Łożysko reduktora ROCKY
Moderator: s3R
Łożysko reduktora ROCKY
Witam wszystkich.Padło łożysko w reduktorze ROCKY 1986r, TMB 307C NC3.Może ktoś zna odpowiednik polskiego?Padnięte było japońskie i miało oznaczenie KNT.Mam też pytanie o uszczelki silikonowe,robione zamiast wcześniejszych papierowych,czy ktoś ma doświadczenia z ich wykonywaniem,i czy są wystarczająco trwałe, i jak się je wykonuje? Pozdrawiam
-
-
Re: Łożysko reduktora ROCKY
Może po rozmiarze znajdziesz
http://www.amazon.com/SKF-Cylindrical-R ... B006KSVRYO
http://www.amazon.com/SKF-Cylindrical-R ... B006KSVRYO
Old Roki newer daj- sprzedany
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
Dzięki koledzy za pomoc.Prawdopodobnie jest to 6307 N,ale pewność będę miał jak wyjmę.Po zdjęciu pokrywy okazało się, że koszyczek z łożyska został "rozjechany" przez kulki.Mam problem ze zdjęciem tego łożyska z wałka pośredniego w reduktorze.Prawdopodobnie przez podwyższoną temperaturę,w wyniku tarcia,zapiekło się i ściągacz nie daje rady.Jutro kolejna próba siłowego rozwiązania.W kwestii silikonowej uszczelki to jestem zdecydowany ją wykonać z MOPAR RTV lub VICOR RENTZ.Stan pokrywy reduktora jest taki,że zwykła uszczelka nie spełni swojej funkcji, a z powodzeniem stosuje się w takich przypadkach uszczelnienia silikonem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Przetnij/zeszlifuj pierścień.makówa pisze:Mam problem ze zdjęciem tego łożyska z wałka pośredniego w reduktorze.Prawdopodobnie przez podwyższoną temperaturę,w wyniku tarcia,zapiekło się i ściągacz nie daje rady.Jutro kolejna próba siłowego rozwiązania
Rocky--->T II --->Samurai--->Jeep XJ 4.0--->Monterey/Galloper 

Dzięki Hinek.Innego wyjścia nie miałem.Bieżnię łożyska rozbiłem, a pierścień przeciąłem fleksą.Okazało się, że praktycznie się zespawał z wałkiem pod wpływem temperatury.W trakcie rozbierania reduktora okazało się,że niektóre zęby są uszkodzone.Może ma ktoś na zbyciu wałek pośredni do reduktora?.
Wrzucam numery łożysk z reduktora do 5-cio biegowej skrzyni:
6306,6207 N,6307 RN,6007,6208 N,6307 N,oring 30 mm śr wew.Pozdrawiam Makówa
Wrzucam numery łożysk z reduktora do 5-cio biegowej skrzyni:
6306,6207 N,6307 RN,6007,6208 N,6307 N,oring 30 mm śr wew.Pozdrawiam Makówa