Podłączenie LPG BRC S24 STEROWANIE WTRYSKIEM BENZYNOWYM

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

Awatar użytkownika
mefyoo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Podłączenie LPG BRC S24 STEROWANIE WTRYSKIEM BENZYNOWYM

Post autor: mefyoo » pt gru 30, 2011 8:10 pm

Witam, podłączam do ferozy sekwencje BRC S24 kod centrali DE814000-1 , w programie nie wykrywa obrotów silnika- pojawia się przybliżona wartość obrotów na sekundę a dłuższy czas 0 tak samo z odczytem map sensora. Program do obsługi centralki brc pokazuje mi czas wtrysku tylko na 1 cylindrze, podłączenie jest ok piny były sprawdzane, poczytałem troszkę o wtrysku wielopunktowym na wikipedii więc :
Ze względu na sterowanie wieloma wtryskiwaczami w układzie MPI rozróżnia się rozwiązania:
sekwencyjne - każdy wtryskiwacz jest sterowany niezależnie i ma niezależnie wyliczany moment zadziałania,
grupowe (batched) - wtryskiwacze połączone są grupami i sterowane zależnie,
wspólne - obecnie nieużywane, układ MPI jest sterowany wspólnie, jak pojedynczy układ SPI, tyle że z wieloma wtryskiwaczami.

Czy feroza ma sterowanie wspólne ?

Awatar użytkownika
Czart1981
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Podłączenie LPG BRC S24 STEROWANIE WTRYSKIEM BENZYNOWYM

Post autor: Czart1981 » wt sty 03, 2012 11:17 am

Siema . Rok temu zakładałem lpg chciałem założyć BRC SEQUENT 24 do Frytki , gazownik cos tam sprawdził i powiedział ze brc nie pociągnie bo wtryski są sterowane razem a brc może sterować albo pojedynczo albo parami i ze algorytm nie ten założył Mi instalacje esgi2 . Tak to u Mnie wyglądało . Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mefyoo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Podłączenie LPG BRC S24 STEROWANIE WTRYSKIEM BENZYNOWYM

Post autor: mefyoo » śr lut 15, 2012 8:07 pm

LPG śmiga jak głupi, problem był z odcięciem wtrysku benzynowego ponieważ w tym aucie wszystkie wtryski chodzą razem a co gorsze po odłączeniu jednego kabla chodzą dalej :)9 a żeby tego było mało kable sterujące i zasilające wtryski rozdzielają się zaraz przy komorze silnika, strasznie trudno się tam dostać. Jak by ktoś miał problem z sekwencją w tym aucie, wiem o tym prawie wszystko :) nawet zrobiłem map sensor brc za browara i 2 zł :)
To że brc nie obsłuży wtrysku wspólnego to nie prawda, logicznie myśląc, skoro komputer steruje wtryskiem gazu na podstawie wtrysków benzyny to co mu za różnica czy chodzą razem czy oddzielnie, są tylko problemy z niektórymi wtryskiwaczami ale pomarańczowe standardowe w 2006 roku dają rade teraz stosuję się niebieskie o wiele cichsze i szybsze więc tym bardziej sobie poradzą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”