Wyprawa na Syberię marzec 2014
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Wyprawa na Syberię marzec 2014
Sprawa jest dla mnie prosta - wszystko kwestią ustaleń początkowych. Jeżeli z założenia jechał jako klient na zasadach takich i takich, to ma prawo, w granicach umowy, wymagać tego i tamtego. Nie wiemy jakie ustalenia były, więc proponuję się od komentarzy powstrzymać. Tym bardziej, że mamy informacje tylko od p. Adriana 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- Damian
-
- Kontaktowanie:
ahamichalxl600 pisze:Głupi faceci na pewno tak.Damian pisze:z tą babą to masz rację.
zabieranie kobiet jest o wiele bezpieczniejsze, hierarchia sama się ustala. faceci rywalizują.
postępowców przepraszam.
Tu jest jasne od samego początku kto jest kapitanem i dowódcą wyprawy.
Dużą sztuką jest umieć współpracować i ustawić się
w obu rolach w zależności od sytuacji. Śmiem twierdzić, że
nie mam z tym problemu ( źle pojęta męska duma) .
Ostatnio podróżowałem 3 dni po Polsce
sorry
wyjedź na miesiąc z kumplem, albo popłyń na rejs
to pogadamy

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
gucioernil pisze:Sprawa jest dla mnie prosta - wszystko kwestią ustaleń początkowych.
człenie nie znają przecież tego co ich spotka, to zmienia
dwoje ludzi się kocha, przysięgi składa a potem ...

Dajcie luz i nie róbcie na siłę bohatera

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
11.04 godz. 6.22
Mój smartfon z nawigacjami nie wytrzymał mrozu. Tutaj na każdym skrzyżowaniu wyciągam laptopa i kieruje się słońcem. Bez pomocy partnera mam już naprawdę dość. Obchodzę każdą rzekę, każdy lód a ten siedzi i czyta. Mam napawdę cyrk by czasami pokonać przeszkodę.
Mój smartfon z nawigacjami nie wytrzymał mrozu. Tutaj na każdym skrzyżowaniu wyciągam laptopa i kieruje się słońcem. Bez pomocy partnera mam już naprawdę dość. Obchodzę każdą rzekę, każdy lód a ten siedzi i czyta. Mam napawdę cyrk by czasami pokonać przeszkodę.
#noichuj
Pragmatyk.czesław&jarząbek pisze:Obchodzę każdą rzekę, każdy lód a ten siedzi i czyta
Adrianową książkę czytał, wie czym grozi złe rozpoznanie rzeki.
Po uj ma ktoś mieć do niego pretensje.

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Odbierasz od niego fona? Od tej gaduły? Bez jaj... 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- michalxl600
ojojoj... to tylko skromny przykład.Damian pisze:ahamichalxl600 pisze:...................
sorry
wyjedź na miesiąc z kumplem, albo popłyń na rejs
to pogadamy
Chodzi mi o podział ról i zrozumienie sytuacji.
Partner p.Adriana chyba nie za bardzo rozumie gdzie się znajduje.
Bywałem - kiedyś z kumplem zadekowaliśmy się na cały miesiąc
na wyspie na środku dużego jeziora w kompletnej dziczy. Przełom lata i jesieni.
Bywało, że nad ranem namiot pokryty szronem.
On łowił ryby , ja robiłem za kucharza - grzyby itp.
Wyspa wielkości boiska do siatkówki. Pontonem sie pływało do sklepu
i w ogóle na brzeg. Wiem, że to nie to samo co wysilona jazda
w blaszanej puszce. Ze wspomnianym Tomkiem ( ta krótka 3- dniówka) też bym miał
"spinki" bo od razu były pewne rzeczy, które mnie drażniły
ale wszystko można rozładować śmiechem i zrozumieniem.
Chyba, że ktoś jest jak beton i zmieniać nic nie chce.
To ciężkie przypadki i męczące.
Bywały i inne wyprawy- rodzinna podróż po Europie kawałkiem
ruskiego złoma. "Rejs" w małżeństwo
też można tu podać jako przykład. Rodzą się dzieci i jest
się " na otwartym morzu". Zwykłe życiowe wybory jak Ernil trzeźwo napisał
.ernil pisze:Sprawa jest dla mnie prosta - wszystko kwestią ustaleń początkowych.
Jeśli ktoś przecenił swoje możliwości to do kogo żale
(mam na myśli żale czytelnika książki)?
No a opisana przez Czesława scena z czytaniem książki jest chora.
p.s. chyba faktycznie gdyby wziął kobitę miałby lepiej.
kobiety też mają prawo programować.Dlatego kupujemy im pralki 

Zwykły algorytm.
Jeżeli ustalenia początkowe są nie do spełnienia, to rozważamy dwie opcje. Dostosowanie się do wspólnych, nowych ustaleń, bardziej adekwatnych do sytuacji, każda ze stron idzie na jakieś ustępstwa itp i jedziemy dalej, lub też rozstajemy się, jezeli jest taka możliwość, i dalej robimy to, co sami uważamy za słuszne. Jeżeli się nie da którejś opcji wybrać, to świadomi sytuacji obieramy drogę jedyną możliwą, a naszym celem nadrzędnym jest skrócenie "męki" do niezbędnego minimum. Czyli wkładamy całą energię do tego, by dotrzeć do punktu, w którym można coś dalej wydumać. Inne rozwiązania są zwyczajnie skrajnie nieprawidłowe.
Moim zdaniem błędne założenia początkowe, brak instrukcji operacyjnej na wypadek takiej sytuacji itp itd.
Jeżeli są na środku niczego, to wyjebanie pacjenta z auta jest zwykłym morderstwem, a być może i samobójstwem z opóźnionym zapłonem. Oczywiście to przejaskrawienie, choć może nie tak do końca.
Drugi raz już p. Adrian ma problem "nie do rozwiązania" z towarzyszem podróży. Statystyka nie działa na jego korzyść, zwłaszcza, jeżeli motywem przewodnim brania pasażera są finanse.
Co by nie było - zbiera doświadczenie i jak na razie jadą dalej.
Jeżeli ustalenia początkowe są nie do spełnienia, to rozważamy dwie opcje. Dostosowanie się do wspólnych, nowych ustaleń, bardziej adekwatnych do sytuacji, każda ze stron idzie na jakieś ustępstwa itp i jedziemy dalej, lub też rozstajemy się, jezeli jest taka możliwość, i dalej robimy to, co sami uważamy za słuszne. Jeżeli się nie da którejś opcji wybrać, to świadomi sytuacji obieramy drogę jedyną możliwą, a naszym celem nadrzędnym jest skrócenie "męki" do niezbędnego minimum. Czyli wkładamy całą energię do tego, by dotrzeć do punktu, w którym można coś dalej wydumać. Inne rozwiązania są zwyczajnie skrajnie nieprawidłowe.
Moim zdaniem błędne założenia początkowe, brak instrukcji operacyjnej na wypadek takiej sytuacji itp itd.
Jeżeli są na środku niczego, to wyjebanie pacjenta z auta jest zwykłym morderstwem, a być może i samobójstwem z opóźnionym zapłonem. Oczywiście to przejaskrawienie, choć może nie tak do końca.
Drugi raz już p. Adrian ma problem "nie do rozwiązania" z towarzyszem podróży. Statystyka nie działa na jego korzyść, zwłaszcza, jeżeli motywem przewodnim brania pasażera są finanse.
Co by nie było - zbiera doświadczenie i jak na razie jadą dalej.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
jaką by nie był parówą to jednak stara gwardia. odbiera się.ernil pisze:Odbierasz od niego fona? Od tej gaduły? Bez jaj...
bo czasem trzeba mieć gdzie zadzwonić.
to nic osobistego. tak po prostu działamy.

#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
13.04 godz. 13.04 
Jesteśmy w Taksimo. Wczoraj cztery godziny wydobywania defa z lodu. Urwana lina wyciągarki. Szacunek dla kucharza.

Jesteśmy w Taksimo. Wczoraj cztery godziny wydobywania defa z lodu. Urwana lina wyciągarki. Szacunek dla kucharza.
#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
13.04 godz. 13.47
Dzisiaj prowadził mnie przez wszystkie mosty tak się bał powtórki. Jutro sprawdzenie auta, bania i kierunek Irkuck zimnikiem. Jak to ja i def wytrzymujemy nie wiem. Słowo horror to mało.
Dzisiaj prowadził mnie przez wszystkie mosty tak się bał powtórki. Jutro sprawdzenie auta, bania i kierunek Irkuck zimnikiem. Jak to ja i def wytrzymujemy nie wiem. Słowo horror to mało.
#noichuj
Dobrze że się kucharz zabrał za pilotowanie bo samemu to by było już naprawdę ciężko.
Zdjęcia , zdjęcia , zdjęcia
- michalxl600
Mieciu1 pisze:Dobrze że się kucharz zabrał za pilotowanie bo samemu to by było już naprawdę ciężko.

Czesław, cza będzie mały apgrejd do Adrianowego LRa zastosować. Na wzór tych: http://www.youtube.com/watch?v=fk3NFTiJ-Ew
Tak od drugiej minuty z kawałkiem fajne bajora są. Jak tak wyglądają rozpuszczone zimniki, to idź pan w uj.
Tak od drugiej minuty z kawałkiem fajne bajora są. Jak tak wyglądają rozpuszczone zimniki, to idź pan w uj.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
jaki tam zimnik? to zwykły banalny kawałek błotnistego traktu, tzw "traktorynyja" droga.ernil pisze:Czesław, cza będzie mały apgrejd do Adrianowego LRa zastosować. Na wzór tych: http://www.youtube.com/watch?v=fk3NFTiJ-Ew
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
traktornaja
kapitalne określenie.
u nas też są.
zwłaszcza na wiosnę i jesienią późną.
kapitalne określenie.
u nas też są.
zwłaszcza na wiosnę i jesienią późną.
#noichuj
określenie oficjalne, stosowane nawet na mapach topo, w zasadzie gwarantują poruszanie się gąsienicówek reszta jeśli próbuje to dla własnej... radochy
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Układ Zamkniętyczesław&jarząbek pisze:jaką by nie był parówą to jednak stara gwardia. odbiera się.ernil pisze:Odbierasz od niego fona? Od tej gaduły? Bez jaj...
bo czasem trzeba mieć gdzie zadzwonić.
to nic osobistego. tak po prostu działamy.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nie widziałem.
jako, że państwo grabieżcze pare razy mnie motłachało uznałem, że...dokumentalne mnie nie interesują
jako, że państwo grabieżcze pare razy mnie motłachało uznałem, że...dokumentalne mnie nie interesują

#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
15.04 godz. 1.23
Opcja Litwa i Łotwa. Dzisiaj start z Taksimo do Siewieromujska.
to po wymianie esów na temat sytuacji ukraińskiej.
Opcja Litwa i Łotwa. Dzisiaj start z Taksimo do Siewieromujska.
to po wymianie esów na temat sytuacji ukraińskiej.
#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
16.04 godz. 10.50
Silnik przerywa. Jade skokami. Wymieniłem filtr i pompe. Odpowietrzyłem. Chwilowo pomogło. Jestem w Nowyj Uojan.
Silnik przerywa. Jade skokami. Wymieniłem filtr i pompe. Odpowietrzyłem. Chwilowo pomogło. Jestem w Nowyj Uojan.
#noichuj
- michalxl600
oby na długo.czesław&jarząbek pisze:........................ Chwilowo pomogło. Jestem w Nowyj Uojan.[/i]

historia kołem się toczyczesław&jarząbek pisze:16.04 godz. 10.50

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii