Problem z elektryką

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

Awatar użytkownika
hugo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Problem z elektryką

Post autor: hugo » czw wrz 22, 2011 5:14 pm

Jeśli nieudolnie szukałem to proszę o naprowadzenie na odpowiedź. Wczoraj próbowałem wymienić żarówkę w lampce podsufitowej w Rocky 2.8D z 1993, chyba zrobiłem zwarcie, bo nie działa zegarek, lampka podsufitowa i w bagażniku i nie wiem czy coś jeszcze, chyba nie. Co ciekawe okazało się, że auto posiada brzęczyk nie wyłączonych świateł (pojawił się nagle wczoraj). Sprawdziłem bezpieczniki w kabinie, przy lewym kolanie kierowcy i wszystkie są OK. Czy gdzies jeszcze są jakieś bezpieczniki w tym aucie, bo za nic w świecie nie mogę znaleźć. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam Hubert
Feroza 1.6 16V '93 Cabrio Jump! LPG
Daihatsu Rocky 2.8D '93 Hard Top

Awatar użytkownika
dawid_wroc

Re: Problem z elektryką

Post autor: dawid_wroc » czw wrz 22, 2011 7:14 pm

obok bezpieczników na sciance z lewej strony przy kolanie sa jeszcze bezpieczniki w okolicach ciegna do otwierania maski. zamkniete w kwadratowej puszce jest tam chyba z 4-5 bezpieczników.szukaj ich w okolicach kolumny kierowniczej gdzies od spodu własnie. Tyle ze nie wiem czy te bezpieczniki rozwiaza Twój problem ...
takie tam jeżdżenie gdzie dróg nie ma....

Awatar użytkownika
hugo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Problem z elektryką

Post autor: hugo » czw wrz 22, 2011 7:44 pm

dawid_wroc pisze:obok bezpieczników na sciance z lewej strony przy kolanie sa jeszcze bezpieczniki w okolicach ciegna do otwierania maski. zamkniete w kwadratowej puszce jest tam chyba z 4-5 bezpieczników.szukaj ich w okolicach kolumny kierowniczej gdzies od spodu własnie. Tyle ze nie wiem czy te bezpieczniki rozwiaza Twój problem ...
Już zrobione! Jeszcze zanim przeczytałem Twój post. Szukałem, szukałem i znalazłem. Za główną skrzynką bezpieczników, tuż przy ścianie grodziowej znajduje sie plastikowe, podłużne pudełeczko, zamkniete od góry przykrywką. Znajdują sie w niej 2 bezpieczniki, chyba oba 15A. Jeden był przepalony. Wymiana przywróciła wszystko do życia. Temat uważam za zamknięty. Mimo to dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
Pozdrawiam Hubert
Feroza 1.6 16V '93 Cabrio Jump! LPG
Daihatsu Rocky 2.8D '93 Hard Top

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”