Kontrolka napedów
Moderator: s3R
Kontrolka napedów
Witam ! Jestem tu pierwszy raz. Mam pytanie, a mianowicie nie działa prawidłowo kontrolka napędów, świeci się czasami przy 2H, gaśnie przy 4H, coś mruga w zasadzie to zapala się kiedy chce, o o co chodzi? Napędy działają, sprzegiełka manuale.
Re: Kontrolka napedów
witaj.
zapewne luźne przewody/styki
zapewne luźne przewody/styki
zmoty sprzedane, szukam cywilnego Y60
sylwester w górach
sylwester w górach
Może jest to kontrolka od kierunkowskazów 

Może i trochę wolniej ale zawsze do celu.
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
ap4x4 pisze:Może jest to kontrolka od kierunkowskazów

A co do tej kontrolki to wleź pod wóz i zobacz czy nie oberwały ci się kabelki od czujnika, albo ktoś nie polutował ich odwrotnie.
Ostatnio zmieniony śr maja 13, 2009 12:13 pm przez ArtekRadom, łącznie zmieniany 1 raz.
ROCKY 2.8D '88
Spuść ciśnienie,bo ci dekiel wyrwie...
A zadane pytanie kwalifikuje się do wysłania klienta do elektryka.
A zadane pytanie kwalifikuje się do wysłania klienta do elektryka.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Może zaraz do autoryzowanego serwisu Daihatsu
Kolego jezeli nie chcesz płacić za byle diagnoze to spróbuj znaleźć przyczynę sam.
Czujnik tej kontrolki masz gdzieś przy skrzyni i od tego bym zaczał.
Wspomóż się manualem, ewentualnie po kabelkach. Może wystarczy coś przeczyścić albo polutować.
No chyba że paznokci się nie chce brudzić albo brak czasu to wtedy elektryk i pare szelestów mniej w kieszeni.

Kolego jezeli nie chcesz płacić za byle diagnoze to spróbuj znaleźć przyczynę sam.
Czujnik tej kontrolki masz gdzieś przy skrzyni i od tego bym zaczał.
Wspomóż się manualem, ewentualnie po kabelkach. Może wystarczy coś przeczyścić albo polutować.
No chyba że paznokci się nie chce brudzić albo brak czasu to wtedy elektryk i pare szelestów mniej w kieszeni.
ArtekRadom pisze:następny w d..pe uprzejmy, jak mnie nerwią takie pajace to szok, może się tobie instalacja przepaliła i do twojego mózgu nie dociera to posłało gdzieś dalej i dlatego miga u niego.

A Ty co się tak na mnie rzuciłeś ?
Jesteś bardzo arogancki i jeszcze nazywasz mnie pajacem ?
Nie znam Ciebie a Ty mnie.
Takie obrażanie kogoś na forum to Twoje normalne zachowanie?
Czy miałeś zły dzień Artku?
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
Dajcie już sobie spokój i i nie zaśmiecajcie mi skrzynki jak nie potraficie pomóc! Tym którzy coś podpowiadali bardzo dziękuję!
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
Nie dość, że miałem zły dzień to czytanie wypocin wirtualnych łofrołderów rozdrażniają mnie jeszcze bardziej, już to kiedyś pisałem. Forum jest od pomagania a nie od cwaniakowania, przynajmniej mam taką nadzieję. A co do ciśnienia to w normie i nie jest moim celem obrażanie tu kogokolwiek.
Nie prościej by było podać odnośnik do istniejącego tematu, albo odpisać co jest pińć, nie bo i po co. Lepiej kogoś pomieszać z błotem, albo kazać użyć mocy.
A i jeszcze jedno, dekielek mi się nie wyrwie bo czytam posty wielogwiazdkowców z przymrużeniem oka, ponieważ nic ciekawego zazwyczaj z nich nie wynika. POZDRAWIAM
Nie prościej by było podać odnośnik do istniejącego tematu, albo odpisać co jest pińć, nie bo i po co. Lepiej kogoś pomieszać z błotem, albo kazać użyć mocy.
A i jeszcze jedno, dekielek mi się nie wyrwie bo czytam posty wielogwiazdkowców z przymrużeniem oka, ponieważ nic ciekawego zazwyczaj z nich nie wynika. POZDRAWIAM
ROCKY 2.8D '88
To czy miałeś zły dzień czy może akurat okresu dostałeś nie upoważnia do obrażania innych.ArtekRadom pisze:Nie dość, że miałem zły dzień ...
Proszę nie rób tego więcej Artku.
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
Tu nie chodzi o ten zły dzień, sorki uniosłem się nie potrzebnie
. Przepraszam publicznie i obiecuję poprawę w przyszłości

ROCKY 2.8D '88
Czujnik jest wkręcony poziomo w górną część reduktora z prawej strony auta. Musisz go sprawdzić i oczyścić wtyczkę. W reduktorze są jeszcze dwa czujniki, ale jak sprawdzałem - nie mają wpływu na zapalanie kontrolki.
Tak było w mojej Rakiecie.
Pozdr.
Tak było w mojej Rakiecie.
Pozdr.
Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper 

Idź już...ArtekRadom pisze:Nie dość, że miałem zły dzień to czytanie wypocin wirtualnych łofrołderów rozdrażniają mnie jeszcze bardziej, już to kiedyś pisałem. Forum jest od pomagania a nie od cwaniakowania, przynajmniej mam taką nadzieję. A co do ciśnienia to w normie i nie jest moim celem obrażanie tu kogokolwiek.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
Cożeś się przyje..ał, kolegę ap4x4 przeprosiłem, ale ty po co się wpierniczasz, idź sobie nabijać posty gdzie indziej.
ROCKY 2.8D '88
Bedzie dym 

"Żywot Briana"
-Mamo, czy ja mam duży nos??
-Przestań myśleć o seksie!
-Mamo, czy ja mam duży nos??
-Przestań myśleć o seksie!
[quote="Hinek"]Czujnik jest wkręcony poziomo w górną część reduktora z prawej strony auta. Musisz go sprawdzić i oczyścić wtyczkę...........................
U mnie było identycznie, styki we wtyczce od czujnika praktycznie się rozpadły, po wymnianie jest ok. Widzę że u ciebie robi się podobnie co u mnie, w wolnych chwilach zacznij sprawdzać wtyczki w elektryce, niestety nietrwałe są
. Jakieś śmierdzidło do poprawy styku , papier ścierny i jazda
U mnie było identycznie, styki we wtyczce od czujnika praktycznie się rozpadły, po wymnianie jest ok. Widzę że u ciebie robi się podobnie co u mnie, w wolnych chwilach zacznij sprawdzać wtyczki w elektryce, niestety nietrwałe są

F78
Się przypierniczam,bo żeś mnie zahaczył...ArtekRadom pisze:Cożeś się przyje..ał, kolegę ap4x4 przeprosiłem, ale ty po co się wpierniczasz, idź sobie nabijać posty gdzie indziej.
Na powszechną tutaj radę:"spuść ciśnienie"-niepotrzebnie je podnosisz.
Sądzę,że jestes typem wszystkowiedzącego buraka.
A żeby nie było,że nabijam posty,to wyjaśnię:
Każdy jełop wie,że jak lampka szwankuje,to gdzieś brak styku-zatem jakiś kabel zaśniedział,naderwał się albo cuś w tym stylu.I trzeba poszukać po kablach.
Nie można spodziewać się,że forum ci to naprawi i pytanie w tym stylu swiadczy tylko o totalnej ignorancji-stąd moja rada,żeby jechać do fachowca.
Dodatkowo wyjaśniam,że okreslenie "jełop"absolutnie nie odnosi sie do HASAHa,a raczej obrazuje moje podraznienie.
Poniał?
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
- ArtekRadom
- Kontaktowanie:
Nie każdy JEŁOP jest znawcą, niektórzy wybierają terenówkę jako odskocznia od życia codziennego i czasem potrzebują podpowiedzi, są tacy co chętnie zaglądają pod auto sami nie zaśmiecając serwisów w których potrafią tylko kasę liczyć, a co do buraka to może kiedyś powiesz przy okazji to prosto w twarz. Zobaczymy czy będzie tak lekutko jak zza klawiaturki. Na razie koniec z mojej strony, bo zniechęcasz w ogóle do zaglądania tutaj.vandall1 pisze:.......................................
Poniał?
ROCKY 2.8D '88
To ja też sobie posta nabiję z okazji nadchodzącego weekendu, a co! 
Od ilu dają drugą gwiazdkę?

Od ilu dają drugą gwiazdkę?
Fercia`93
606297666
606297666
Gwiazdki są zależne od Twojego poziomu obycia z forum
1 etap, Łykasz jak dziecko wszystko co Ci napiszą na forum, wierzysz że świat jest taki jak inni piszą. Wierzysz że ktoś chce Ci bezinteresownie pomóc
- za to masz 0 gwiazdkek
2 etap, Dzięki temu że na forum nic się nie dowiedziałeś jesteś już i wiele mądrzejszy i dzielisz się z innymi swoją wiedzą
- dostajesz pierwszą gwiazdkę
3 etap, Jesteś już tak mądry że się nie poniżasz do poziomu napisania czegokolwiek mądrego na forum. Na wszystkich patrzysz z góry
- dostajesz drugą gwiazdkę
4 etap, Masz już auto terenowe, na forum nie zaglądasz
- dostajesz trzecią gwiazdkę
5 etap, Sprzedajesz auto ale znów wracasz do aktywności na forum. Na tym etapie u niektórych też występuje chęć dzielenia się z innymi wiedzą.
- dostajesz czwartą gwiazdkę
1 etap, Łykasz jak dziecko wszystko co Ci napiszą na forum, wierzysz że świat jest taki jak inni piszą. Wierzysz że ktoś chce Ci bezinteresownie pomóc
- za to masz 0 gwiazdkek
2 etap, Dzięki temu że na forum nic się nie dowiedziałeś jesteś już i wiele mądrzejszy i dzielisz się z innymi swoją wiedzą
- dostajesz pierwszą gwiazdkę
3 etap, Jesteś już tak mądry że się nie poniżasz do poziomu napisania czegokolwiek mądrego na forum. Na wszystkich patrzysz z góry
- dostajesz drugą gwiazdkę
4 etap, Masz już auto terenowe, na forum nie zaglądasz
- dostajesz trzecią gwiazdkę
5 etap, Sprzedajesz auto ale znów wracasz do aktywności na forum. Na tym etapie u niektórych też występuje chęć dzielenia się z innymi wiedzą.
- dostajesz czwartą gwiazdkę
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
Do bezpośredniego spotkania to raczej nie dojdzie,ale mozesz mnie podać do sąduArtekRadom pisze:...................................... a co do buraka to może kiedyś powiesz przy okazji to prosto w twarz. Zobaczymy czy będzie tak lekutko jak zza klawiaturki. Na razie koniec z mojej strony, bo zniechęcasz w ogóle do zaglądania tutaj.vandall1 pisze:.......................................
Poniał?

Więcej luzu proponuję.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
- wiking79
- jestem tu nowy...
Witam u mnie też w Rakiecie urwał się jeden z kabelków od czujnika napędów w jaki sposób się można do niego dostać żeby przylutować .
Daihatsu Rocky 86'