napędy rocky
Moderator: s3R
napędy rocky
Na wstępie witam wszystkich, jestem tu nowy i niewiele wiem o autach 4x4. Właśnie kupiłem rockego 2.8 TD 92r. Mam problem z napędami tzn. nie załączają się przyciskiem 4h. Czy ktoś może mnie wspomóc i podać jakiś czytelny schemat, podłączenia przewodów. Np na lewym błotniku w komorze silnika jest jakiś elektro zawór i nie zabardzo wiem do czego i gdzie powinien być podłączony.
Re: napędy rocky
noooo nikt nic nie podpowie
ja miałem w sumie tylko miesiąc ale 89 rok i była normalna wajcha jak mnie pamięć nie myli...
Większość moich postów mogła powstać pod wpływem używek zatem wyrażają jedynie moją aktualną opinię.
http://tomek.cad.net.pl/
Na tej stronie są manuale. Pewnie schematy też.
Na tej stronie są manuale. Pewnie schematy też.
Zdrapek i poharatka
wszystko ładnie pięknie ale z tych schematów niewiele moge wywnioskować, komory silnika nie ma wogóle
to dosyc skomplikowany system, zdublowany do tego, przycisk powoduje otwarzie elektrozaworu ktory zalacza podcisnienie z kolektora ssacego i naped na przedni wal. To samo dzieje sie kiedy wlaczysz reduktor. No i zeby przod dzialal musza byc zapiete sprzegielka.
poległ pod Jesionem: Daihatsu Wildcat F75 2,8TD
powoli dochodze do ładu. Napędy już działają tylko jeszcze po wyłączeniu kontrolka 4h na desce rozdzielczej długo się pali. Napęd niby rozłączony bo przedniego mostu nie napędza ale jednak. Pozdrawiam wszystkich.
bo ciśnienie musi ujść 

no to sensowne ale wcześniej roałanczał odrazu.
barteks pisze:podcisnienie z kolektora ssacego
w benzyniaku z ssącego z diesla z pompy vacum..
tel660675798