Kubica w F1!
Moderator: moralez
Kubica w F1!
Robert Kubica - jako pierwszy Polak w historii - będzie przez najbliższy rok trzecim (testowym) kierowcą w szwajcarskim zespole Formuły 1 Sauber-BMW - poinformował jeden z niemieckich serwisów.
spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
na wstępie to sorry bo namotałem z tymi 3 nowymi tematami i 2 ankietami w tępie Grand Prix
odnośnie pierwszego kierowcy to chodzi o to czy się przebije do jakiegoś teamu jako kierowca punktujący a nie testowy.
Ja mam nadziej że za góra dwa lata/sezony tak się już stanie i będziemy mogli się emocjonować "naszym" w F1, czego jemu, nam i sobie życze.
Jest naprawdę niezły, z tego co słyszałem to już za pierwszym razem jak jechał w F1 to pobił Ralfa Schumachera

odnośnie pierwszego kierowcy to chodzi o to czy się przebije do jakiegoś teamu jako kierowca punktujący a nie testowy.
Ja mam nadziej że za góra dwa lata/sezony tak się już stanie i będziemy mogli się emocjonować "naszym" w F1, czego jemu, nam i sobie życze.
Jest naprawdę niezły, z tego co słyszałem to już za pierwszym razem jak jechał w F1 to pobił Ralfa Schumachera

spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
No też słyszałem o czasie lepszym od Ralfa. Jak zacznie Kubica startować to chyba wrócę do oglądania F1 - bo od jakiegoś czasu mi przeszło. Myśle że do jakiegoś teamu się przebije - ale jeśli już to raczej nie badziewiaczków typu Minardi - bo tam się miejsce wykupuje zeby team istniał.... W sumie to dobrze
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT
Robert ma duży talent i rozwija się bardzo dobrze od paru lat, mój brat się interesuje F1 i mi nieraz też się z nim oglądało parę wyścigów z Kubicą jak jeżdził w Renault ( jakiś puchar Renaulta czy coś ) i wszyscy w telewizji mówii że jak wygra to będzie się mógł przejechać bolidem prawdziwym. Jak już się przejechał to wykręcił bardzo dobry czas jak na debiutanta w takim samochodzie i od razu BMW ściągnęło go do siebie
mam tylkko nadzieję że może pokaże się w tym lub następnym sezonie w jakimś wyścigu to może być bardzo dobrym kierowcą F1 walczącym z najlepszymi
mam tylkko nadzieję że może pokaże się w tym lub następnym sezonie w jakimś wyścigu to może być bardzo dobrym kierowcą F1 walczącym z najlepszymi
Patrol GR evolucja dobiega konca (na razie:))
dzisiaj przezylem maly szok spowodowany zbiegiem okolicznosci:
Slysze w poludnie w radiu info ze Kubica dostal sie do F1, a jakas minute pozniej patrze na kierowce siedzacego w sasiednim aucie, a to...
Robert Kubica
I nie bylo to na torze F1, ale na skrzyzowaniu w Krakowie
Slysze w poludnie w radiu info ze Kubica dostal sie do F1, a jakas minute pozniej patrze na kierowce siedzacego w sasiednim aucie, a to...
Robert Kubica

I nie bylo to na torze F1, ale na skrzyzowaniu w Krakowie

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Skromnie powiedziane, bo Kubica wykręcił dużo lepszy czas od etatowego kierowcy testowego. A na tego typu testach "świeżym" dają margines pięciosekundowej straty do najlepszego czasu wykręconego przez testera. A Kubica zaskoczył wszystkich. Dla porównania drugi ze świeżaków z serii renault wykręcił czas gorszy od testera o "zaledwie" półtorej sekundy.dar pisze:Jak już się przejechał to wykręcił bardzo dobry czas jak na debiutanta w takim samochodzie
Stąd tak szybki angaż na trzeciego w Sauberze. Jak na 19latka i to z kraju w zasadzie egzotycznego jeśli chodzi o świat F1. Nasz krakowiak robi karierę z prawdziwego zdarzenia. Oby tak dalej i może za dwa, trzy lata dostanie miejsce w dobrym teamie.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Takiej wiadomości przed świętami sie nie spodziewałem. Myslałem, że bedę ślęczał przed Eurosportem ogladając GP2 z Robertem a tu proszę jaka nowina.
Wiadomość doskonała, ale tak naprawdę przed Robertem jeden z najtrudniejszy sprawdzian w karierze. Czyli utrzymanie się w F1 na pare lat. Ale jestem dobrej myśli i wierzę w niego. Bo, że chłop potrafi mysleć udowodnił wiele razy.
Oby tylko Polacy to docenili i nie jechali po nim za jakis czas jak po burym psie, tak jak to było w przypadku Adama Małysza jak przestał wygrywac wszystko po kolei.
Robert ognia.
Wiadomość doskonała, ale tak naprawdę przed Robertem jeden z najtrudniejszy sprawdzian w karierze. Czyli utrzymanie się w F1 na pare lat. Ale jestem dobrej myśli i wierzę w niego. Bo, że chłop potrafi mysleć udowodnił wiele razy.
Oby tylko Polacy to docenili i nie jechali po nim za jakis czas jak po burym psie, tak jak to było w przypadku Adama Małysza jak przestał wygrywac wszystko po kolei.
Robert ognia.
O MAłyszu mówiło się bardzo dużo, a Formuła 1 jest mniej znanym sportem. Robiąc Ankietą na ulicy prawie każdy odpowie na pytanie kim jest Janne Ahonen, a pytając kim jest Kimmi Raikonen prawie nikt.
Ale na 200% będe kibicować Robertowani...
Może mu się uda spełnić marzenia, a nawet jeśli nie to spróbował je zrealizować
Ale na 200% będe kibicować Robertowani...
Może mu się uda spełnić marzenia, a nawet jeśli nie to spróbował je zrealizować

Trooper 2.6MPI - 33" a'la SIMEX
BMW 320D
"Burn Your Tire, Not Your Soul"
BMW 320D
"Burn Your Tire, Not Your Soul"
- nie_mientki
Robiąc ankietę na ulicy nie każdy odpowie na pytanie kto to jest Georg Spaeth/Michael Neumayer , a pytając kim jest Michael Schumacher każdycziter pisze:Robiąc Ankietą na ulicy prawie każdy odpowie na pytanie kim jest Janne Ahonen, a pytając kim jest Kimmi Raikonen prawie nikt.

Mam nadzieję że niedługo tak samo wkupi się w łaski Kubica.
spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
jest wielce prawdopodobne że nie będzie musiał mieć pleców bo chłopak ma naprawdę wielki talent i to gdzie teraz zaszedł to jest efekt jego wieloletniej pracy a nie tylko sponsorówPiotrul pisze:Może nasza telewizja wtedy sobie przypomni, że jest coś takiego jak transmisja z F1![]()
Brawo Robert![]()
Ale niestety śmiem twierdzić, że może sie nie przebić bo nie ma tzw. pleców (moznego sponsora, koncernu ktury by go popierał) - niestety
ja mam tylko wielka nadzieję i trzymam za niego kciuki żeby jeżdził na wyścigach i udowodnił wszystkim jak jeżdzi to wtedy dobre teamy same będą walczyły o niego
Patrol GR evolucja dobiega konca (na razie:))