Blokuje koło
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
Blokuje koło
Witam podczas jazdy słychac tarcie a następnie blokuje lewe przednie koło proszę o radę jak sie do tego zabrac i co moze byc przyczyną
Re: Blokuje koło
zdjąć koło i obejrzeć o co chodzi. U mnie na przykład kiedys blokowało klocek. Po prostu nie odbijał, bo nie chodził w prowadnicy, nie blokowało to koła, ale je przyhamowywało grzały sie hamulce. Oględziny hamulców z przodu to prosta sprawa nawet dla laika. Zdejmujesz koło, odkręcasz 1 śrube na szczękach, podnosisz szczekę z klockami do góry na drugiej srubie, zsuwasz i wszystko masz w ręku
. Kanału nie potrzeba, kluczy specjalnych jakis tez nie.

Daihatsu Feroza 1,6 93' --> Ford Maverick 2,0 02'
Zacisk..zacisk to się nazywa! Bo jeszcze pytający zacznie szukać szczęk z przoduRobal30 pisze: Zdejmujesz koło, odkręcasz 1 śrube na szczękach, podnosisz szczekę z klockami do góry

Pozdr
Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper 

no niech Ci bedzie, ale pytajacy tak jak ja domyslam sie nie zna poprawnego mianownictwa 

Daihatsu Feroza 1,6 93' --> Ford Maverick 2,0 02'
No to trzeba go uczyc, bo kiedys komus powie ze wymienial "szczeki, wiesz, to cos przy tarczach hamulcowych" i bedzie wstyd 

Miejsce na Twoją reklamę.