Witajcie,
Mam problem z przejazdem przez wodę i to w sumie nie jest aż tak głeboko, powyżej połowy koła. Przy wjeździe auto traci moc, silnik nie gaśnie pracuje na wolnych obrotach ale ja mu gaz a jego dusi i tak przez 1,5 minuty stania w wodzie lekkiego gazowania i próby na wejście na obroty dopiero zaczyna załapywać i tak jest przy większej kauży. Wymieniłem kable do świec, załozyłem rekawiczkę gumową na kopułkę, zaznacze że wcześniej przy wjeździe do wody gasł, teraz problem znikł.
Może ktoś z was ma jakieś wskazówki co trzeba w samochodzie na gaz jeszcze zabezpieczyć aby nie było problemu.
Będę wdzięczny za pomoc.
Auto na gazie w wodzie traci moc
Moderator: s3R
-
- jestem tu nowy...
Auto na gazie w wodzie traci moc
ROKY SOFT 87
Dąbrowa Górnicza
Dąbrowa Górnicza
Re: Auto na gazie w wodzie traci moc
Zapsikaj kopułkę od środka i kable zapłonowe WD 40 i spróbuj wtedy.
Zdrapek i poharatka
-
- jestem tu nowy...
Re: Auto na gazie w wodzie traci moc
Dla wszystkich zainteresowanych rozwiązaniem. Powodem był parownik, przeróbka zaspawanie otworów oryginalnych w paroników nawiercenie otworu do którego przyspawano nakrętkę i zarazem wkręcono końcówkę z szybkozłączki. Na końcówkę wcisnieto wąż który został wyprowadzony do kabiny. Problem znikł Roky topi się po uszy i nie gaśnie . Dzielkuję Marcinowi za cenne wskazówki. Na całe szczęście nie musiałem zmieniać auta na diesla.
ROKY SOFT 87
Dąbrowa Górnicza
Dąbrowa Górnicza