Smartfon
Moderator: moralez
Re: Smartfon
Iphone Se lub mini 12
Fajne ale niestety bateria do codziennego użytku z czasem tylko z powerbankiem, celowo chyba to zaprogramowali bo już iPady wytrzymują długo .
Adrenalina uzależnia
MTM Profi
MTM Profi
Zna, poważa, taniej, aplikacje znane, darmowe, dostępne.
Poza tym nikt w rodzinie nie ma jabłka i nie byłby w stanie niczego podpowiedzieć.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

to coś jak krypto gayBratproroka pisze: ↑czw paź 28, 2021 4:31 pmZbytnio się tym ekscytujesz.
Po prostu odmawiam kupowania jakichkolwiek jawnie chińskich produktów, szczególnie tych z podejrzeniem wbudowanego szpiega.
O łańcuchach dostaw wiem lepiej niż większość.
I na tej podstawie świadomie odmawiam. Co i innym zalecam.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- minizbowid
-
W obronie Xiaomi powiem jeszcze że mój SMARTfon z naciskiem na Smart, wyłączył się bo padła bateria. Włączyłem, i 15%. Musi stary założył blokadę rodzicielską 

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

ja mam huaweja y5 2018r , córka młodsza y5 2019 , kolejna iphona jakiegoś tam , żona przerabiała sajsungi i stwierdza że baterie mają do kity , teraz ma motorole g30 ram 6/128gbajtów , bateria 5000mAh , przy jej użytkowaniu bateria starcza na półtora dnia , w samsungu było na kilka godzin , jak będe kupował kolejny tel huawej lub inny ale musi mieć latarkę z przodu bo to fajny gadzet który dość często wykorzystuje 

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
choćby przez to, że jak się ktoś do andka przyzwyczaił to wkurwiać go będzie IOS
jak się Pani przyzwyczaiła do używania programów to nawet te same są na IOSa inne
bo 90% tego co na andku mam darmowe w IOS musisz zapłacić (nie każdy lubi)
i sprawa następna z nowymi wersjami IOS obcina się możliwości starych telefonów (zamulają) abyś kupił nowy (aple samo się do tego przyznało że tak robi, tłumacząc to oszczędnością baterii

konkludując za 1000 Pani kupi starego ajfona który będzie zamulał od początku więc po co jej to? przecież jej nie o lans chodzi

@ Brat taka wojna z :"chińskim smokiem" w naszym przypadku to mrzonki, musiał byś też aktywnie walczyć z "amerykańskim bigmakiem" czy rosyjską "matrioszką" o niemieckich i innych nie wspominając

nie wiem jak w Twoich kręgach ale w moich nie rozmawia się o rzeczach objętych tajemnicą, więc też i pożytek z tego żaden

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Ale ja po prostu lubię Amerykanów. Lubię też Ruskich.
Chińczyków pojedynczo również, kraju nie trawię.
A z tymi tajemnicami - o niczym nie trzeba rozmawiać. Wystarczy, że masz konto mailowe sklonowane z kompa na komórce. Komunikatory. Zdjęcia.
Tylko nie widzę po co mam jeszcze się Kitajcom świadomie podkładać w gratisie. To jest obóz nam wrogi ekonomicznie, niech sobie radzą bez moich pieniędzy. A dokładniej, z mniejszą porcją moich pieniędzy
Chińczyków pojedynczo również, kraju nie trawię.
A z tymi tajemnicami - o niczym nie trzeba rozmawiać. Wystarczy, że masz konto mailowe sklonowane z kompa na komórce. Komunikatory. Zdjęcia.
Tylko nie widzę po co mam jeszcze się Kitajcom świadomie podkładać w gratisie. To jest obóz nam wrogi ekonomicznie, niech sobie radzą bez moich pieniędzy. A dokładniej, z mniejszą porcją moich pieniędzy

Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
jest taki telefon samsung m51
kupiłem z rok temu
bateria 7000mAh
cudo..
duży wyświetlacz, sprawny aparat. I 2 dni na mapach, spotify bez łaski. Znów mam telefon bezprzewodowy, nie mam ładowarki w żadnym aucie, nie mam w firmie. Bajka
kupiłem z rok temu
bateria 7000mAh
cudo..
duży wyświetlacz, sprawny aparat. I 2 dni na mapach, spotify bez łaski. Znów mam telefon bezprzewodowy, nie mam ładowarki w żadnym aucie, nie mam w firmie. Bajka
A budżet na to: o kurva

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Mama jakiś takich specyficznych aplikacji używa? Serio?
I urok jabłka w tym, że jest zrobiony dla... y, amerykanów. I niespecjalnie trzeba coś podpowiadać. Przynajmniej z takiej podstawowej obsługi. Bo się okazuje, że np. wrzucenie własnego dzwonka z mp3 to nie jest takie hop-siup o-)
Zatwardziała zwolenniczka Appla z telefonem, tabletem, laptopem i uj wie czym jeszcze, krzycząca na prawo i lewo, że to najlepsze jak usłyszała, że mam jakiś nietypowy to zaczęła pytać jak to zrobić, bo też chce a nie wiedziała, że się da. A jak wyjaśniłem jak bardzo jest to pojebane to skomentowała, że to w sumie lepiej. Żeby ktoś w adekwatnym programie wybrał z tego co jest i jeszcze zapłacił, bo to wspiera twórców. Ręce mi opadły do mieszkania piętro niżej. Trochę to pokazuje targetowego odbiorcę o-)
Moja teściowa używała androida samsungowego odkąd trzeba było przyznać, że zwykłe telefonu już umarły.
Kupiliśmy jej w tym roku starego iphona za 500 czy 600 i jest przeszczęśliwa. Ale dla niej telefon to tylko telefon + aparat.
Też jestem ciekawy jakie to tożsame programy (od tego samego wydawcy) są darmowe na androida i płatne na iOS.
I pytanie czy rzeczona mama też tylu takich używa.
Tu racji trochę jest. Tzn. z nowymi wersjami w starych telefonach ficzerów za bardzo nie przybywa a bateria szybciej zaczyna lecieć. Zamulenia nie stwierdziłem. Ale nie gram czy coś o-)lbl78 pisze: ↑czw paź 28, 2021 9:17 pmi sprawa następna z nowymi wersjami IOS obcina się możliwości starych telefonów (zamulają) abyś kupił nowy (aple samo się do tego przyznało że tak robi, tłumacząc to oszczędnością baterii)
konkludując za 1000 Pani kupi starego ajfona który będzie zamulał od początku więc po co jej to? przecież jej nie o lans chodzi![]()
Ja kupiłem sobie i żonie stare iphony po 300zł + baterie po 50zł i trzymają tak do dwóch dni, jak intensywniej to jeden. Nie zamulają, robią wszystko czego wymagamy, nie zawieszają się.
Żaden ze mnie fanboy jabłek, nigdy mnie to nie kręciło.
Od początku byłem Ericssonowy i anty-Nokiowy (ale wiecie, te czasy T28s vs 3210). A o dziwo najszczęśliwszy byłem z Nokią e72. Miałem też romans z blackberry. Niestety i jedno i drugie zostało w przeszłości. Z Androidem też eksperymentowałem od początku (HTC Dream), było też potem kilka podejść po których wracałem do e72. Aż w końcu spróbowałem tego jabłka i okazało się, że jednak może być. Szkoda, że bez klawiatury o-)
Dla ciekawostki, kolega w pracy, znacznie młodszy i od zawsze z androidowymi telefonami, też kupił starego Apple'a i powiedział, że andorida więcej nie kupi.
Wiem, że to pewnie trochę inaczej wygląda w sytuacji kiedy ktoś kupuje flagowca/prawie flagowca co max 2-3lata. Ale jak ktoś budżetowo podchodzi do tematu to ironicznie te "droższe" jabłka są lepsze.
możliwe
tylko wiesz.. etui z wycięciem na logosa

tylko wiesz.. etui z wycięciem na logosa

kupiłem Samsung Note 10 z delikatnie pękniętą szybką ,absolutnie sprawnym wyświetlaczem do tego obudowa Otter Box Defender ,wszystko razem za 800zł . I co Wy na to 

Dziękuję Wam wszystkim za porady, czytam, myślę

Nie wiem, jakich aplikacji używa dokładnie - bez znaczenia w tej chwili. Sporo jest takich, które sprawdza i odrzuca, więc to nie jest jakiś stały pakiet na życie.
IPhone odpada. Z wielu powodów od nietypowości, przez ryzyko płatnych aplikacji po mulace systemy i rozlatujące się ładowarki starych modeli. Mam koleżankę w pracy zapatrzoną w iPhone, kupującą co chwilę jakiś staroć i wiecznie zadziwioną, że się ładowarka urwała i nie ma na rynku. Nie.
Motorola wygląda dobrze, aż podejrzanie dobrze. Wszystko z tym telefonem (np. G30) jest OK? Żadnych drobnych druków?
Do xiaomi mnie nie przekonaliście.
Samsungi? Dla mnie one wszystkie wyglądają podobnie w specyfikacji - faktycznie są?
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

moje dziecko miało taką motorolę
faktycznie nie do zabicia
faktycznie nie do zabicia
Tego nie rozumiem. W domu mam jakiś kabelek co kupiłem razem z baterią za 15zł a w pracy taki z Pepco za 8zł i oba działają. Ten pierwszy już ze dwa lata używany na przemian z żoną. Ładowarka sama w sobie jak każda, usb.
Ale luz, nie drążę już tematu. Tylko takie powtarzanie jakiś dziwnych rzeczy jak ta powyżej jest.. typowe o-)
Mam Motorolę One, to nie to samo, ale bubla można trafić. U mnie średnio co po drugim ładowaniu, po odłączeniu od ładowarki telefon jest martwy, czarny ekran, nie reaguje na cokolwiek, pomaga reset kombinacją przycisków, ostatnio po rozładowaniu nie reagowała na ładowarkę, żadną. Restartowanie nie pomagało, twardy reset też nie. Padła całkiem i dopiero wtedy zaczęła się ładować. Upierdliwe urządzenie

PIV 3,2DiD
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Ale wiesz, że to można jakąś gwarancją ogarnąć?Videlec pisze: ↑pt paź 29, 2021 7:47 amMam Motorolę One, to nie to samo, ale bubla można trafić. U mnie średnio co po drugim ładowaniu, po odłączeniu od ładowarki telefon jest martwy, czarny ekran, nie reaguje na cokolwiek, pomaga reset kombinacją przycisków, ostatnio po rozładowaniu nie reagowała na ładowarkę, żadną. Restartowanie nie pomagało, twardy reset też nie. Padła całkiem i dopiero wtedy zaczęła się ładować. Upierdliwe urządzenie![]()
Mam tych Motoroli w domu kilka i nie było nigdy takich akcji.
Beware The Rage Of A Berserker
Największym problemem współczesnych smartfonów jest ich rozmiar 

Adrenalina uzależnia
MTM Profi
MTM Profi
Nie wiem - nie miałem. Powtarzam zasłyszane. Apple ma swoją legendę, mitologię i zapewne zalety. Niemniej z warunków brzegowych w moim przypadku wynika, że nie pasuje.Generic pisze: ↑pt paź 29, 2021 7:31 amTego nie rozumiem. W domu mam jakiś kabelek co kupiłem razem z baterią za 15zł a w pracy taki z Pepco za 8zł i oba działają. Ten pierwszy już ze dwa lata używany na przemian z żoną. Ładowarka sama w sobie jak każda, usb.
Ale luz, nie drążę już tematu. Tylko takie powtarzanie jakiś dziwnych rzeczy jak ta powyżej jest.. typowe o-)
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Nie jeśli usterka ujawniła się po okresie gwarancji, ale nie jest to coś, czym się będę umartwiał, kończy mi się umowa a tym samym telefon do kosza.Bratproroka pisze: ↑pt paź 29, 2021 8:00 amAle wiesz, że to można jakąś gwarancją ogarnąć?Videlec pisze: ↑pt paź 29, 2021 7:47 amMam Motorolę One, to nie to samo, ale bubla można trafić. U mnie średnio co po drugim ładowaniu, po odłączeniu od ładowarki telefon jest martwy, czarny ekran, nie reaguje na cokolwiek, pomaga reset kombinacją przycisków, ostatnio po rozładowaniu nie reagowała na ładowarkę, żadną. Restartowanie nie pomagało, twardy reset też nie. Padła całkiem i dopiero wtedy zaczęła się ładować. Upierdliwe urządzenie![]()
Mam tych Motoroli w domu kilka i nie było nigdy takich akcji.
PIV 3,2DiD

Niemniej większy ekran pozwala rzadziej uruchamiać komputer

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki