Pompa paliwa
Moderator: s3R
Pompa paliwa
Siadła mi pompa paliwa - elektryczna przy zbiorniku. Z racji, że towar trudno osiągalny zapytuję: czy można wsadzić coś w zamian? Myślę o pompie z Applausa, ale tam znajduje się ona w zbiorniku, zaś w Ferozie, o ile się orientuję) na zewnątrz. Możecie coś doradzić?
Pajero I 2,5TD
Re: Pompa paliwa
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
Tutaj już zaglądałem. Jednak liczyłem, że ktoś już wymieniał pompę i ma doświadczenie odnośnie zastosowania jakiegoś innego typu. W sklepach jest tylko dostępna pompa mechaniczna niestety. Na zdrowy rozsądek pompa od Applausa powinna spełniać wymagania, ale nie wiem jak praktycznie wyglądałby jej montaż jeśli jest przystosowana do pracy w zbiorniku.
Pajero I 2,5TD
Rok temu kupiłem na niemieckim Ebayu oryginalną pompę do Ferozy za 30 euro.
To chyba ceny wzrosły, bo teraz wołają 90 Euro.
Ale to i tak skromnie w porównaniu z tym, ile żądają sobie co niektórzy nasi handlarze. Cena 250 - 300zł za używkę to według mnie ogromne zdzierstwo

Ale to i tak skromnie w porównaniu z tym, ile żądają sobie co niektórzy nasi handlarze. Cena 250 - 300zł za używkę to według mnie ogromne zdzierstwo

Pajero I 2,5TD
Masz jakiegoś normalnego mechanika w okolicy ?
Przecież jak pompa jest na zewnątrz to możesz podpiąć z byle czego. Z golfa choćby.
Przecież jak pompa jest na zewnątrz to możesz podpiąć z byle czego. Z golfa choćby.
Zdrapek i poharatka
Mam, proponowałem mu jeszcze od poldka trucka albo od starszych Opli, bo mają pompy na zewnątrz, ale twierdził, że nie da rady. Dzisiaj, po rozeznaniu cen używanych pomp nacisnę go mocniej, niech kombinuje 
Edit: mój mechanik trochę zmiękł, wiadomo - jemu też jest łatwiej wymienić jedną na drugą i po kłopocie, ogólnie jako powód podał jakieś przewody podciśnienia, które są w pompie od Ferozy a nie ma choćby przy tych od Poloneza. Na ile to prawda, życie pokaże

Edit: mój mechanik trochę zmiękł, wiadomo - jemu też jest łatwiej wymienić jedną na drugą i po kłopocie, ogólnie jako powód podał jakieś przewody podciśnienia, które są w pompie od Ferozy a nie ma choćby przy tych od Poloneza. Na ile to prawda, życie pokaże

Pajero I 2,5TD
Pompka od ferki ma przy sobie tłumik skoków cisnienia.Masz rację:2-3.5 stówy za uzywkę to szukanie jelenia jest.Tyle kosztują nówki mniej wiecej.
Mechanikowi sie nie dziwię,że chce oryginał.W kazdym bądż razie do pompy nie idą żadne podciśnienia i w wypadku zastosowania innej nie trzeba nic tam dodatkowego ciagnąć.
Nie mam tylko bladego pojęcia jaki będzie skutek zastosowania pompy bez owego tłumika
Mechanikowi sie nie dziwię,że chce oryginał.W kazdym bądż razie do pompy nie idą żadne podciśnienia i w wypadku zastosowania innej nie trzeba nic tam dodatkowego ciagnąć.
Nie mam tylko bladego pojęcia jaki będzie skutek zastosowania pompy bez owego tłumika

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Jedno jest pewne, od Poldka Trucka się nie nadaje
Ciśnienie w porządku, ale paliwa podaje zbyt mało. Musi być od wielopunktu, a nie wtrysku jednopunktowego. O tyle jestem mądrzejszy, ale prawie o stówę biedniejszy
Chyba nie zaoszczędzę na tym interesie.

Chyba nie zaoszczędzę na tym interesie.
Pajero I 2,5TD
Ale o ile będziesz madrzejszy
Ostatnio do nissana 2.4 daliśmy pompe od Opla 3.0 za 85 zeta i daje radę.
Gdybyś znalazł jakiś zamiennik-do daj info na forum.

Ostatnio do nissana 2.4 daliśmy pompe od Opla 3.0 za 85 zeta i daje radę.
Gdybyś znalazł jakiś zamiennik-do daj info na forum.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl

No to i mnie dopadl problem pompki paliwa,
od poloneza pasuje czy nie?
bo opinie sa rozne. Widzialem ze sa tez uniwersalne, ale co wtedy z tym tlumikiem skokow cisnienia, czy pompa moze pracowac bez tego?
od poloneza pasuje czy nie?
bo opinie sa rozne. Widzialem ze sa tez uniwersalne, ale co wtedy z tym tlumikiem skokow cisnienia, czy pompa moze pracowac bez tego?
-
- jestem tu nowy...
sa pompy do ferozy na allegro - nowe - nie pasuja ?
Przemek
SGV 2.0 & Daihatsu Feroza
SGV 2.0 & Daihatsu Feroza
A widziales ile kosztuja?
trzy razy tyle co od poldka czy uniwersalna.
trzy razy tyle co od poldka czy uniwersalna.
I jak, nikt nie przerabial tematu?
Przerabiałem ale dawno-merc 124/?/
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Założyłem pompe od Opla Omegi bez tłumika czy tam regulatora cisnienia,
no i chodzi bez problemu.
Gdyby nawet był potrzebny to bez problemu można go założyc bo jest montowany na przewodzie paliwowym,
a w furiozie przykręcany jest do pompy.
no i chodzi bez problemu.
Gdyby nawet był potrzebny to bez problemu można go założyc bo jest montowany na przewodzie paliwowym,
a w furiozie przykręcany jest do pompy.
Witam
tydzień temu wymieniałem pompę u siebie, znalazłem na necie sklep internetowy z Wrocławia i kupiłem ją za 103zł z kosztami przesyłki i z roczną gwarancją, załorzenie to pestka, działa jak należy:)
Firma Handlowa Moto Trade.
pozdrawiam
tydzień temu wymieniałem pompę u siebie, znalazłem na necie sklep internetowy z Wrocławia i kupiłem ją za 103zł z kosztami przesyłki i z roczną gwarancją, załorzenie to pestka, działa jak należy:)
Firma Handlowa Moto Trade.
pozdrawiam
http://pompypaliwa.istore.pl/pl,categor ... hatsu.html
Teraz jest już za 120zł chyba, że gdzie indziej kupowałeś?
Teraz jest już za 120zł chyba, że gdzie indziej kupowałeś?
Fercia`93
606297666
606297666
Nawet jak kosztuje 120 to i tak tanio, za używkę wołają najmniej 100, adres jak wyżej podałem, mają pompy do wszyskiego.
pozdro
pozdro