Uwaga na oszusta !! !!

czyli to co nie pasuje nigdzie indziej ale wiąże się z offroad'em

Moderator: moralez

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » sob mar 11, 2006 6:57 pm

CLIMBER pisze:
to dla czystej satysfakcji załatwiłbym zeby goscia porządnie i po cichu obito
Tak właśnie zalecam :)21
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji

Awatar użytkownika
SebastianS

Post autor: SebastianS » ndz mar 12, 2006 1:05 am

dyskotekatd5 pisze:
CLIMBER pisze:
Adamek pisze:NIe chce Cię martwić, ale jak sam nie sciągniesz z gościa kasy to bedzie kuku, sam miałem taki przypadek też dałem się naiwnie wkręcić w zaliczke na samochód. Gościa złapali ale ja kasy nie mam do dziś, gnój kase wydał a nie mają z czego sciągać, więc gość chodzi sobie spokojnie po ulicy i ma wszystko w dupie.

to dla czystej satysfakcji załatwiłbym zeby goscia porządnie i po cichu obito
takich to się powinno lac w pyche solidnie a na końcu na czole tatuować napis: cieć...
Raczej: złodziej :evil:

Awatar użytkownika
dyskotekatd5

Post autor: dyskotekatd5 » ndz mar 12, 2006 9:41 pm

no tak.... ale chyba na jedno wychodzi...
disco II td5

Tbanderas
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Tbanderas » pn mar 13, 2006 12:13 am

kolo jest w trakcie namieżania szukam jeszcze kogoś kto może u operatora ery sprawdzic do jakiego bts logował sie jego telefon :lol: :wink:
Ostatnio zmieniony wt mar 14, 2006 9:27 am przez Tbanderas, łącznie zmieniany 1 raz.
scorpion racing najbardziej śmieciowe zawieszenie na jakim jeździłem

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » pn mar 13, 2006 12:40 am

@Tbanderas
Może to nie moja sprawa, ale dla Twojego własnego dobra... To jest forum publiczne, a to oznacza, że różni ludzie mogą tu zajrzeć. Tak więc jeżeli chcesz gościa pogłaskać po główce, połaskotać pod pachami lub coś w tym stylu to lepiej zachowaj to dla siebie... Wiesz - śmieć śmieciem ale po co za śmiecia odpowiadać jak za człowieka...
Ostatnio zmieniony wt mar 14, 2006 8:03 am przez leon zet, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Post autor: Sniper » pn mar 13, 2006 3:33 pm

CLIMBER pisze: to dla czystej satysfakcji załatwiłbym zeby goscia porządnie i po cichu obito
Tbanderas pisze:... a wpiernicz po cichu to zawsze można mu spuścić nawt jak już kase odda tak w imie zasad :wink:
Tja... w imie zemsty rodowej :)20
Omg Kandahar przy Was się chowa :)21
Ręce precz od GENERAŁA!...
Obrazek

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » wt mar 14, 2006 7:32 am

Tbanderas pisze:mnie oszukał skurczybyk !!!!!!!
wystawił http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C920700
zadzwoniłem w środe że jestem zainteresowany koleś powiediał ze samochód jest w niemcowni i bedzie w poniedziałek tylko że musze mu wpłacić 10% ceny zeby zarezerwować to auto tłumaczył sie tym że kilka razy go zrobiono w h...a . podał ni nr konta na które miałem przelac pieniądze i namiary na firme.sprawdziłem że firma istnieje adres który mi podał jest prawdziwy więc wysłałem 1200 zaliczki i czekam sobie na samochód . w piątek zadzwoniłem do niego i zapytałem czy dostał kase powiedział że wszystko jest ok kasa doszła i w poniedziałek mam przyjechać do poznania po odbiór samochodu. w niedziele dzwonie do goscia zeby podal mi nr z briefu i słysze że abonent jest poza zasięgiem.do chwili obecnej nie włączył telefonu .dzisiaj trafiłem na ogłoszenie
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C941288 dzwonie do kolesia z ogłoszenia i słyze że on też czekal na samochód ale sie niedoczekał i zgłosił to na policje. zadzwoniło do niego jeszcze dwóch ludzi którzy też da;li sie oszukać .
ps jesli dowiem sie czegoś więcej napewno napisze o tm na forum
Sam jestes sobie winny ,po prostu ludzka naiwnosc niema granic kto daje zaliczke za kota w worku przez telefon???

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » wt mar 14, 2006 8:19 pm

Artur pisze:
Tbanderas pisze:mnie oszukał skurczybyk !!!!!!!
wystawił http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C920700
zadzwoniłem w środe że jestem zainteresowany koleś powiediał ze samochód jest w niemcowni i bedzie w poniedziałek tylko że musze mu wpłacić 10% ceny zeby zarezerwować to auto tłumaczył sie tym że kilka razy go zrobiono w h...a . podał ni nr konta na które miałem przelac pieniądze i namiary na firme.sprawdziłem że firma istnieje adres który mi podał jest prawdziwy więc wysłałem 1200 zaliczki i czekam sobie na samochód . w piątek zadzwoniłem do niego i zapytałem czy dostał kase powiedział że wszystko jest ok kasa doszła i w poniedziałek mam przyjechać do poznania po odbiór samochodu. w niedziele dzwonie do goscia zeby podal mi nr z briefu i słysze że abonent jest poza zasięgiem.do chwili obecnej nie włączył telefonu .dzisiaj trafiłem na ogłoszenie
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C941288 dzwonie do kolesia z ogłoszenia i słyze że on też czekal na samochód ale sie niedoczekał i zgłosił to na policje. zadzwoniło do niego jeszcze dwóch ludzi którzy też da;li sie oszukać .
ps jesli dowiem sie czegoś więcej napewno napisze o tm na forum
Sam jestes sobie winny ,po prostu ludzka naiwnosc niema granic kto daje zaliczke za kota w worku przez telefon???
Uwazaj bo cie tu zaraz wyzwa od roztropnych i rozsadnych :)21
Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "

tiger
Kontaktowanie:

Post autor: tiger » śr mar 15, 2006 12:06 pm

Ja jak bym mial adres potwierdzony i wiedzial ze moge tam typa spotkac to zalatwil bym to tylko w jeden sposob. Nie jeden byl kozak co chcial mnie zrobic w ciula i zle sie to dla niego skonczylo.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL

Awatar użytkownika
SebastianS

Post autor: SebastianS » śr mar 15, 2006 12:29 pm

tiger pisze:Ja jak bym mial adres potwierdzony i wiedzial ze moge tam typa spotkac to zalatwil bym to tylko w jeden sposob. Nie jeden byl kozak co chcial mnie zrobic w ciula i zle sie to dla niego skonczylo.
Wow, powiało tchnieniem śmierci... Aż mi tatuaże poodpadały. :)21

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » śr mar 15, 2006 12:30 pm

SebastianS pisze:
tiger pisze:Ja jak bym mial adres potwierdzony i wiedzial ze moge tam typa spotkac to zalatwil bym to tylko w jeden sposob. Nie jeden byl kozak co chcial mnie zrobic w ciula i zle sie to dla niego skonczylo.
Aż mi tatuaże poodpadały. :)21
nie kupuj więcej przeterminownych czipsów :)21

tiger
Kontaktowanie:

Post autor: tiger » śr mar 15, 2006 1:53 pm

Ja wiem ze w wolicie byc 1200 w plecy ale ja wole miec je u siebie w kieszeni a wasze komentarze co do mojej wypowiedzi malo mnie interesuja. Ja tylko wrazam swoja opinie na ten temat
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » śr mar 15, 2006 1:58 pm

tiger pisze:Ja wiem ze w wolicie byc 1200 w plecy ale ja wole miec je u siebie w kieszeni a wasze komentarze co do mojej wypowiedzi malo mnie interesuja. Ja tylko wrazam swoja opinie na ten temat
nie ciśnieniuj się tak :)21 jakbys od wczoraj był na forum :D a mój komentarz to akurat odpadających tatuaży dotyczył (ze starych czipsów) a nie Twojej wypowiedzi :wink:

tiger
Kontaktowanie:

Post autor: tiger » śr mar 15, 2006 7:34 pm

Dobra pominm ta kwestie. Ja wiem jedno ze jezeli wogole sie policja za to wezmie to kase dostana twoi wnukowie a nie ty.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL

Awatar użytkownika
romaniec tomasz

Post autor: romaniec tomasz » pn mar 20, 2006 8:19 pm

tak właśnie husteczka jest.
ale chłopaki powiem wam że czasem warto zgłaszać bo czasem ten złodziej chce zapomnieć o starych złych czasach i zacząć normalne życie a w tym momenbcie są problemy w ten sposób odzyskałem odszkodowanie za skradziony wóz. koleś złapał okazję wyjadzu za granicę ale jak się dowiedział ze mogą z niego windykować prawie 50tys z kosztami to wolał zadzwonić i pójść na ugodę.
pozdrawiam wszystkich off road-owiczów (509564911)

JONY B

Post autor: JONY B » czw mar 23, 2006 7:17 pm

panowie nikogo nie bronie postaram sie byc obiektywny...... ale nie moge !
kto dzisiaj wplaca zaliczke na auto bez fanta!

koledzy opamietajcie sie!
samochodow jest tyle ze jakby teraz zakonczyla sie produkcja, to by na 10 pokolen starczylo,

pamietajciue nie ma czegos takiego jak okazja i jeszcze w polsce!

w niemczech kupisz okazyjnie od wlasciciela

sorry nie wiem do konca o co chodzi ale ja nigdy nie wplacilbym zaliczki w ciemno ,
1 tyrzeba zobaczyc auto
2 sprawdzic papiery
3 wplaca sie do 500zl i wszyscy na to ida, sam handluje to wiem, oczywiscie beda chcieli wiecej ale nie dawajcie!

sorry ale tyle sie o tym trabi wszedzie a ty dajesz kase panu x!

oczywiscie jest tpo dla ciebie strata i przykrosc-ok rozumie

nie pisze tu tego do ciebie ale do wszystkich NIE DAWAJCIE ZALICZEK WIECEJ NIZ 1000ZL !!!!!

Awatar użytkownika
maristez
Kontaktowanie:

Post autor: maristez » czw mar 23, 2006 7:20 pm

JONY B pisze:panowie nikogo nie bronie postaram sie byc obiektywny...... ale nie moge !
kto dzisiaj wplaca zaliczke na auto bez fanta!

koledzy opamietajcie sie!
samochodow jest tyle ze jakby teraz zakonczyla sie produkcja, to by na 10 pokolen starczylo,

pamietajciue nie ma czegos takiego jak okazja i jeszcze w polsce!

w niemczech kupisz okazyjnie od wlasciciela

sorry nie wiem do konca o co chodzi ale ja nigdy nie wplacilbym zaliczki w ciemno ,
1 tyrzeba zobaczyc auto
2 sprawdzic papiery
3 wplaca sie do 500zl i wszyscy na to ida, sam handluje to wiem, oczywiscie beda chcieli wiecej ale nie dawajcie!

sorry ale tyle sie o tym trabi wszedzie a ty dajesz kase panu x!

oczywiscie jest tpo dla ciebie strata i przykrosc-ok rozumie

nie pisze tu tego do ciebie ale do wszystkich NIE DAWAJCIE ZALICZEK WIECEJ NIZ 1000ZL !!!!!
:)2
i nikt mnie nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne

JONY B

Post autor: JONY B » czw mar 23, 2006 7:25 pm

AHA a wolanie zaliczek na auto ktore stoja np. w niemczech to nieporozumienie
(jestem2x na tydzien w niemczech wiec cos na ten temat wiem)

tam jest tak ze jak widzisz auto i jestes kolo niego to mozesz kupic ,jak tylko odejdziesz to inny kupi, a jak przyjedziesz do polski dasz ogloszenie wezmiesz na auto zaliczke to mine tyle czasu ze na miejscu tego auta bedzie stolo 3cie(jezeli faktycznie cena i stan jest super)
a wiec nie jest mozliwe ze ktos bieze zaliczke na auto ktore stoji w niemczech!
to sciema!
link ktory jest w temacie nie dziala a wiec zgaduje o co chodzi

Awatar użytkownika
luceklucky

Kontaktowanie:

Post autor: luceklucky » czw mar 23, 2006 7:55 pm

Jest dokładnie tak jak piszesz Jony B. Też przywiozłem parę autek to wiem jak to wygląda.. Tylko jeśli auto jest zdechłe to możesz je zobaczyć kilka razy na placu ale handlarze mają i na to sposób i wymieniają się takimi zdechlakami między sobą co by się postronnym zdawało że mają inny dobry i nowy towar
GG 4024655

www.lodz4x4.pl

Awatar użytkownika
Maciej 1

Post autor: Maciej 1 » pn mar 27, 2006 3:56 pm

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1013527 panowie , kolejna "okazja" . Prosił bym mu wpłacił 2000zł na konto i jutro po niego jedzie. fajnie nie 8)

Awatar użytkownika
maristez
Kontaktowanie:

Post autor: maristez » pn mar 27, 2006 9:31 pm

Maciej 1 pisze:http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1013527 panowie , kolejna "okazja" . Prosił bym mu wpłacił 2000zł na konto i jutro po niego jedzie. fajnie nie 8)
to ten sam?
i nikt mnie nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne

Awatar użytkownika
lisiurski

Post autor: lisiurski » wt mar 28, 2006 4:45 pm

Właśnie o tym było w TVP podano cały mechanizm (konto na bezdomnego,tel. na kartę.....)
Jest dużo takich wypadków,kwoty takich wyłudzeń to od 800-2500zl
Powiem tak jeszcze w w/w wypadku mogę to jeszcze jako tako zrozumieć, ale wysłać kasę komuś mając tylko jego nr telefonu :o
"Bo ofrojd to nie je rurka z kremem ani nie gilgotki, ostry...."
Uaz z uazowołgą a nie z andorią

Awatar użytkownika
janusz k160

Post autor: janusz k160 » ndz cze 18, 2006 9:44 pm

Dziwny jest ten świat... Odpuście sobie. Na forum jest wystarczająco dużo ludzi ci się tym zajmują i padaczki wam nie wcisną.. Wystarczy zamówić ukochane auteczko... :)23 :)22 :)21

Awatar użytkownika
harris

Post autor: harris » ndz sie 06, 2006 5:10 pm

dla ludzi z Pomorskiego:
oglądałem SJ-ta w komisie w Miszewie, tym przy satcji Rafinerii Gd. (stał tam tez jakiś czas Unimog 404 ze strazackiego demobilu)
normalnie myslalem ze mi dekiel odskoczy...
17 kpln za przerdzewiałe, malowane na prędce i ogolnie syfiliste padło to jest "śmiech na sali"
NIE WARTO NAWET ZJEŻDŻAĆ Z DROGI I TRACIĆ CZASU
sprzedawca to ogólnie znana hiena ale teraz to przeskoczyl sam siebie
jest dobrze, ale nie najgorzej jest

Awatar użytkownika
tomik_uno
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tomik_uno » pn sie 07, 2006 12:34 am

A co do firmy z początku tematu to tylko nadmienie, iż w Ilawie jest również firma MARTEX, która nie ma tamtą nic wspólnego - dziwi mnie trochę fakt, że urząd statystyczny pozwala na tworzenie firm o takich samych nazwach jak już istniejące.
... hmmm.. w drodze do lasu ...
... 4r 1990 3.0 v6 LPG manual ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”