dk75 pisze:Rozmawiałeś już z organizatorem w sprawie cen?
Te 2000/samochód to cena niezależna od ilości pasażerów w aucie?
Jaka cena noclegów (widziałem hotele w programie, berberów i camping)?
Ile na wyżywienie?
Jak oceniasz spalanie Disco? 12l/100 będzie wystarczające? (przy 9kkm to 1,35kPLN/os przy ropie za 5 i 4os)
Ile za prom?
Potrzebne jakieś dodatkowe wyposażenie (namioty)?
W ciezkim terenie spalanie moze dojsc do 50 l/100 km i tyle trzeba liczyc kalkulujac przeskok.
Czasem przez godzine silnik wyje na dosc wysokich obrotach, a srednia predkosc nie chce byc wieksza niz 5 km/h. Jak nie masz turbosprezarki to na duzych wysokosciach silnik bedzie sie meczyl na zabyt bogatej mieszance a to wplywa na wzrost apetytu. Zawalenie filtra powietrza tez swoje robi (czasem trza go czyscic codziennie).
Nie wiem jak dyskoteka, ale na Patrola liczymy srednio 13 po czarnym, a 18 srednia dlugodystansowa, jesli sporo jezdzimy po pistach.
Ceny wyzywienia w Maroku sa w sumie podobne jak w Polsce, tylko miecho sporo drozsze.
Najlepiej zywic sie w takich malych knajpkach serwujacych wylacznie kuraki z grila. Jest tam tylko jedna pozycja menu: kurak+frytki+chleb+salatka marokanska+kranowa. Cena od 1,5 E wzwyz w zaleznosci od twojego wygladu

. Drozsze knajpy moga miec mniej swieze produkty, a gril jest dosc septyczna forma przygotowania potraw. Knajpki te wystepuja stadnie. Trzeba znalezc gdzie maja gniazdo

Prom a Algeciras albo Tarify daje sie zalatwic za 100-150 E za wyprawowke +4 os ale uwzgledniajac frycowe licz 2x tyle. Pamietaj ze to otwarty bilet i wcale nie musisz plynac tym rejsem na ktory masz wyszczegolniony na blankiecie. Im mniej masz bilet na dany prom i masz wiecej czasu, tym bardziej rosnie twoja pozycja przetargowa na rampie

Oni sie wzajemnie jakos wymianiaja tymi biletami, wiec ja majac 4-tonowa krowe o dlugosci 6,5 metra plynalem na najtanszy bilet jaki udalo mi sie kupic, oczywiscie nie mogl to byc prom, ktory byl uwidoczniony na bilecie.
Chciejstwo przewoznika powoduje, ze godzi sie zaladowac cokolwiek i dostac 100 E zamiast wozic powietrze po 300 E za miejsce