Wyprawa na Syberię marzec 2014
Moderator: Misiek Bielsko
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Wyprawa na Syberię marzec 2014
raczej nie. nie odbiera telefonów od adriana, nie odpowiada na maile, wykonał zaniknięcie na tle zabezpieczenia bytu rodziny.
#noichuj
Najpierw chcę podziękować "Heilsbergowi" za kelly kettle, który dostałem od niego w prezencie. Przetestowałem go w śniegowych warunkach w Beskidach - chodzi super.
Byłem też u "Patryka" i uzgodniłem rozwiązanie dotyczące grzania paliwa.
Jeśli chodzi o chętnych do wyjazdu, to urodziła się cała historia w tym temacie. Niektórzy byli wręcz zabawni i nie za bardzo czuli temat. Szczególnie niewiasty. Kilku po rozmowie ze mną zrezygnowało, niektórzy nie dostali urlopu bezpłatnego. Jeszcze inni mają problem z kasą. No cóż - proza życia.
Wprawdzie ogłosiłem się na kilku forach (co doradził mi "mazeno"), ale chętni zwracali się do mnie bezpośrednio na mój mail. Reasumując - skontaktował się ze mną chętny do jazdy drugim autem, który już był na dalekiej Syberii i ma terenówkę przystosowaną do takiej wyprawy. Zapewnia mnie o swoim wyjeździe i jesteśmy w trakcie dyskusji nad szczegółową trasą jazdy. Tez nie do końca ma on uzgodnionego towarzysza wyprawy - tak, że razem będziemy ich potrzebowali dwóch. Jednego chyba już znalazłem. Spotkaliśmy się i prawdopodobnie pojedzie z nami. Ma doświadczenie podróżnicze w tropikach głównie i bez auta.
Jeszcze czekam na ostateczną deklarację i spotkanie z drugim chętnym do takiej podróży. Zobaczymy......
Dziękuję wszystkim za rady i dyskusję, którą prowadzili na tym forum. Zapewniam, że wszystkie, i te dobre, i te pozornie złe brałem pod uwagę.
Byłem też u "Patryka" i uzgodniłem rozwiązanie dotyczące grzania paliwa.
Jeśli chodzi o chętnych do wyjazdu, to urodziła się cała historia w tym temacie. Niektórzy byli wręcz zabawni i nie za bardzo czuli temat. Szczególnie niewiasty. Kilku po rozmowie ze mną zrezygnowało, niektórzy nie dostali urlopu bezpłatnego. Jeszcze inni mają problem z kasą. No cóż - proza życia.
Wprawdzie ogłosiłem się na kilku forach (co doradził mi "mazeno"), ale chętni zwracali się do mnie bezpośrednio na mój mail. Reasumując - skontaktował się ze mną chętny do jazdy drugim autem, który już był na dalekiej Syberii i ma terenówkę przystosowaną do takiej wyprawy. Zapewnia mnie o swoim wyjeździe i jesteśmy w trakcie dyskusji nad szczegółową trasą jazdy. Tez nie do końca ma on uzgodnionego towarzysza wyprawy - tak, że razem będziemy ich potrzebowali dwóch. Jednego chyba już znalazłem. Spotkaliśmy się i prawdopodobnie pojedzie z nami. Ma doświadczenie podróżnicze w tropikach głównie i bez auta.
Jeszcze czekam na ostateczną deklarację i spotkanie z drugim chętnym do takiej podróży. Zobaczymy......
Dziękuję wszystkim za rady i dyskusję, którą prowadzili na tym forum. Zapewniam, że wszystkie, i te dobre, i te pozornie złe brałem pod uwagę.
Informuję zainteresowanych, że mam prelekcję na temat mojej poprzedniej syberyjskiej podróży dnia 10 stycznia 2014 o godz. 19.00 w Krakowie pod adresem:
Uniwersytet Rolniczy
im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Wydział Leśny
Aleja 29 Listopada 46
31-425 Kraków
Centrum Kultury Studenckiej ARKA
Zapraszam
Adrian Dlaboga
Uniwersytet Rolniczy
im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Wydział Leśny
Aleja 29 Listopada 46
31-425 Kraków
Centrum Kultury Studenckiej ARKA
Zapraszam
Adrian Dlaboga
No to jednego gościa już na wykładzie masz na 100%
Chętnie wysłucham opowiadania na wschodnie tematy.
Chętnie wysłucham opowiadania na wschodnie tematy.
Wpadłbym ale trochu za daleko.
Ze swojej strony muszę podziękować za bardzo ciekawa prelekcję oraz wyrazić szacunek za realizację wyjazdu.
Życzę, aby tegoroczny wyjazd był bez problemów z samochodem.
Cieszę się, że podobało sie. Dziękuję za życzenia.ffrt pisze:Ze swojej strony muszę podziękować za bardzo ciekawa prelekcję oraz wyrazić szacunek za realizację wyjazdu.
Należą sie również podziękowania dla organizatorów klubu Arka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie nie tylko za sprawną organizację ale za tak dużą liczbę uczestników i to w pełnym przekroju wiekowym na prelekcji.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Informuję, że auto i sprzęt przygotowane i w niedzielę wyruszamy do Rosji. Podgrzewacz Patryka zamontowany i pracuje tak, że paliwo w baku się gotuje. Poniewaz zamontowany jest w kabinie, przy fotelu pasażera to musi uważac..... Jak wróce zamontuje jakąs blaszkę osłonowa. Patent dobry i godny polecenia.
Chcemy załapać się z wyprawą rosyjską, która jedzie dokładnie tak jak my. Jeżeli uda nam się ich dopaść w Mirnym 20 marca to jedziemy wspolnie. Jesteśmy w kontakcie z nimi. Będą mieli łączność satelitarną (od sponsora) Link do nich:
https://www.facebook.com/Yakutia
Potem 2500 km na północ do oceanu Arktycznego (morze Łaptiewów) i po lodzie na wschód ok.1000km do miejscowości Tiksi. Po drodze my możemy mieć pewien problem, ale może polska wódka pomoże........ Zobaczymy. Jak nie , to będziemy musieli nieco wcześniej odbić od zaplanowanej trasy. To tyle na razie.
Chcemy załapać się z wyprawą rosyjską, która jedzie dokładnie tak jak my. Jeżeli uda nam się ich dopaść w Mirnym 20 marca to jedziemy wspolnie. Jesteśmy w kontakcie z nimi. Będą mieli łączność satelitarną (od sponsora) Link do nich:
https://www.facebook.com/Yakutia
Potem 2500 km na północ do oceanu Arktycznego (morze Łaptiewów) i po lodzie na wschód ok.1000km do miejscowości Tiksi. Po drodze my możemy mieć pewien problem, ale może polska wódka pomoże........ Zobaczymy. Jak nie , to będziemy musieli nieco wcześniej odbić od zaplanowanej trasy. To tyle na razie.
Jescze ważna informacja . Musimy niestety jechać przez Litwę i Łotwę, bo Sytuacja na Ukrainie zmienia się jak w kalejdoskopie. To wydłuży naszą podróż, a wizę mamy od 10 marca.
Wogóle martwimy się co będzie za 2-3 miesiące, jak będziemy wracać i którędy..... może przez Gruzję i Turcję.
Wogóle martwimy się co będzie za 2-3 miesiące, jak będziemy wracać i którędy..... może przez Gruzję i Turcję.
-
-
Zapraszam, będzie mi miło jeśli znajdzie Pan chwilę po powrocie aby do mnie wpaść ,może uda się tym razem na spokojnie , z całą pewnością powstanie z tego osłona na podgrzewacz .

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Trzymamy kciuki i liczymy na kolejną opowieść.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
dobry pomysł.Patryk 160 pisze:Zapraszam, będzie mi miło jeśli znajdzie Pan chwilę po powrocie aby do mnie wpaść ,może uda się tym razem na spokojnie , z całą pewnością powstanie z tego osłona na podgrzewacz .
#noichuj
Patryk 160 pisze:Zapraszam, będzie mi miło jeśli znajdzie Pan chwilę po powrocie aby do mnie wpaść ,może uda się tym razem na spokojnie , z całą pewnością powstanie z tego osłona na podgrzewacz .
Dzięki Patryk. Skorzystam przy okazji jak będę tam jechał. Umówimy się.......... jak wrócę.
Powodzenia! Oby polityka nie przeszkodziła...
UAZ 78 r (dawno temu)>czerwona niva 91r>biała niva 98 r >Disco 300, 98 r
Trzymam kciuki !
Poznałem Pana wóz niedawno, na swojej imprezie biebrzańskiej. Załoga traktowała go z należnym szacunkiem
,
mam nadzieję, że jeszcze kiedyś uda mi się Pana poznać osobiście.
Powodzenia !

Poznałem Pana wóz niedawno, na swojej imprezie biebrzańskiej. Załoga traktowała go z należnym szacunkiem

mam nadzieję, że jeszcze kiedyś uda mi się Pana poznać osobiście.
Powodzenia !

łoś też człowiek
Powodzenia. Oby wszystko zagrało.
Wielkie dzięki wszystkim, no i do usłyszenia. Mam nadzieję.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
zarysowany plan robi wrażenie
jakbyś jeszcze tu wpadł, to mógłbyś napisać jak planujesz wiosną dotrzeć do morza arktycznego?
czy powyżej tej wielkiej kopalni (nie pamiętam nazwy), jest letnia droga? czy zamierzasz tam zdążyć przed roztopami? jeśli tak, to nie boisz się że nie zdążysz wrócić przed roztopami?
w ogóle na północ od traktu kołymskiego są jakieś drogi letnie w kierunku północnym?
powodzenia!
jakbyś jeszcze tu wpadł, to mógłbyś napisać jak planujesz wiosną dotrzeć do morza arktycznego?
czy powyżej tej wielkiej kopalni (nie pamiętam nazwy), jest letnia droga? czy zamierzasz tam zdążyć przed roztopami? jeśli tak, to nie boisz się że nie zdążysz wrócić przed roztopami?
w ogóle na północ od traktu kołymskiego są jakieś drogi letnie w kierunku północnym?
powodzenia!

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- Damian
-
- Kontaktowanie:
ok, zapoznałem się z linkiem do wyprawy kolegów rosjan
tak więc po lodzie i w pełnej, arktycznej zimie
trzymamy kciuki
tak więc po lodzie i w pełnej, arktycznej zimie
trzymamy kciuki
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Czy jest brana pod uwagę możliwość nakręcenia amatorskiego filmu z wyprawy? Taka dzień po dniu, kilometr za kilometrem, potem montaż co ciekawszych elementów?dadrian pisze:Wielkie dzięki wszystkim, no i do usłyszenia. Mam nadzieję.
Z przyjemnością bym obejrzał i jeśli trzeba dorzucił się finansowo (w miarę możliwości).

Sukcesów!
... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
była brana pod uwagę taka możliwość ale sczezła z braku kamery.
#noichuj
- michalxl600
a ja dopiero dziś się dowiedziałem o istnieniu tego tematu
Nadrobiłem zaległości - trzymam paluchy

Nadrobiłem zaległości - trzymam paluchy

kobiety też mają prawo programować.Dlatego kupujemy im pralki 

- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Adrian
powoli do celu, wolniej jedziesz dalej zajedziesz
u mnie działa i w uazie i toyocie
życzę tyle powrotów ile wyjazdów, rób dużo zdjęć bo spełniasz nasze marzenia

życzę tyle powrotów ile wyjazdów, rób dużo zdjęć bo spełniasz nasze marzenia

TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
na początek załoga drugiego auta...wymiękła.
wczoraj wieczorem poinformował, że nie jedzie bo bleble.
wczoraj wieczorem poinformował, że nie jedzie bo bleble.
#noichuj