Wymieniłem świece żarowe, sprawdziłem przy wykręconych wtryskiwaczach czy wszystkie równo się dogrzewają, tak. Końcówki wtryskiwaczy ustawione. Pompa paliwa sprawdzona wzrokowo (odkręciłem przewody i sprawdziłem czy wszystkie sekcie podają,rada mechanika na tymczasowe sprawdzenie).
Objawy:przy odpalaniu rano (na zimnym silniku) zapala od "pierwszego trącenia" i pracuje normalnie, przy lekkim dodaniu gazu zaczyna rzucać silnikiem i dymi na biało. Później gdy się nagrzeje jest wszystko normalnie.
Jeśli ktoś mógłby coś podpowiedzieć z góry dziękuję.
Rocky 2,8 td Czy jest to wina pompy paliwa
Moderator: s3R
Re: Rocky 2,8 td Czy jest to wina pompy paliwa
kolego sprawdź kompresje na cylinderkach, wszystko ci powie, moim zdaniem przepalone tłoki albo pęknięta tuleja cylindra, znam z własnych doświadczeń 

Daihatsu Rocky 2,8 td 87r dawca
Daihatsu Rocky 2,8 td 86r gotowy
Daihatsu Rocky 2,8 td 86r gotowy
Okazało się(po długotrwałej walce) że była padnięta ręczna pompka paliwa i było zasysane powietrze,wymieniłem na filtr od golfa 1,9 i wszystko wróciło do normy. Dzięki za odpowiedz. Teraz szukam zbiornika paliwa, ponieważ pracuję w terenie i chcąc skrócić sobie drogę przejeżdżałem przez okopy i prawie został na glebie.
-
-
Ten filtr od golfa to bezproblemowo się da zamontowac czy trzeba rzeźbic jakiś uchwyt?
Old Roki newer daj- sprzedany
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
Wycinasz kawał blachy tak żeby obejmowała filtr + na zagięcia w których wiercisz otwory na śrubę (opaska) pamiętając żeby w połowie długości zostawić prostokąt który odginasz na zewnątrz, dwa otwory na rozstaw śrub po mocowaniu starego filtra. Przepraszam ale zapomniałem o tym poście