Czarnobyl, Prypeć miasta duchów.
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Czarnobyl, Prypeć miasta duchów.
Ktoś się szykuje na wiosnę?
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
Ja chcialem na 2 dni z Bispolem, ale narazie widze, ze nie ma. Tylko na kilka godzin do zony.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
kacper44 pisze:Ktoś się szykuje na wiosnę?
ja chciałbym, do tej pory bezskutecznie

kia sorento 2.5 crdi, BFG AT, lift +1"
Chętnie sie wybiorę, obojętnie jak i obojętnie z kim. Muszę to zobaczyć 

Grand Vitara 5D 2.0 PB '10r
skimobill pisze:Chętnie sie wybiorę, obojętnie jak i obojętnie z kim. Muszę to zobaczyć
jesteś tego pewny co napisałeś

Tak jestem pewny.Masz jakiś pomysł , propozycję?
To jedź z nami
nakarmisz ręką dwu metrowe sumy, jak Cie nie wciągną to zostawimy Cie na chwilę w czerwonym lesie...grzyby nazbierasz, jak to nie pomoże to mech zamiast szpianku podamy 
a tak na poważnie, to też kiedyś tam bardzo chciałem pojechać i z jedną "firmą" wycieczkowa i z drugą... jakoś się nie poukładało tak jak bym chciał...
pojechałem hmm można tak powiedzieć prywatnie z kumplami bez spiny itp. ot tak lajtowo Żytomir, Lusk (nasze miasto) po drodze i jeszcze Beresteczko z cieszącymi się Kozakami i naszymi rodakami we łzach nas witających.....
i obyło się bez tych atrakcji co na początku wymieniłem
zawiewa tam ostatnio komercją (na strefie) i lepiej nie będzie, ostatnie dzwonki żeby coś zobaczyć potem to tak jak wycieczka z pod Wawelu....statkiem po Wiśle....a na koniec kurhan tych co jebli samolotem za wschodnią granicą...

a tak na poważnie, to też kiedyś tam bardzo chciałem pojechać i z jedną "firmą" wycieczkowa i z drugą... jakoś się nie poukładało tak jak bym chciał...
pojechałem hmm można tak powiedzieć prywatnie z kumplami bez spiny itp. ot tak lajtowo Żytomir, Lusk (nasze miasto) po drodze i jeszcze Beresteczko z cieszącymi się Kozakami i naszymi rodakami we łzach nas witających.....
i obyło się bez tych atrakcji co na początku wymieniłem

zawiewa tam ostatnio komercją (na strefie) i lepiej nie będzie, ostatnie dzwonki żeby coś zobaczyć potem to tak jak wycieczka z pod Wawelu....statkiem po Wiśle....a na koniec kurhan tych co jebli samolotem za wschodnią granicą...
Kiedy planujecie wyjazd? Jak to mniej wiecej wygląda ? Jakie trzeba mieć auto ? Jak długo trwa taka impreza? Orientacyjny koszt ? Jestem chętny jak diabli.

Spróbuj napisać do Podnisielskiego coś kmini na ten rok za $$ jak nam wypali to za free tylko boję się Twoich zobowiązań 

Krzys, tyko pamiętaj o mnie

Lepiej mieć spokój niż rację. 
Parchol Y61 LONG 2,8TDi

Parchol Y61 LONG 2,8TDi
Grzesiu to Ty dałeś wyzwanie na ten rok, jak wypali to jak bym bez Ciebie pojechał he!
gadałem z A.P. słabo mi szło jak Tobie, jak co to będzie wersja z Piotrkiem tylko on wiesz gdzie Dom Polski założył a z tamtąd Go wyrwać to prościej będzie z niezawodnymmarcinem... a raczej z jego znajomymi tu i tam i chyba tak zostanie..
BTW Karpacki zaliczasz w 2012
gadałem z A.P. słabo mi szło jak Tobie, jak co to będzie wersja z Piotrkiem tylko on wiesz gdzie Dom Polski założył a z tamtąd Go wyrwać to prościej będzie z niezawodnymmarcinem... a raczej z jego znajomymi tu i tam i chyba tak zostanie..
BTW Karpacki zaliczasz w 2012

Napisane
ciekawe czy wyjazd wypali ?

prawdopodobnie pierwszy film z Czarnobyla nagrany w 3D listopad 2010
http://www.youtube.com/watch?v=yPWx9KiRdss
http://www.youtube.com/watch?v=yPWx9KiRdss
Patrol K160 STD33 / Y61 LONG 4,2 D /podwójnie doładowane prosie 450 koników
Jak kogoś interesuje temat Czarnobyla 
Fotki z wyjazdu do Zony z przed 2 lat
https://picasaweb.google.com/1051835872 ... ylTour2010

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Niezłe zdjęcia. Byliście jakoś zorganizowanie, czy na własną rękę. Wiem, że są wycieczki, ale jakoś mam awersję do komercji. Można tam bez problemu wejść "samopas"?RudeBoy pisze:Jak kogoś interesuje temat Czarnobyla
Fundacja Trzeba Marzyć
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org
www.trzebamarzyc.org
A przeczytales watek? 

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Dzięki za czujność. Nie skojarzyłem zdjeć z linka.
Fundacja Trzeba Marzyć
www.trzebamarzyc.org
www.trzebamarzyc.org
Generalnie to wszystko się da...
Do I zamkniętej zony tzw. "30" pewnie uda się dostać pomijając czekpointy... Leśnymi drogami się gdzieś przedrzesz. Podobnie pewnie z drugą strefą "10". Z tym, że do strefy zero czyli Prypeci to już ciężko... Teren ogrodzony autem nie wjedziesz. Jedyny wjazd przez jedyną istniejącą drogę do miasta i przez czekpoint.
Pomijam fakt, że będąc w Zonie oprócz wszystkich czekpointów dokumenty sprawdzał nam patrol dwukrotnie. Oprócz przepustki niezbędne było podpisanie oświadczenia o zrzeczeniu się wszelkich roszczeń od CAE jakby Ci się coś stało...
IMHO wyjazd bez przepustek zupełnie bezsensowny.
Druga sprawa to w Zonie już nie jest tak fajnie jak kiedyś choćby te dwa lata temu... W Czarnobylu jeszcze więcej ludzi a to za sprawą intensywnych prac przy budowie nowego sarkofagu nad Blokiem 4 i 3 elektrowni. Wybudowali nowy komin wentylacyjny przy 4 rekatorze... Co za tym idzie rozbiorą oryginalny złowieszczy komin przy zniszczonym bloku 4. Lada dzień zniknie ten wieloletni charakterystyczny symbol...
Prawie wszystkie złomowiska sprzętu zostały zlikwidowane.
Nawet Oko Moskwy rozbierają...
Jak ktoś nie był i chce zobaczyć na własne oczy to niech się spieszy...
Obstawiam, że zaraz po ukończeniu prac przy nowym sarkofagu zamknięta I strefa "30" zostanie otwarta. Swoją drogą będzie to bardzo ciekawe... Bo opuszczone miasto Czarnobyl jest w świetnym stanie...
Na koniec...
Nie czytałem całego wątku na forum... ale gdyby był ktoś kto chciałby wybrać się tam autem na wyprawę... to chętnie wezmę udział i w wyjeździe i jego przygotowaniu.
Do I zamkniętej zony tzw. "30" pewnie uda się dostać pomijając czekpointy... Leśnymi drogami się gdzieś przedrzesz. Podobnie pewnie z drugą strefą "10". Z tym, że do strefy zero czyli Prypeci to już ciężko... Teren ogrodzony autem nie wjedziesz. Jedyny wjazd przez jedyną istniejącą drogę do miasta i przez czekpoint.
Pomijam fakt, że będąc w Zonie oprócz wszystkich czekpointów dokumenty sprawdzał nam patrol dwukrotnie. Oprócz przepustki niezbędne było podpisanie oświadczenia o zrzeczeniu się wszelkich roszczeń od CAE jakby Ci się coś stało...
IMHO wyjazd bez przepustek zupełnie bezsensowny.
Druga sprawa to w Zonie już nie jest tak fajnie jak kiedyś choćby te dwa lata temu... W Czarnobylu jeszcze więcej ludzi a to za sprawą intensywnych prac przy budowie nowego sarkofagu nad Blokiem 4 i 3 elektrowni. Wybudowali nowy komin wentylacyjny przy 4 rekatorze... Co za tym idzie rozbiorą oryginalny złowieszczy komin przy zniszczonym bloku 4. Lada dzień zniknie ten wieloletni charakterystyczny symbol...
Prawie wszystkie złomowiska sprzętu zostały zlikwidowane.
Nawet Oko Moskwy rozbierają...
Jak ktoś nie był i chce zobaczyć na własne oczy to niech się spieszy...
Obstawiam, że zaraz po ukończeniu prac przy nowym sarkofagu zamknięta I strefa "30" zostanie otwarta. Swoją drogą będzie to bardzo ciekawe... Bo opuszczone miasto Czarnobyl jest w świetnym stanie...
Na koniec...
Nie czytałem całego wątku na forum... ale gdyby był ktoś kto chciałby wybrać się tam autem na wyprawę... to chętnie wezmę udział i w wyjeździe i jego przygotowaniu.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Tu cały masz wątek chętnych, ale trochę bezradnychRudeBoy pisze:Generalnie to wszystko się da...

Nie lubie komercji, ale z drugiej strony nie ma czasu na samodzielne zdobywanie wiedzy, którą można kupić/pożyczyć od lepszych podrózników....
kia sorento 2.5 crdi, BFG AT, lift +1"
W wolnej chwili przeczytam.Alces64 pisze:Tu cały masz wątek chętnych, ale trochę bezradnychRudeBoy pisze:Generalnie to wszystko się da...
Nie lubie komercji, ale z drugiej strony nie ma czasu na samodzielne zdobywanie wiedzy, którą można kupić/pożyczyć od lepszych podrózników....
Może się zmobilizuje i kogoś jeszcze namówię i coś zrobimy...
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
ja bym sie chetnie wybral w tym rokuRudeBoy pisze: Nie czytałem całego wątku na forum... ale gdyby był ktoś kto chciałby wybrać się tam autem na wyprawę... to chętnie wezmę udział i w wyjeździe i jego przygotowaniu.
RudeBoy pisze:W wolnej chwili przeczytam.Alces64 pisze:Tu cały masz wątek chętnych, ale trochę bezradnychRudeBoy pisze:Generalnie to wszystko się da...
Może się zmobilizuje i kogoś jeszcze namówię i coś zrobimy...
Na taki wyjazd się piszę. Jesli będziesz coś "preparować" należę do tego. Oczywiście pozostaje kwestia terminu i kilku innych drobnych kwestii. Przeglądałem programy róznych wyjazdów i wygladają ciekawie, a Wasze zdjęcia to potwierdzają, ale komercja i perspektywa jechania autokarem jak bagaż, niespecjalnie do mnie przemawia.
Fundacja Trzeba Marzyć
www.trzebamarzyc.org
www.trzebamarzyc.org
To niewiele w zyciu widziales.
Niewiele braklo i przejazd autokarem bylby najlepszy z tego wyjazdu.
Pozdrowienia dla Panow Kierowcow, ktorzy nie wiedzieli ila maja paliwa i dla Przemka, ktory pompowal pompe
Niewiele braklo i przejazd autokarem bylby najlepszy z tego wyjazdu.

Pozdrowienia dla Panow Kierowcow, ktorzy nie wiedzieli ila maja paliwa i dla Przemka, ktory pompowal pompe

Wojtek_W pisze:To niewiele w zyciu widziales.
Niewiele braklo i przejazd autokarem bylby najlepszy z tego wyjazdu.![]()
O kurde! w tym momencie okazało się, że byliśmy tam razem

Akcja z brakiem paliwa w autobusie była zajebista

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Tak mi sie po fotach wydawalo, ale pewien nie bylem. 
Wypad na miasto tez nie gorszy
Generalnie gruuubo bylo.
Nastepnym razem tez autobusem nie samolotem.

Wypad na miasto tez nie gorszy

Generalnie gruuubo bylo.
Nastepnym razem tez autobusem nie samolotem.