej jazdy straciłem przedni napęd, a zaraz potem coś strzeliło i przednie koła zostaly na wprost. Mogę jedynie przekręcić kierownicą w prawo i to też niewiele. Na zewnątrz wszystko wygląda dobrze, ale coś blokuje. Myślę, że to może przegub strzelił i się zablokował. Czy to możliwe? Może komuś z was też coś takiego się przytrafiło? Proszę o pomoc.
Dzięki![/img]
Dawno się tu nie odzywałem, "ale jak trwoga to do Boga"
Mam do Was prośbę o pomoc. Podczas ostatniej jazdy straciłem przedni napęd, a zaraz potem coś strzeliło i przednie koła zostaly na wprost. Mogę jedynie przekręcić kierownicą w prawo i to też niewiele. Na zewnątrz wszystko wygląda dobrze, ale coś blokuje. Myślę, że to może przegub strzelił i się zablokował. Czy to możliwe? Może komuś z was też coś takiego się przytrafiło? Proszę o pomoc.
Dzięki![/img]
- daniel sto
-
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
szybciej padnie przegub niz zjedzie frez -specjalna stal narzedziowa odpowiednio obrobiona .Choc nieliczne przypadki tez zie zdarzaly ,ale gdyby padl frez to by nie bylo efektow blokowania w jedna strones3R pisze:Przegub... możliwe że półośkę obrało z frezu.
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
taaaa... oba przeguby jakie widziałem rozwalone obrały półośki z frezu... jeden u mnie rok temu drugi parę tygodni temu. I też blokowało skręt.daro 16v pisze:szybciej padnie przegub niz zjedzie frez -specjalna stal narzedziowa odpowiednio obrobiona .Choc nieliczne przypadki tez zie zdarzaly ,ale gdyby padl frez to by nie bylo efektow blokowania w jedna strones3R pisze:Przegub... możliwe że półośkę obrało z frezu.
Jakoś 100% trafialność. RADZE przegub wyszedł przez sprzęgiełko...
Wniosek ? wymieniać przeguby...
Zdrapek i poharatka