czujnik położenia przepustnicy

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

Awatar użytkownika
Robal30

czujnik położenia przepustnicy

Post autor: Robal30 » czw sie 19, 2010 7:10 am

Czy ktos moglby mi podpowiedziec jak sprawdzic wyzej wymieniony? Caly czas mam problem z obrotami po odpaleniu i czepiam sie wciaz czegos nowego:) Probowalem w/g manuala sprawdzic ohmomierzem, ale w manualu jest czujnik 3-pinowy, a ja mam 4-pinowy. Poza tym jak by nie mostkowac piny i tak cały czas omomierz pokazuje 1 :o . Jak zmostkuje ten najbliżej dołu z tym najblizej góry, to na chwile pokazuje 400 i natychmiast spada do 1. Nie ma wpływu na odczyty rownierz połozenie przepustnicy. Dodam, ze check mi sie nie swieci, ale na diagnozowaniu wyrzuca błąd 11. Kiedys pokazywał jeszcze kilka innych, ale jakos mu przeszło. Probowałem ustawiac czujnik i tak: na maxa przeciwnie do zegara - błąd 11 zanim jeszcze odpale silnik. Na maxa jak zegar - klekotanie silnika. Blędu niepokazuje już gdzies tak od polowy zakresu, ale wtedy wlasnie zaczyna sie klekotanie. Ustawilem kiedys wiec tak na pograniczu, po jakims czasie wyrzuca 11. Ostatnio ustawilem juz na klekotanie, tez po kilku dniach jazdy wurzuca 11. Nie wiem, mam wymienić ten czujnik? Prosze, niech mi ktos wytłumaczy jak go sprawdzic czy dobrze dziala?
Daihatsu Feroza 1,6 93' --> Ford Maverick 2,0 02'

Awatar użytkownika
Robal30

Re: czujnik położenia przepustnicy

Post autor: Robal30 » czw sie 19, 2010 11:44 am

odłączyłem drania i o dziwo, póki co o niebo lepiej jest :o Check sie nie swieci. Pali dobrze. Wszystko ok na razie. Poprawiłem troche technologie Daihatsu??? :D

Awatar użytkownika
Robal30

Re: czujnik położenia przepustnicy

Post autor: Robal30 » śr paź 06, 2010 5:46 pm

wymieniłem silnik i warto byłoby wszystko doprowadzić do pożądku. Ustawiał ktoś tps z 4 pinami? Są opisy tylko do 3pinowego. Przeszukałem już chyba cały internet. Błąd 11 i 12 wyskakuje, mimo, ze EGR zaślepiłem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”