Uwaga na oszusta !! !!

czyli to co nie pasuje nigdzie indziej ale wiąże się z offroad'em

Moderator: moralez

Tbanderas
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Uwaga na oszusta !! !!

Post autor: Tbanderas » wt mar 07, 2006 2:47 pm

jak w temacie facet nazywa sie Marcin Chudziński występuje też jako firma MARTEX oferuje do sprzedaży samochody po okazyjnej cenie cenie następnie żąda wpłaty zaliczki na rezerwacje samochodu zazwczaj 10% wartości firma martex miesci sie w lesznie na ul chrobrego 45/7a . jeśli ktoś wie coś na temat tego kolesia,miał z nim kiedyś do czynienia prosze o kontakt na pw
pozdrawiam
ps prosze moderatorów o przyklejenie tego postu w ramach ostrzeżenia zeby ktoś przypadkiem nie został oszukany .
scorpion racing najbardziej śmieciowe zawieszenie na jakim jeździłem

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » wt mar 07, 2006 2:50 pm

ale jakiś konkret podaj...kogo oszukał...jaki mechanizm...itd
żeby głasnost była
#noichuj

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » wt mar 07, 2006 2:55 pm

.......... bo to może dobry człowiek......... :o
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

Tbanderas
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Tbanderas » wt mar 07, 2006 3:24 pm

mnie oszukał skurczybyk !!!!!!!
wystawił http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C920700
zadzwoniłem w środe że jestem zainteresowany koleś powiediał ze samochód jest w niemcowni i bedzie w poniedziałek tylko że musze mu wpłacić 10% ceny zeby zarezerwować to auto tłumaczył sie tym że kilka razy go zrobiono w h...a . podał ni nr konta na które miałem przelac pieniądze i namiary na firme.sprawdziłem że firma istnieje adres który mi podał jest prawdziwy więc wysłałem 1200 zaliczki i czekam sobie na samochód . w piątek zadzwoniłem do niego i zapytałem czy dostał kase powiedział że wszystko jest ok kasa doszła i w poniedziałek mam przyjechać do poznania po odbiór samochodu. w niedziele dzwonie do goscia zeby podal mi nr z briefu i słysze że abonent jest poza zasięgiem.do chwili obecnej nie włączył telefonu .dzisiaj trafiłem na ogłoszenie
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C941288 dzwonie do kolesia z ogłoszenia i słyze że on też czekal na samochód ale sie niedoczekał i zgłosił to na policje. zadzwoniło do niego jeszcze dwóch ludzi którzy też da;li sie oszukać .
ps jesli dowiem sie czegoś więcej napewno napisze o tm na forum

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » wt mar 07, 2006 3:27 pm

teraz ok
przyklejam
...
z dzwonienia na policje niewiele wynika.
możesz zgłośić w dowolnym komisariacie na terenie kraju zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa
i koniecznie wydostań kwit na to że zgłosiłeś.
zaraz potem pismo do prokuratury składaj żeby sprawie bieg przyspieszyć. i nie oglądaj się na innych poszkodowanych-kto pierwszy ten lepszy.
miałem kiedyś podobnego lota z komisem który sprzedał auto a pieniądze zniknęły...
#noichuj

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » wt mar 07, 2006 3:56 pm

Tak bez ogladania auta kase wplaciles.....czlowieka tez na oczy nie widziales :o
Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "

Tbanderas
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Tbanderas » wt mar 07, 2006 4:14 pm

za taka kase nawet gdyby miał kilka wad to warto by było a fotki były obiecujące . a kolo powiedzial ze jest w niemcowni i kasy osobiśie odebrać nie może
kumpel zadzwonił do niego i zapytal o to auto i dowiedział sie że samochód jest zarezerwowany

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » wt mar 07, 2006 4:33 pm

@ sciba
No cóż kolego nie wszyscy są tacy przezorni i roztropni jak Ty. :wink:

Tbaderasie współczuje Ci bardzo, ale marnie to widzę.
A wynika to z prostego działania matematycznego....
„mała kasa + znikoma szkodliwość społeczna = dupa blada”

No to Cię pocieszyłem.................... :)21
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

Tbanderas
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Tbanderas » wt mar 07, 2006 4:51 pm

mam jego adresik (sprawdzony) tylko wykopki trzeba bedzie przerobić na zakopki i wykrywacz nie bedzie potrzebny :D a miękka ziemia w lesie się znajdzie :wink:

Awatar użytkownika
sator6

Post autor: sator6 » wt mar 07, 2006 4:54 pm

Lepiej goscia zniszczyć inaczej.
Tak narobisz sobie tylko problemów z kk

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » wt mar 07, 2006 5:35 pm

Tbanderas pisze:mam jego adresik (sprawdzony) tylko wykopki trzeba bedzie przerobić na zakopki i wykrywacz nie bedzie potrzebny :D a miękka ziemia w lesie się znajdzie :wink:
Jasne. Tylko przed zakopkami wyjmij mu protezy. żeby wykrywacz nie łapał...

A poza tym - zawiadom policję, trafią go prędzej czy później. Nie ma mowy o szkodliwości znikomej. Zresztą - niech mu to umoprzą, byleby tylko kasę zwrócił. Ale nie umorzą, tamte czasy już minęły. Po zawiadomieniu policji będziesz miał status pokrzywdzonego, będą musieli zawiadamiać Cię o wszystkich ruchach w postępowaniu, dzięki czemu będziesz wiedział co się dzieje.
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » wt mar 07, 2006 6:04 pm

I zgłoś sprawę jak najszybciej do prokuratury! Nawet jak kolo ma mało szelestów to będziesz pierwszy w kolejce przy odbiorze.
SCARAB TEAM
Land Rover rullez :)21

mendog72
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mendog72 » wt mar 07, 2006 6:06 pm

a mój kuzyn mało co się chciał na to nabrac ! nawet tam dzwonił do tych kolesi !!! ceny mieli zachęcające i faktycznie niby te auta stały w niemczech - a pewnie dane tego własciciela podstawione a firma na tzw. słupa!

Tbanderas
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Tbanderas » wt mar 07, 2006 6:48 pm

dane tego kolesia sa prawdziwe niech kuzyn zgłosi próbe wyłudzenia na policji jak sie tego sporo nazbiera to sie może ruszą

mentor

Post autor: mentor » wt mar 07, 2006 8:20 pm

Policja nie odpuszcza teraz takich spraw. Pracuje w banku i często przychodzą zapytania z prokuratury o rachunki kolesi, którzy nacieli ludzi na 200-300 zł na allegro. Więc jak najszybciej zgłaszaj.

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » śr mar 08, 2006 2:21 pm

JA'JACEK pisze:@ sciba
No cóż kolego nie wszyscy są tacy przezorni i roztropni jak Ty. :wink:
Wyczuwam lekka ironie :-?
wspulczuje koledze ale moim zdaniem nikt nie robi nikomu prezentow wiec jezeli jest taka okazja to trzeba podwojnie uwazac......nie sadze zeby obejrzenie auta i sprzedajacego przed wplaceniem zaliczki bylo jakims wilekim przejawem roztropnosci,wiec oszczedz sobie takich uwag :roll:
Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "

Awatar użytkownika
Radek666

Post autor: Radek666 » czw mar 09, 2006 6:21 am

Jak masz adres to popros jakiegos znajomego dresiarza zeby podjechal ze swoimi znajomymi pod jego dom czarnym mesiem albo biemdablju z przyciemnianymi szybami i postal tak z pol h. Jezeli masz nr tel. do niego lub do jego rodziny to zadzwon w tym czasie i grzecznie popros o zwrot pieniedzy .... ;-)
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka :-(

Awatar użytkownika
maristez
Kontaktowanie:

Post autor: maristez » czw mar 09, 2006 7:24 am

sciba pisze:Tak bez ogladania auta kase wplaciles.....czlowieka tez na oczy nie widziales :o
no mi tez puszczają klienci kase na paliwko zeby do nich dojechac - kwoty w zależności od odległości 400-1000 zł i w sumie na podstawie zdjec i mojego opisu. wolą wydać pare złoty niż mają zawalic sobie dzień i tłuc sie przez całą polske a i to tez kosztuje. w sumie ja też ryzykuje stratą dnia, jak nie weźmnie a on utratą kasy.
Ja uważam ze tylko zgłosić na policje. inaczej nic nie załatwisz. jakieś tam próby odzyskania (czytaj. metody mafijne) to porażka bo sobie kłopotów narobisz. firma jeśli nawet jest na słupa to i tak policja do niego dotrze. musisz tylko poczekać.
i nikt mnie nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne

Tbanderas
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Tbanderas » pt mar 10, 2006 10:33 pm

byłem dzisiaj u tego kolesia w domu i zastałem tylko jego żone z dzieckiem poiedziała że też chciala by wiedziec gdzie on jest bo zostawił ja z trójka dzieci i przepadł a ja tylko nachodza łysi na zmiane z policja
rano ide na policje i do prokuratora a potem zobaczymy

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » sob mar 11, 2006 12:41 am

Koleś pod ziemię się nie zapadnie, prędzej czy później ktoś go dopadnie. Ale wtedy zrobią mu z dupy jesień średniowiecza. I na pewno nie zrobi tego policja, ja bym na to nie liczył.
Dwa lata temu bratu zakosili samochód i nic, zero jakiej kolwiek reakcji. Ale lepsza akcja. Brat wtedy w okolicy gdzie mu skubneli furę rozwiesił ulotki że ukradziono samochód bla bla i że nagroda i swój numer telefonu. Oczywiście po to żeby kolesie się zastanowili czy nie warto oddać samochodu za okup, takie było założenie. Odezwały się dwie osoby, ale brat się nie dał nabrać na wyłudzenie pieniędzy. Tak poprowadził rozmowę i zadawał pytania że oczywiste było że już nie zobaczy samochodu. A każde pieniądze które zainwestuje, przepadną (popularne u złodziei ukraść samochód i jeszcze wyciągnąć z naiwnego właściciela okup- podwójny zysk). Ale brat nie wiedział nic o złodziejach, a w ten sposób miał chociaż telefon z którym sam nic nie był w stanie zrobić (oszczędzę szczegółów).
Po roku, do brata przyjechała policja. Pytali się czy jest właścicielem tego numeru telefonu. Bo! Uwaga, podobno jakiejś kobiecie w Toruniu, czy gdzieś w tamtych rejonach ukradiono samochód. I namierzyli jakiś numer telefonu i na bilingach był telefon mojego brata. Czyli bratu udało się zdobyć numer telefonu tego złodzieja. Policji wtedy to nie interesowało.

Teraz pytam. Jak brat był na policji, to nie mogli nic zrobić. Ale jak ukradziono samochód jakiejś kobiecie, nie wiem dlaczego, ale policja dupsko ruszyła. Może ta babka miała jakieś wtyki. Tego nie wiem. Ale nie licz że twój przypadek ktoś weźmie sobie do serca. Ja o policji w tym państwie już dawno zapomniałem.
"[..] to trzeba kupic i uleczyc ..."

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » sob mar 11, 2006 1:13 am

Tbanderas pisze:mnie oszukał skurczybyk !!!!!!!
Przykro mi ze Cie oszukal i mam nadzieje ze go dorwie polucja albo łysi.

Ale swoja droga - taka cena (niska) smierdzi na odleglosc!
Gdyby nawet byl faktycznie do sprzedania, to musialaby to byc straszna mina - z lewymi papierami, albo w agonii technicznej.

Sprawnego auta za 40-50% ceny rynkowej nikt normalny nie sprzedaje.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
dyskotekatd5

Post autor: dyskotekatd5 » sob mar 11, 2006 10:05 am

pezet pisze:
Tbanderas pisze:mnie oszukał skurczybyk !!!!!!!
Przykro mi ze Cie oszukal i mam nadzieje ze go dorwie polucja albo łysi.

Ale swoja droga - taka cena (niska) smierdzi na odleglosc!
Gdyby nawet byl faktycznie do sprzedania, to musialaby to byc straszna mina - z lewymi papierami, albo w agonii technicznej.

Sprawnego auta za 40-50% ceny rynkowej nikt normalny nie sprzedaje.
no 12 koła za taki samochód... jeszcze bezwypadkowy i w bdb stanie..... szczerze mówiąc to kliknąłbym tylko raz takie ogłoszenie.....
i tdi w dodatku.....
Ale na błedach się uczymy.... też tak kupiłem sprintera kilka lat temu.... tyle że cena była rynkowa i nawet zostawili mi do testów na kilka dni.... pojeździłem pół roku i ani sprintera ani kasy...a w dodatku nasza kochana policja to mnie traktowała jak złodzieja zabierając mi samochód z pod domu.....ale oni chyba już tak mają, choć podobno jest z nimi coraz lepiej..
disco II td5

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » sob mar 11, 2006 3:37 pm

NIe chce Cię martwić, ale jak sam nie sciągniesz z gościa kasy to bedzie kuku, sam miałem taki przypadek też dałem się naiwnie wkręcić w zaliczke na samochód. Gościa złapali ale ja kasy nie mam do dziś, gnój kase wydał a nie mają z czego sciągać, więc gość chodzi sobie spokojnie po ulicy i ma wszystko w dupie.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » sob mar 11, 2006 4:39 pm

Adamek pisze:NIe chce Cię martwić, ale jak sam nie sciągniesz z gościa kasy to bedzie kuku, sam miałem taki przypadek też dałem się naiwnie wkręcić w zaliczke na samochód. Gościa złapali ale ja kasy nie mam do dziś, gnój kase wydał a nie mają z czego sciągać, więc gość chodzi sobie spokojnie po ulicy i ma wszystko w dupie.

to dla czystej satysfakcji załatwiłbym zeby goscia porządnie i po cichu obito
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD

Awatar użytkownika
dyskotekatd5

Post autor: dyskotekatd5 » sob mar 11, 2006 5:12 pm

CLIMBER pisze:
Adamek pisze:NIe chce Cię martwić, ale jak sam nie sciągniesz z gościa kasy to bedzie kuku, sam miałem taki przypadek też dałem się naiwnie wkręcić w zaliczke na samochód. Gościa złapali ale ja kasy nie mam do dziś, gnój kase wydał a nie mają z czego sciągać, więc gość chodzi sobie spokojnie po ulicy i ma wszystko w dupie.

to dla czystej satysfakcji załatwiłbym zeby goscia porządnie i po cichu obito
takich to się powinno lac w pyche solidnie a na końcu na czole tatuować napis: cieć...
disco II td5

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”