GPS garmin się wysypał - pomysły

czyli to co nie pasuje nigdzie indziej ale wiąże się z offroad'em

Moderator: moralez

Awatar użytkownika
Krees

GPS garmin się wysypał - pomysły

Post autor: Krees » śr wrz 01, 2021 5:52 pm

Tak, wiem, jest dział o GPS, ale nikt tam nie zagląda...

Pacjent to Garmin GPSmap 64s. Normalnie działał, aż zapragnąłem dodać mu map i wrzuciłem do systemowego foldera CustomMaps dodatkową mapę, którą mam na starym etrexie i robi.

I 64 umarł. Nie włącza się, startuje napis garmin i podczas próby wczytania map gaśnie wszystko. Oczywiście przez USB nie ma dostępu do pamięci wewnętrznej, żeby ją wyczyścić.
Kontakt z serwisem dał procedurę resetu, która nie działa - idzie zgodnie z opisem i w momencie gdy mam zatwierdzić skasowanie danych, system się zawiesza i wyłącza.
Serwis zaoferował mi wymianę urządzenia na nowe za jedyne 450 brutto. Nie widzi mi się.

Wszystko z niego mam w kopiach, więc skasowanie danych mi nie przeszkadza, tylko jak to zrobić? Ktoś miał z tym styczność? Akumulatory oczywiście naładowane, próby były na kilku kompletach, soft garminowy na kompie mam, takie podstawowe rzeczy próbowałem.
A destiny - it's the rising sun

Zawodowo patrzę na ptaki :)21

Awatar użytkownika
Marci

Re: GPS garmin się wysypał - pomysły

Post autor: Marci » śr wrz 01, 2021 6:12 pm

nie ma tam magicznego guziczka reset ,miałem kilka garminów i w którymś był , irytował mnie bardzo ale w sumie darowałem sobie wciskanie , spr to https://support.garmin.com/pl-PL/?faq=i ... K5CS7pDqw6 https://support.garmin.com/pl-PL/?faq=Z ... 4wmdm0hfE6 powodzenia
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup :)21
790-71-74-74

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » śr wrz 01, 2021 6:35 pm

Nowy kupić ?? :)21
***** USA

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » śr wrz 01, 2021 6:41 pm

Niestety, linki znam i stosowałem włącznie z kontaktem z serwisem, opisana w drugim procedura nie działa.
Ten model nie ma guziczka, to by było za proste :)16

Dumam dalej.
ZbychoS pisze:
śr wrz 01, 2021 6:35 pm
Nowy kupić ?? :)21
Tak się może skończyć - wymianą serwisową całego urządzenia. GPS jest służbowy, więc to nieco bardziej skomplikowane, zwłaszcza od strony zapłacenia tych 450 co sobie życzą. Dlatego najlepiej byłoby dostać się do niego i zresetować. 3 lata go używam i nawet ekran nie jest porysowany.
Nowy w sklepie 1200 zł - sporo.

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » śr wrz 01, 2021 7:28 pm

Krees pisze:
śr wrz 01, 2021 6:41 pm
GPS jest służbowy, więc to nieco bardziej skomplikowane, zwłaszcza od strony zapłacenia tych 450 co sobie życzą.
Spisać protokół zniszczenia. Zapomnieć. Jak ryzyko, że ktoś będzie dochodził winy- poczęstować taserem :)21
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr wrz 01, 2021 7:56 pm

firma zeszła na kaczki, pierwszy służył mi kilka lat, drugi dwa i wysiadł programowo. Nie idzie mu nic zapisać ani nic z niego skopiować. Obecny (GPSmap64s) ma z jakieś półtora roku i co i rusz sypie się system. Jak się zatnie (najczęściej przy poleceniu zapisz) to muszę go wyłączać i ponownie uruchamiać. Uruchamia się tak długo, że można w tym czasie zjeść śniadanie...
pierwsze i drugie ;)

Słowem straszny szajs w polskiej dystrybucji
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » śr wrz 01, 2021 8:15 pm

Kabal pisze:
śr wrz 01, 2021 7:28 pm
Krees pisze:
śr wrz 01, 2021 6:41 pm
GPS jest służbowy, więc to nieco bardziej skomplikowane, zwłaszcza od strony zapłacenia tych 450 co sobie życzą.
Spisać protokół zniszczenia. Zapomnieć. Jak ryzyko, że ktoś będzie dochodził winy- poczęstować taserem :)21
Staaary, to projekt unijny w dodatku operator CKPŚ, drugi najgorszy z możliwych (najgorszy to ARiMR) :)21
To ma być gotowe do pokazania przez następne 6 czy 7 lat :)21

Wg tego, co piszecie to muszę naszukać w projekcie kasę, a do pracy wziąć drugi z kupionej pary.

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » śr wrz 01, 2021 8:25 pm

Na pewno są na ro procedury :)21 Na pewno Twój pomysł będzie najłatwiejszy w realizacji.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » śr wrz 01, 2021 8:38 pm

Jestem na etapie drukowania podpisu elektronicznego. Nie pytaj.

:)21

Procedura zniszczenia sprzętu projektowego jest poza zasięgiem wyobraźni :roll: :)21

Awatar użytkownika
Ajwen

Post autor: Ajwen » śr wrz 01, 2021 8:58 pm

rok szkolny się zaczął... idź do jakiego gimnazjum i ktoś to raz dwa ogarnie :wink:

poważniej... daj zarobic jakiemuś fachowcowi... poszukaj w okolicy magików i ogarną to za nieduże pieniądze.
kiedyś dawno,ale już w tym wieku, miałem podobny problem, koleś ogarnął gpsa na miejscu 50zł wgrany nowy soft, zero problemów.
ale to nie był Garmin ... to może być słowo klucz :)21 :)21

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » śr wrz 01, 2021 9:21 pm

Z firmowymi urządzeniami jest taki problem że używają własnych firmowych rozwiązań (których nie używa reszta świata).
I to że ma gniazdko usb, może oznaczać że co najwyżej można go tamtędy naładować.
Jak służbowy, to bym sobie 3minut tym głowy nie zawracał - zepsuł się i już, po co drążyć.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”