Laptok

czyli to co nie pasuje nigdzie indziej ale wiąże się z offroad'em

Moderator: moralez

rokfor32

Re: Laptok

Post autor: rokfor32 » ndz lut 20, 2022 9:01 pm

Jak bawisz sie sprzętem w kabinie auta (ciasno, ciemno, a czasem w ruchu - wiec trzęsie :wink: ) - to doceniasz ... :wink:

Wbrew pozorom przeglądanie np. manuali serwisowych lepiej sie sprawdza w opcji tabletu. W sumie - łatwiej wyczyścić upaćkany ekran - niż klawiaturę ... :)21 Część programów diagnostycznych jest też po prostu zoptymalizowana pod dotyk - takie czasy, że sporo tego sprzętu (w wydaniu ori) to po prostu przerobione tablety. Niemniej - ja nadal potrzebuję zwykła klawiaturę - za każdym razem jak mam używać ekranowej, to mnie diabli biorą. Spinam to też czasem z kamerą endoskopową, czy innym sprzętem - i jako tablet (wyświetlacz, ale z opcją zadawania poleceń) jest o wiele wygodniejsze, niż klasyczny lapek.

Temu ten typ laptoka (jak T220) się mi podoba. No i - jest ... ładny :)21 Rzecz gustu oczywista - ale np. wersja T230 (inna klawiatura) - już jakoś mi nie leży ... :wink:
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » pn lut 21, 2022 10:38 am

rokfor32 pisze:
ndz lut 20, 2022 9:01 pm
Jak bawisz sie sprzętem w kabinie auta (ciasno, ciemno, a czasem w ruchu - wiec trzęsie :wink: ) - to doceniasz ... :wink:

Wbrew pozorom przeglądanie np. manuali serwisowych lepiej sie sprawdza w opcji tabletu. W sumie - łatwiej wyczyścić upaćkany ekran - niż klawiaturę ... :)21
Dziwnie piszesz cycki :wink:
Czyszczenie ok. Pod warunkiem, że ktoś pomyślał w fabryce o czyszczeniu ekranu.
Wspomniany TC1100 ma zupełnie gładki ekran i można go łatwo wyglansować całego do czysta.
Większość laptopo-tabletów ma ramkę wokół ekranu i po pewnym czasie jest czysty środek a na brzegach nic nie widać, bo nie da się usunąć syfu który się tam zbiera.
No ale ja podchodzę z pozycji osoby która ślepi nonstop w ekran i muszę odróżniać kropkę od przecinka i tego co muchy upstrzyły
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

rokfor32

Post autor: rokfor32 » pn lut 21, 2022 9:46 pm

Typowego tableta tez mam - lenovo yoga 8". Ten ma jak opisałeś - szkło ekranu na równi z ramką. Ale - brakuje mu właśnie hardwerowej klawiatury - no i jest jednak ciut za mały do diagnostyki (używam go do nawigacji - do tego zastosowania ekran 8" jest w sam raz). Acz - androidowe apki (samochodeowe), jako że opracowane pod jeszcze mniejsze ekrany - na tym tablecie działają fajnie. Tyle - że to rzadko bywa coś profi - a ja jednak potrzebuję aplikacji "level" wyżej, niż dla laików ... :wink:
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”