GPS garmin się wysypał - pomysły
Moderator: moralez
GPS garmin się wysypał - pomysły
Tak, wiem, jest dział o GPS, ale nikt tam nie zagląda...
Pacjent to Garmin GPSmap 64s. Normalnie działał, aż zapragnąłem dodać mu map i wrzuciłem do systemowego foldera CustomMaps dodatkową mapę, którą mam na starym etrexie i robi.
I 64 umarł. Nie włącza się, startuje napis garmin i podczas próby wczytania map gaśnie wszystko. Oczywiście przez USB nie ma dostępu do pamięci wewnętrznej, żeby ją wyczyścić.
Kontakt z serwisem dał procedurę resetu, która nie działa - idzie zgodnie z opisem i w momencie gdy mam zatwierdzić skasowanie danych, system się zawiesza i wyłącza.
Serwis zaoferował mi wymianę urządzenia na nowe za jedyne 450 brutto. Nie widzi mi się.
Wszystko z niego mam w kopiach, więc skasowanie danych mi nie przeszkadza, tylko jak to zrobić? Ktoś miał z tym styczność? Akumulatory oczywiście naładowane, próby były na kilku kompletach, soft garminowy na kompie mam, takie podstawowe rzeczy próbowałem.
Pacjent to Garmin GPSmap 64s. Normalnie działał, aż zapragnąłem dodać mu map i wrzuciłem do systemowego foldera CustomMaps dodatkową mapę, którą mam na starym etrexie i robi.
I 64 umarł. Nie włącza się, startuje napis garmin i podczas próby wczytania map gaśnie wszystko. Oczywiście przez USB nie ma dostępu do pamięci wewnętrznej, żeby ją wyczyścić.
Kontakt z serwisem dał procedurę resetu, która nie działa - idzie zgodnie z opisem i w momencie gdy mam zatwierdzić skasowanie danych, system się zawiesza i wyłącza.
Serwis zaoferował mi wymianę urządzenia na nowe za jedyne 450 brutto. Nie widzi mi się.
Wszystko z niego mam w kopiach, więc skasowanie danych mi nie przeszkadza, tylko jak to zrobić? Ktoś miał z tym styczność? Akumulatory oczywiście naładowane, próby były na kilku kompletach, soft garminowy na kompie mam, takie podstawowe rzeczy próbowałem.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Re: GPS garmin się wysypał - pomysły
nie ma tam magicznego guziczka reset ,miałem kilka garminów i w którymś był , irytował mnie bardzo ale w sumie darowałem sobie wciskanie , spr to https://support.garmin.com/pl-PL/?faq=i ... K5CS7pDqw6 https://support.garmin.com/pl-PL/?faq=Z ... 4wmdm0hfE6 powodzenia
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Niestety, linki znam i stosowałem włącznie z kontaktem z serwisem, opisana w drugim procedura nie działa.
Ten model nie ma guziczka, to by było za proste
Dumam dalej.
Nowy w sklepie 1200 zł - sporo.
Ten model nie ma guziczka, to by było za proste

Dumam dalej.
Tak się może skończyć - wymianą serwisową całego urządzenia. GPS jest służbowy, więc to nieco bardziej skomplikowane, zwłaszcza od strony zapłacenia tych 450 co sobie życzą. Dlatego najlepiej byłoby dostać się do niego i zresetować. 3 lata go używam i nawet ekran nie jest porysowany.
Nowy w sklepie 1200 zł - sporo.
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Spisać protokół zniszczenia. Zapomnieć. Jak ryzyko, że ktoś będzie dochodził winy- poczęstować taserem

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
firma zeszła na kaczki, pierwszy służył mi kilka lat, drugi dwa i wysiadł programowo. Nie idzie mu nic zapisać ani nic z niego skopiować. Obecny (GPSmap64s) ma z jakieś półtora roku i co i rusz sypie się system. Jak się zatnie (najczęściej przy poleceniu zapisz) to muszę go wyłączać i ponownie uruchamiać. Uruchamia się tak długo, że można w tym czasie zjeść śniadanie...
pierwsze i drugie
Słowem straszny szajs w polskiej dystrybucji
pierwsze i drugie

Słowem straszny szajs w polskiej dystrybucji
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Staaary, to projekt unijny w dodatku operator CKPŚ, drugi najgorszy z możliwych (najgorszy to ARiMR)

To ma być gotowe do pokazania przez następne 6 czy 7 lat

Wg tego, co piszecie to muszę naszukać w projekcie kasę, a do pracy wziąć drugi z kupionej pary.
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Na pewno są na ro procedury
Na pewno Twój pomysł będzie najłatwiejszy w realizacji.

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Jestem na etapie drukowania podpisu elektronicznego. Nie pytaj.

Procedura zniszczenia sprzętu projektowego jest poza zasięgiem wyobraźni

Procedura zniszczenia sprzętu projektowego jest poza zasięgiem wyobraźni

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

rok szkolny się zaczął... idź do jakiego gimnazjum i ktoś to raz dwa ogarnie
poważniej... daj zarobic jakiemuś fachowcowi... poszukaj w okolicy magików i ogarną to za nieduże pieniądze.
kiedyś dawno,ale już w tym wieku, miałem podobny problem, koleś ogarnął gpsa na miejscu 50zł wgrany nowy soft, zero problemów.
ale to nie był Garmin ... to może być słowo klucz

poważniej... daj zarobic jakiemuś fachowcowi... poszukaj w okolicy magików i ogarną to za nieduże pieniądze.
kiedyś dawno,ale już w tym wieku, miałem podobny problem, koleś ogarnął gpsa na miejscu 50zł wgrany nowy soft, zero problemów.
ale to nie był Garmin ... to może być słowo klucz

Z firmowymi urządzeniami jest taki problem że używają własnych firmowych rozwiązań (których nie używa reszta świata).
I to że ma gniazdko usb, może oznaczać że co najwyżej można go tamtędy naładować.
Jak służbowy, to bym sobie 3minut tym głowy nie zawracał - zepsuł się i już, po co drążyć.
I to że ma gniazdko usb, może oznaczać że co najwyżej można go tamtędy naładować.
Jak służbowy, to bym sobie 3minut tym głowy nie zawracał - zepsuł się i już, po co drążyć.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.