Ile warte jest terenowe Daihatsu

Feroza, Wildcat, Rocky

Moderator: s3R

m.kubica
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Ile warte jest terenowe Daihatsu

Post autor: m.kubica » pt lis 09, 2012 1:51 pm

Słuchajcie, nie chce żeby to była forma reklamy to przede wszystkim.

Denerwuje mnie fakt sprzedaży, jestem aktualnie w tym okresie że sprzedaje auto i dzwonią do mnie ludzie pytać o szczegóły itp. Auto jest w dość dobrym stanie, do zrobienia jest sprzęgło, lekki wyciek z silnika i jeden przegub.

I wszystko fajnie jako że mi się śpieszy auto wystawiłem w bardzo niskiej cenie praktyczni najniższej jaka jest możliwa, a ludzie dzwonią i próbują jeszcze schodzić - wiem normalne targowanie się, ale pytanie.

Ile moge sobie zamarzyć za taką Ferozę?

TO NIE JEST REKLAMA ! NIE CHCE NIKOGO KANTOWAĆ I MÓWIE ZAWSZE SZCZEGÓŁOWO CO I JAK A LUDZIE I TAK SĄ NIEZADOWOLENI ! PROSZĘ O WYCENĘ A NIE O OFEERTY !

JEŚLI TEMAT JEST ZŁY PROSZĘ USUNĄĆ I POINFORMOWAĆ MNIE JAK MAM ZAŁOŻYĆ BY BYŁ ZGODNY Z REGULAMINEM
Michał
Śląsk, Gliwice
Daihatsu Feroza F300 HardTop 92' 1.6

Awatar użytkownika
Ziołek

Re: Ile warte jest terenowe Daihatsu

Post autor: Ziołek » pt lis 09, 2012 3:50 pm

Daihatsu trudno jest sprzedać, ja swojego Rockyego po remoncie i na 31" Fedimach sprzedałem za podobną cenę, za jaką stoją seryjne egzemplarze z podobnych roczników na alledrogo.
Hakuna matata madafaka!

Awatar użytkownika
alfik

Post autor: alfik » pt lis 09, 2012 4:20 pm

Dodam, że walnięty przegub, sprzęgło do roboty i wyciek to nie jest stan dobry i choć to nie trup, to też zawęża krąg zainteresowanych, poza sępiącymi na cenę.
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » sob lis 10, 2012 1:05 am

Choć byś oddawał za darmo,to jeszcze by były pretensje,że nie zatankowana :wink: .
Takich co nie widząc samochodu już pytają o zniżkę-goń od razu,szkoda czasu.
I pamietaj,ze ludzie kupują oczami.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
suzi4WD

Post autor: suzi4WD » sob lis 10, 2012 10:12 am

Przepraszam a cena to jaka jest?

Niedawno w jakimś komisie przy S7 oglądałem feroze.
Cena ponad 10k.
Kupa rdzy na kołach.
Na pytanie ile człek naprawde chce odpowiedział że nic nie opuści bo auto jest w idealnym stanie.
Jak mam kupować legendy zamienione w pomnik to wolę jednak coś jeżdżącego co nie przełamie sie na 1 dziurze.
:)3
... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...

m.kubica
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: m.kubica » pn lis 12, 2012 2:40 pm

Jako że auto prawdopodobnie jutro poleci w świat to chyba już moge napisać, tak jak napisałem śmieszne pieniądze za to co jest w aucie zrobione bo nie chciałem nikomu zejść poniżej 3000zł. Za auto z niewielką ilością rdzy (oczywiście tył jak to lubią nasze Ferozy) ale tylko na budzie !

Fakt miałem na uwadze fto że sprzęgło odstrasza więc po przeliczeniu ile to wszystko by kosztowało dałem taką a nie inną cenę, tym bardziej że jest to cena nowego zawieszenia, kół i sprzęgiełek manualnych (które sam wszystko dokupiłem w przeciągu roku...) a koszt napraw wyniósł by (robiąc na własną rękę nie w ASO) niecałe 1000zł do super stanu.

Więc jak myślicie mimo usterek chyba nie przesadziłem ?

P.S. Auto już nie widnieje na allegro więc powtarzam nie jest to reklama a wyłącznie żalenie się faktem.
Michał
Śląsk, Gliwice

Awatar użytkownika
Ziołek

Post autor: Ziołek » pn lis 12, 2012 3:55 pm

Jak już pisałem, Daihatsu trudno sprzedać.
A cena za twoją Fercię wydaje mi się śmieszna.
Ale co zrobić?
Hakuna matata madafaka!

m.kubica
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: m.kubica » wt lis 13, 2012 7:15 am

Mnie się też wydaje śmieszna, a jeszcze bardziej śmieszy mnie fakt jak ludzie twierdzą że ta cena jest za wysoka, no ale cóż, liczyłem że zauważy ją ktoś z naszego grona (znających się na temacie) i zaoferuje tyle ile byłem zainteresowany.

Chciałem sprzedać szybko i tanio żeby spłacić raty za motor, no ale jak widać jednak prowizja mnie dogoni...

Nauczka na przyszłość, tak mało znaną markę, albo kupić i do jej "zgonu" trzymać, albo nie kupować wcale.
Michał
Śląsk, Gliwice

ramzes

Post autor: ramzes » wt lis 13, 2012 7:50 am

kazdy sie uczy na błędach .. a poza tym teraz wiekszosc ludzi szuka auta za cene Oc :)21 taki kryzys...
jak mnie sie pytaja czy auto nie jest na sprzedaz bo zima puka juz do drzwi .. to tylko :o oczy widze jak slysza cene..
nawet jesli ty wiesz ze to pare drobnostek do zrobienia i np robocizna nie wyjdzie wiecej niz 1000 to Ok ale ludzie bujaja zazwyczaj w oblokach,
myslac ze za 300 pln mechanik ogarnie wszystko jak na tvn turbo * kup i zrób * :)21
i sie tylko filmow na youtubie naogladali co te nasze auta potrafia... ale zeby sie zainteresowac co za ile i czemu tak drogo to juz sie im nie chce
era Hdi :)21

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

Adamo

Post autor: Adamo » wt lis 13, 2012 9:36 am

Straszna bryndza jest na rynku...
Sprzedałem parę dni temu Jeepa znacznie taniej niż by się mogło wydawać, że powinien pójść...
Suzukę zmotaną w super stanie jak wystawiłem to nikt nawet nie zadzwonił mimo dobrej ceny :)21

adam7213
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: adam7213 » wt lis 13, 2012 8:54 pm

Hm, ja tez szukalem Vitary, Samuraia a skonczylo sie na Ferci.
Kupilem bo byla w dobrym stanie z gazem zalediw rocznym.
Po dwoch rajdach stwierdzilem ze drugi raz nie kupilbym takiego auta, ale jest jest i juz u mnie zostanie. Zmienilem opony na simexy , dolozylem snorkel ,progi, przerobilem zderzak z tylu i calkiem sobie radzi.
Ludziska najpierw szydza a przy integracji "k...wa jak ona sobie radzi".
W kazdym badz razie za te pieniadze nie kupilbym suzy w takim stanie jak kupilem Feroze, ale drozsza i bardziej klopotliwa w serwisowaniu, naprawach.
W lekki teren polecam, ma to auto charakter.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Daihatsu”