Problem z jazdą na benzynie
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
Problem z jazdą na benzynie
Witajcie,
Mam problem z przełączeniem auta na jazdę na benzynie, nie odpala na benzynie i nie chce załapać po przełączeniu z gazu na benzynę. Na gazie jeździe bez problemu, odpala bez problemu, niestety nie działa tak dobrze na benzynie , poradźcie co zrobić.
Kolejna prośba ponieważ kopną mnie prąd na kablu idącym z cewki do kopułki czy wystarczy wymienić kable czy mogło coś poważniejszego się stać.
Mam problem z przełączeniem auta na jazdę na benzynie, nie odpala na benzynie i nie chce załapać po przełączeniu z gazu na benzynę. Na gazie jeździe bez problemu, odpala bez problemu, niestety nie działa tak dobrze na benzynie , poradźcie co zrobić.
Kolejna prośba ponieważ kopną mnie prąd na kablu idącym z cewki do kopułki czy wystarczy wymienić kable czy mogło coś poważniejszego się stać.
ROKY SOFT 87
Dąbrowa Górnicza
Dąbrowa Górnicza
Re: Problem z jazdą na benzynie
a pompka paliwa działa?
-
- jestem tu nowy...
hm.. , tego nie wiem, mało tego nie wiem jak to sprawdzić, jeśli znasz jakiś sposób będę wdzięczny za informację.
ROKY SOFT 87
Dąbrowa Górnicza
Dąbrowa Górnicza
Pompka paliwa jest bodaj mechaniczna...
http://jenfookbee.blogspot.com/2011/07/ ... -fuel.html
Poszukaj czegoś w tym guście i obadaj.
Przełączałeś z benzyny na gaz w ten sposób że wypalałeś paliwo z gaźnika i przełączałeś na LPG ?
http://jenfookbee.blogspot.com/2011/07/ ... -fuel.html
Poszukaj czegoś w tym guście i obadaj.
Przełączałeś z benzyny na gaz w ten sposób że wypalałeś paliwo z gaźnika i przełączałeś na LPG ?
Zdrapek i poharatka
-
- jestem tu nowy...
Tak, wypalam gaz i przełaczam, czasem działa ale najgorzej na zimnym silniku trzeba bardzo długo kręcić i pompować pedałem aby zaskoczyło jak zaskoczy to już działa jednak kolejnego dnia rano problem pojawia się ponownie.
ROKY SOFT 87
Dąbrowa Górnicza
Dąbrowa Górnicza
A jakiś filtr paliwa albo coś?
Zapodałeś paliwo z baniaczka może ?
Pompka też się może kończyć.
Ssanie z tego co pamiętam chyba automatyczne było ? Działa ?
Zapodałeś paliwo z baniaczka może ?
Pompka też się może kończyć.
Ssanie z tego co pamiętam chyba automatyczne było ? Działa ?
Zdrapek i poharatka
-
- jestem tu nowy...
co do filtru to jest prawie nowy w sumie autko jest przerobione od niedawna na gaz wcześniej jeździło na benzynie. Muszę sprawdzić czy pompa paliwowa działa , może ją rozbiorę. Co do zapodania paliwa nie robiłem tego . Zsanie jest automatyczne czy działa nie wiem. Nie znam się zabardzo na naprawach od niedawna mam okazję dopiero uczyć się tego więc zaczynam poznawać budowę autka i uczyć się co na co ma wpływ. Czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie pompki paliwowej.
ROKY SOFT 87
Dąbrowa Górnicza
Dąbrowa Górnicza

Ściąg przewód idący do gaźnika i zobacz czy pompuje paliwo a przytykając palcem sprawdzisz czy jest jakiekolwiek ciśnienie.Czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie pompki paliwowej
Jeśli pompka jest dobra trzeba zrobić czyszczenie gaźnika.Co do ssania to po zapaleniu powinien mieć podwyższone obroty , jeśli ma to ok jeśli nie to problem jest w ssaniu.
-
- jestem tu nowy...