Czekaj, czekaj...
Adamo pisze: ↑wt kwie 04, 2023 9:32 am
No dobra... muszę młodej kupić kompa do gier. Laptop już nie wydala... za wiele poza ciepłem w dużej ilości.
Taki stacjonarny. Żeby jakieś wypasione gry działały przez dłuższy czas.
Sam nie gram wcale... więc pojęcia nie mam co teraz się używa.
Stacjonarny do "wypasionych gier".
Adamo pisze: ↑wt kwie 04, 2023 9:49 am
Tak powiedzmy do 5 tys. Więcej to chyba nie ma sensu...
Gra w jakieś rozbudowane gry on line ze znajomymi.
Do powiedzmy 5 tyś.
Czyli w sumie już można wg proponowanych zestawów coś kupować.
Adamo pisze: ↑czw kwie 13, 2023 9:02 am
Red dead redemption 2, Stray, Valorant ... cokolwiek to nie znaczy
W wersji ambitnej można sprawdzić te gry, kiedy wyszły i jakie maja zalecane wymagania - ale to by już wypadało trochę ogarniać co jest co. W ich przypadku nie są to zbyt wygórowane wymagania, więc proponowany zestaw w budżecie do 5tyś będzie spokojnie wystarczający z zapasem.
A z zapasem na ile lat to zależy co z nowości będzie interesowało użytkownika. I jaki poziom ustawień będzie akceptowalny.
I nie, nie jest tak, że komputer za 5tyś zrobi dokładnie to co ten za 10tyś. Ale też nie zrobi dwa razy tyle ani dwa razy lepiej, dobrze więc znaleźć to miejsce kiedy kolejne dopłaty robią się już nieproporcjonalnie duże do zysków. I założone przez Ciebie 5tyś to właśnie dobre miejsce.
A w najnowsze gry można pograć na DOBRYM (nie chodzi mi o najbardziej wypasiony na dany moment, taka wyższa średnia) komputerze kupionym parę lat wstecz. Nawet typu 5-6lat przy odpowiednim obniżeniu ustawień i oczekiwań.
Drogie i bez sensu to ogólnie o-)