Montaż turbiny do Rocky
Moderator: s3R
Montaż turbiny do Rocky
Mam silnik DL52 bez turbiny, 75 KM. Chcę zamontować turbine. Co muszę zmienić/dołożyć prócz turbiny z kolektorem? Czy to wystarczy? http://moto.allegro.pl/daihatsu-rocky-k ... 28924.html
Pozdrawiam Hubert
Feroza 1.6 16V '93 Cabrio Jump! LPG
Daihatsu Rocky 2.8D '93 Hard Top
Re: Montaż turbiny do Rocky
Jesteś pewien że były DL52 bez turbiny ?
Nie spotkałem się jeszcze.
Nie spotkałem się jeszcze.
Zdrapek i poharatka
-
- jestem tu nowy...
Musisz kupić jeszcze pompę wtryskową, do silnika z turbo idzie inna.
Rocky Special 2.8 TD
- caterpillar
Z tego co słyszałem to silnik przystosowany do turba miał inne tłoki i wydajniejszy uklad chlodzenia (chlodniczka oleju)
GG: 1105809
-
- jestem tu nowy...
Z intercoolerem miał inne tłoki i większą chłodnicę. Przynajmniej mój tak ma.
Rocky Special 2.8 TD
Nie wiem czy były DL52 bez turbiny, możliwe, że nie. W moim są jakieś wężyki pozaślepiane, wiec może ktoś wymienił kolektor na ten bez turba, bo ono padło i nie chciało sie naprawiać.
Bardzo proszę napiszcie jak sprawdzić czy przy tym silniku było turbo kiedyś oraz jaki symbol ma pompa wtryskowa do uturbionego silnika, skoro jest inna.
Bardzo proszę napiszcie jak sprawdzić czy przy tym silniku było turbo kiedyś oraz jaki symbol ma pompa wtryskowa do uturbionego silnika, skoro jest inna.
Pozdrawiam Hubert
Witamhugo pisze:Nie wiem czy były DL52 bez turbiny, możliwe, że nie. W moim są jakieś wężyki pozaślepiane, wiec może ktoś wymienił kolektor na ten bez turba, bo ono padło i nie chciało sie naprawiać.
Silnik Dl 52 to jednostka z turbo. Nie wystepuje ona bez turbiny i intercolera. Może żle odczytałeś oznaczenia z dowodu rejestracyjnego,bo te 75 kw daje 100 km,albo masz wsadzony motor z DL-50 bez turbo.
Najlepiej zrób zdjecia i wrzuć na forum.Jak potrzebujesz kolektor od Dl 52 to daj znac na pw. A te zaślepione wężyki to moga byc od ekologi i turbo.
Pozdrawiam
http://imageshack.us/g/17/sam0465800x600.jpg/
Pod powyższym linkiem sa zdjęcia silnika. Z góry dziękuję za pomoc w rozszyfrowaniu co tam siedzi pod maską. Pozdrawiam.
Pod powyższym linkiem sa zdjęcia silnika. Z góry dziękuję za pomoc w rozszyfrowaniu co tam siedzi pod maską. Pozdrawiam.
Pozdrawiam Hubert
Ze zdjęć wynika,że masz silnik DL 52,który powinien mieć turbinę.hugo pisze:http://imageshack.us/g/17/sam0465800x600.jpg/
Widocznie poprzedni użytkownik ją wymontował i załozył kolektor od silnika bez turbo.
Pompa wtryskowa jest ok,kup sobie kolektor wydechowy do Rockiego z napisem turbo,turbine IHI,intercoler i będziesz smigał.
Pozdrawiam