w międzyczasie nieplanowany wjazd na płaskowyż z amerykańską ponoć bazą szkoleniową.
Dalej górami Ćermenike do Elbasan
to rzeka Shkumbinit.
tu doklanie
http://wadowice24.pl/wasze-artykuly/3813
Moderator: Misiek Bielsko
Jest tu koleś, (spotkaliśmy go w tym roku w theth) który zrobił drogę do theth seryjnym volvo a potem wyjechał drugą drogą na shkoder.VooDoo29 pisze:Witam wszystkich!
Śledze forum już od ładnych paru, a szczególnie Wasze relacje z różnych wypraw i sam nakręcam się na taką w miare moich skormnych (finansowych) możliwości. W końcu przyszedł czas wyruszyć samemu. Planujemy we dwoje pokręcić się po Czarnogórze, a także po północnej cześci Albani. Jade płaskim, bo tylko taki mam do dyspozycji, a chciałbym zobaczyć ile się tylko da bardziej ustronnych i dzikich miejsc. Jak wygląda droga to Theth? Jest ona do przejechania zwykłą osobówką? Ze zdjęć dostępnych na google ciężko mi to jednoznacznie stwierdzić, a wiadomo też, że sytuacja pewnie sie zmienia z roku na rok. Jakie inne górskie trasy moglibyście polecic w okolicy pogranicza Czarnogóra-Albania, dostępne płaskim? Z tego co czytałem wcześniej, raczej nie ma problemu z biwakowaniem na dziko pod namiotem? Jak wygląda z tym sprawa w samym Theth? Polecicie szgólnie jakieś miejsca, bądź odradzicie?
Samochód którym jadę jest zarejetrowany na mojego ojca i w związku z tym, czy potrzebne mi będzie w Albani, bądź Czarnogórze jakieś specjalne upoważnienie?
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi i rady, które takiemu świeżakowi jak ja napewno bardzo się przydadzą. Licze, że nie dacie mi tam zginąć śmiercią marną
Parę lat temu jechałem do Albanii z kolegą, samochodem zarejestrowanym na niego i żonę.VooDoo29 pisze: Samochód którym jadę jest zarejetrowany na mojego ojca i w związku z tym, czy potrzebne mi będzie w Albani, bądź Czarnogórze jakieś specjalne upoważnienie?
Ale asflat czy szuter? Kiedy zaczeli?brodafidela pisze:Jest tu koleś, (spotkaliśmy go w tym roku w theth) który zrobił drogę do theth seryjnym volvo a potem wyjechał drugą drogą na shkoder.VooDoo29 pisze:Witam wszystkich!
Śledze forum już od ładnych paru, a szczególnie Wasze relacje z różnych wypraw i sam nakręcam się na taką w miare moich skormnych (finansowych) możliwości. W końcu przyszedł czas wyruszyć samemu. Planujemy we dwoje pokręcić się po Czarnogórze, a także po północnej cześci Albani. Jade płaskim, bo tylko taki mam do dyspozycji, a chciałbym zobaczyć ile się tylko da bardziej ustronnych i dzikich miejsc. Jak wygląda droga to Theth? Jest ona do przejechania zwykłą osobówką? Ze zdjęć dostępnych na google ciężko mi to jednoznacznie stwierdzić, a wiadomo też, że sytuacja pewnie sie zmienia z roku na rok. Jakie inne górskie trasy moglibyście polecic w okolicy pogranicza Czarnogóra-Albania, dostępne płaskim? Z tego co czytałem wcześniej, raczej nie ma problemu z biwakowaniem na dziko pod namiotem? Jak wygląda z tym sprawa w samym Theth? Polecicie szgólnie jakieś miejsca, bądź odradzicie?
Samochód którym jadę jest zarejetrowany na mojego ojca i w związku z tym, czy potrzebne mi będzie w Albani, bądź Czarnogórze jakieś specjalne upoważnienie?
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi i rady, które takiemu świeżakowi jak ja napewno bardzo się przydadzą. Licze, że nie dacie mi tam zginąć śmiercią marną
Cięzko miał. Ale dał radę
Drogę do theth robią i za rok będzie to jak hajłej...
---
Do połowy wyrównana, poszerzona, z zaporami przed osunięciem. Szuter bez asfaltu.Wojtek_W pisze:Ale asflat czy szuter? Kiedy zaczeli?brodafidela pisze:Jest tu koleś, (spotkaliśmy go w tym roku w theth) który zrobił drogę do theth seryjnym volvo a potem wyjechał drugą drogą na shkoder.VooDoo29 pisze:Witam wszystkich!
Cięzko miał. Ale dał radę
Drogę do theth robią i za rok będzie to jak hajłej...
---
Własne, krajowe, przede wszystkim.Damian pisze:śpieszmy się kochać najpiękniejsze szlaki tej części świata, tak szybko odchodzą
centrów miast. można się nie wyspać, bo głośno.VooDoo29 pisze:Radzicie unikać jakiś szczególnych miejsc?
W tej kwestii problem Albanii polega na tym, że jest ona pełna Albańczyków.VooDoo29 pisze:Heh... Chodziło mi raczej, czy nie ma jakiś znanych, naprzykrzających się tubylców w Theth, bądź innych popularnych miejscach? Pytam ot tak, profilaktycznie.
VooDoo29 pisze:Heh... Chodziło mi raczej, czy nie ma jakiś znanych, naprzykrzających się tubylców w Theth, bądź innych popularnych miejscach? Pytam ot tak, profilaktycznie.
Spacyfikowany w tym sezonie przez brata Maria....Damian pisze:VooDoo29 pisze:Heh... Chodziło mi raczej, czy nie ma jakiś znanych, naprzykrzających się tubylców w Theth, bądź innych popularnych miejscach? Pytam ot tak, profilaktycznie.
Tak. Jest taki w Theth tubylec. Francesco.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość