Wyje prawdopodobnie skrzynia rozdzielacza.
Moderator: s3R
- maariaan
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Wyje prawdopodobnie skrzynia rozdzielacza.
Witam wszystkich,
Moja Fercia sprawowała się całkiem fajnie do póki nie zaczęło coś szumieć potem wręcz skrobać i wyć. Do rzeczy:
- odgłos skrawania dochodzi jakby z pod spodu.
- jego "widmo" jest wspólne z obrotem kół a nie silnika.
- wyje tak samo na 4x4. jak skręcam i jadę prosto.
- zrobiła się lekko ociążała. (takie mam wrażenie)
Diagnoza mojego znajomego mechanika to - prawdopodobnie jakieś łożysko w skrzyni rozdzielacza napędu.
Dlaczego Was tym męczę?
Potrzebuje namiar na kogoś kto to poprawnie zdiagnozuje, ew potwierdzi powyższą diagnoze i co najważniejsze będzie w stanie usunąć dokuczliwy zgrzyt. Oczywiście uczciwego i niedrogiego za to termin może być w miarę odległy.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Marek
Moja Fercia sprawowała się całkiem fajnie do póki nie zaczęło coś szumieć potem wręcz skrobać i wyć. Do rzeczy:
- odgłos skrawania dochodzi jakby z pod spodu.
- jego "widmo" jest wspólne z obrotem kół a nie silnika.
- wyje tak samo na 4x4. jak skręcam i jadę prosto.
- zrobiła się lekko ociążała. (takie mam wrażenie)
Diagnoza mojego znajomego mechanika to - prawdopodobnie jakieś łożysko w skrzyni rozdzielacza napędu.
Dlaczego Was tym męczę?
Potrzebuje namiar na kogoś kto to poprawnie zdiagnozuje, ew potwierdzi powyższą diagnoze i co najważniejsze będzie w stanie usunąć dokuczliwy zgrzyt. Oczywiście uczciwego i niedrogiego za to termin może być w miarę odległy.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Marek
Pan Bóg stworzył wieś, człowiek - miasto.
jest lancuch dostepny ,koszty ponad 1000zl wiec lepiej uzywka skrzynka,przerabaialem temat okolo roku temubarteks pisze:Najprawdopodobniej zużył się kompletnie łańcuch w reduktorze i przeskakuje na zębatkach. , niestety może to być kłopotliwe w naprawie, to znaczy nie wiem czy są łąńcuchy dostępne, ponieważ w Rocky jest wszystko na zębatkach..
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności