BIALY DYM
Moderator: s3R
BIALY DYM
Witam.
Moja Feroza z 1991r zaczela na wolnych obrotach strasznie kopcic na bialo,dodam ze nie zawsze,dodatkowo mysle ze na jednym cylindrze nie pracuje na wolnych obrotach,pali na dotyk zmiany sa jak silnik zlapie temp,no i pytanie czy to umierajacy silnik?
Moja Feroza z 1991r zaczela na wolnych obrotach strasznie kopcic na bialo,dodam ze nie zawsze,dodatkowo mysle ze na jednym cylindrze nie pracuje na wolnych obrotach,pali na dotyk zmiany sa jak silnik zlapie temp,no i pytanie czy to umierajacy silnik?
Re: BIALY DYM
Kopcenie na biało to zawsze czy tylko przy jakiś konkretnych warunkach? Płyn chłodniczy ok? Jeździsz wokół komina czy dalej?
Galloper LWB - turysta
Dalej to bym się chwilowo nie wybierałJogi4x4 pisze: Jeździsz wokół komina czy dalej?

Kompresję zmierz.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Wiec jezdze 70km na tydzien,jak auto zimne jest ok,gdy silnk lapnie temp.to wtedy na wolnych obrotach nie zawsze wystepuje bialy dym duzo dymu
dolalem plynu okolo 1litra no i widze ze jest maselko na korku od chlodnicy,

- Bogdan 4x4
-
Po tytule wątku się wystrachałem, że nowego Franka, na dodatek pewnie z numerem wybierajo

Wsio można szto nie można, tolko z wolna i astarożna
Dodam ze plyn w zbiorniczku ma bomble,duzy jest koszt naprawy uszczelki i glowicy?
jak tylko uszczelka i głowica to nie tak strasznie będzie coś od 300 by się zaczęło komplet uszczelek w inter cars jc auto(po taniości 80pln) ja kopiłem taki komplecik tylko z inne pułki cenowej bo w tedy tego nie było no i nie wiem ile u ciebie za głowice wezmą jeszcze jest taka kwestia ze po rozkręceniu morze się okazać ze nie tylko to
ja przy okazji musiałem wymienić tłoki bo moje były popękane wzdłuż panewki i takie tam mnie sie wydaje jak robic to raz a dobrze albo szukać jakiegoś kompletu tzn całego silnika (gołego słupka bo reszta jest)
tylko musisz być czujny żeby ze skrzynia pasowało
najpierw to pojedz sprawdź czy ciśnienie masz dobre z tego co pamiętam w manualu było 9,5 napisane ale mogę sie mylić bo to było rok temu 

Jedni jeżdżą szybko, inni wszędzie 
Feroza 90' Mt28'

Feroza 90' Mt28'
Witam,jutro juz bede wiedzial co mojej BLONDYNIE dolega,napisze,opisze co jak i za ile 

Planowanie bloku ?
Podlacze sie pod temat bo mam tez auto z padnieta usczelka . Czy to prawda ze blok tez trzeba planowac przy wymianie uszczelki?Jest aluminiowy . Gdzies czytalem ze jak zrobi sie planowanie samej glowicy to zachwile jest to samo. Slyszeliscie albo macie jakies doswiadczenia z wymiana uszczelki ?
Pozdro
Max
Pozdro
Max
Rocky F310 '90 Widetrack
Hej,Feroza moja jest juz zrobiona,calkowity koszt to 700zl.mialem walnieta uszczelke przy 2 cylindrze.glowice plantowalem,zawory i silnik jak nowy,zmienilem olej,plyn no i kupilem b.d uszczelke pod glowice koszt 200zl.mechanik mi powiedzial ze to jes problem tych silnikow ze uszczelka sieda.Pozdrawiam wszyslkich 

^Bardzo dobra uszczelka ? czyli jaka mozesz podac frme `?
Pozdrawiam
max
Pozdrawiam
max
Rocky F310 '90 Widetrack
Max-uszczelka byla brana w sklepie Auto Land.Producenta nie znam,ona kosztowala dokladnie 195zl.Kupilem lepsza gdyz w tych silnikach uszczelka przy kanalach wodno-olejowych robi sie slaba i puszcza.(ona od plynu i partnieje lub cos w tym stylu)Mozna kupic duzo tansza.Pozdrawiam