Kierunek na 2016
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Kierunek na 2016
czyli kamper na starej kaczce nie zutylizuje się na ichniejszych drogach
jak lokalesami , namolni czy bardziej ciekawi ? pilnować dobytku bardziej niż na giełdzie w Słomczynie ? problemy z czystą wodą ?
jak lokalesami , namolni czy bardziej ciekawi ? pilnować dobytku bardziej niż na giełdzie w Słomczynie ? problemy z czystą wodą ?
- Damian
-
- Kontaktowanie:
w senegalu a zwłaszcza w gambii namolni bardzo. nie daj się zwieść na życzliwość, wylewność i przyjaźnie. statystyczny lokales jak będzie miał okazję, to Cię wyrąbie na hajs. asertywność, pewność siebie i pozycja siły, tylko to tam działa.
wiem że to kontrowersyjna opinia. jest to wyłącznie mój prywatny pogląd.
problemów z wodą nie było. zawsze gdzieś się znajdzie ta techniczna. nawet na saharze zachodniej, choć jest słonawa.
ale zainstaluj duży zbiornik.
pij tylko butelkowaną. droga jest.
wiem że to kontrowersyjna opinia. jest to wyłącznie mój prywatny pogląd.
problemów z wodą nie było. zawsze gdzieś się znajdzie ta techniczna. nawet na saharze zachodniej, choć jest słonawa.
ale zainstaluj duży zbiornik.
pij tylko butelkowaną. droga jest.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR

podziękował , .................... ale jak coś będę dopytywał
Witam
znalazłem coś takiego, co prawda 4x4 to to nie jest, ale jako kierunek na 2016 to chyba się łapie...
znalazłem coś takiego, co prawda 4x4 to to nie jest, ale jako kierunek na 2016 to chyba się łapie...

ROLEK Y61
Psy szczekają, karawana idzie dalej .....
Psy szczekają, karawana idzie dalej .....
Panowie , czy ktoś się orientuje czy na po przekroczeniu granicy słowacko - ukraińskiej w Małyj Bereznyj jest jakiś kantor/bankomat ? Ciśniemy za dwa tygodnie na UA i nie jesteśmy pewni czy uda nam się tam zdobyć jakieś hrywny ....
Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
A my smigamy okrazyc karpaty ukrainskie ,Mołdawie i delte Dunaju a nastepnie Rumunskie odludzia i po zatoczeniu koleczka wrocic do kraju. start 30 go kwietnia powrot 8 maja
piotr.m
http://www.masicz.pl
-
-
Ile to mniej więcej kilometrów i tak pi razy drzwi po ile godzin dziennie jedzieciepiotrmas pisze:A my smigamy okrazyc karpaty ukrainskie ,Mołdawie i delte Dunaju a nastepnie Rumunskie odludzia i po zatoczeniu koleczka wrocic do kraju. start 30 go kwietnia powrot 8 maja

kurcze...nie przyszlo mi do glowy sprawdzac taka kwestie. po prostu jedziemy sobie i na bieżaco ustalamy co dalej robimy.to tylko 9 dni wiec nie ma nad czym myslec przed wyjazdem.Marcingalloper pisze:Ile to mniej więcej kilometrów i tak pi razy drzwi po ile godzin dziennie jedzieciepiotrmas pisze:A my smigamy okrazyc karpaty ukrainskie ,Mołdawie i delte Dunaju a nastepnie Rumunskie odludzia i po zatoczeniu koleczka wrocic do kraju. start 30 go kwietnia powrot 8 maja.
piotr.m
-
-
piotrmas pisze:kurcze...nie przyszlo mi do glowy sprawdzac taka kwestie. po prostu jedziemy sobie i na bieżaco ustalamy co dalej robimy.to tylko 9 dni wiec nie ma nad czym myslec przed wyjazdem.Marcingalloper pisze:Ile to mniej więcej kilometrów i tak pi razy drzwi po ile godzin dziennie jedzieciepiotrmas pisze:A my smigamy okrazyc karpaty ukrainskie ,Mołdawie i delte Dunaju a nastepnie Rumunskie odludzia i po zatoczeniu koleczka wrocic do kraju. start 30 go kwietnia powrot 8 maja.
W zeszłym roku jadąc tygodniową wycieczkę po Polsce i przesiadując w samochodzie po ok.6 godzin dziennie przejechaliśmy ponad 1400km. Większość to były szutry gminne i jakieś tam polne dróżki. Oprócz tego zwiedziliśmy Wilczy Szaniec, trochę bunkrów linii Mołotowa, kilka parków, mosty w Stańczykach i dwa pozostałe, trójstyk, piramidę w Rapie, i jakieś inne pierdoły - i wszystko praktycznie na szybko, w biegu.
Pytałem dlatego bo w tym roku chcemy się wybrać właśnie do Rumunii na 8-10dni i nie chcę wszystkiego robić w biegu, a kilometrów do przebycia z map wychodzi mi już ponad 3300km

Chyba jednak muszę z czegoś zrezygnować.
tak...
Zrezygnuj z planowania.
To wakacje czy odfajkowanie kolejnej atrakcji?
Jakbym latał z założeniem, że coś muszę, gdzieś muszę to...
bym sobie na tubie to wszystko pooglądał.

Albo u Makłowicza...

Zrezygnuj z planowania.

Albo u Makłowicza...

Wujek Dobra Rada 

-
-
Tak.lysy76 pisze:tak...
Zrezygnuj z planowania.
![]()
Albo u Makłowicza...
Pojadę na wariata bez planowania by po powrocie się przeokrutniewkurwić na to że przejechałem koło zajebistych gór w ogóle w nie nie wjeżdżając.

Jakiś zarys musi być, sztywnych ram na punkt A, punkt B i punkt C nie mam. Jak coś wyleci z planu to wyleci, trudno.

Mnie chodzi o info że czas, który podałem na wycieczkę jest wystarczający by pojechać np. w kilka miejsc na północy, czy też centrum Rumuni, bez znaczenia. A nie próbowanie zrobić trochę tego - przelot kilkaset kilometrów by znów polatać w danym miejscu przez kilkadziesiąt i znów gdzieś gnać czysta kilosów.

Haha, napisałeś Chłopie że w zeszłym roku w tydzień obejżałeś płn-wsch Polskę i to w dużym pośpiechu.
A chcesz zwiedzić kraj wielkości <> Polski w 8 do 9 dni i zrobić to bez pośpiechu ?!
No tak to sie nie da.
Masz do wyboru albo zapierdol na złamany kark po asfaltach i zwiedzenie głównych atrakcji turystycznych lub zwiedzenie jakiegoś regionu i resztę zostawienie na inną wycieczkę.
Lub zwyczajowe tygodniowe taplanie się na Maramureszu i nazwanie swojej wycieczki np "Romania Expedition 2016" z koniecznym udokumentowaniem swych wyczynów na FB okraszonych opowieściami o "zacofanej Rumunii" i spotkaniachn z karpackimi misiami.

A chcesz zwiedzić kraj wielkości <> Polski w 8 do 9 dni i zrobić to bez pośpiechu ?!
No tak to sie nie da.
Masz do wyboru albo zapierdol na złamany kark po asfaltach i zwiedzenie głównych atrakcji turystycznych lub zwiedzenie jakiegoś regionu i resztę zostawienie na inną wycieczkę.
Lub zwyczajowe tygodniowe taplanie się na Maramureszu i nazwanie swojej wycieczki np "Romania Expedition 2016" z koniecznym udokumentowaniem swych wyczynów na FB okraszonych opowieściami o "zacofanej Rumunii" i spotkaniachn z karpackimi misiami.

- Damian
-
- Kontaktowanie:
i koniecznie w bicaz należy się obkupić w chińskie ciupagilysy76 pisze:Sapanta, Bicaz, dwie Trans i do domu.

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
-
-
Piotrek M pisze:Haha, napisałeś Chłopie że w zeszłym roku w tydzień obejżałeś płn-wsch Polskę i to w dużym pośpiechu.
No tak to sie nie da.
No i było kiepsko z czasem w zeszłym roku dlatego też zapytałem @piotrmas o to ile będą jechać w ciągu dnia bo z tego co pisał to mi wychodzi koło 10-12h za kółkiem.
Nie mam w planach naciachania pierdyliarda kilometrów po asfaltach, będziemy się włóczyć po bocznych trasach i tak jak w zeszłym roku przygoda sama nas znajdzie.
Już kiedyś pisałem, nie byłem w Rumunii i na widok wesołego cmentarza, transalpiny czy wąwozu biczaz będę się cieszył a gdy wrócę tam piąty raz to będę szukał czegoś czego jeszcze nie widziałem i te oklepane miejsca zostawię w spokoju - tak jak Wy teraz

Nie mam fejsbuka, naszej klasy czy instagrama. Nawet zdjęcia i filmy, które robię to udostępniam bardzo wąskiej grupie osób

Obie Trans możesz sobie śmiało odpuścić. Asfalt i jarmark jak na (fuj) Krupówkach. W sezonie letnim są tam korki. Generalnie 

gg 3041301
-
-
Kierujemy się w kierunku transalpiny, ale nie ona jest celem a boczne drogi, które obok niej są - przepraszam ale zapomniałem nick osoby co mi o nich na PW pisała.Koni pisze:Obie Trans możesz sobie śmiało odpuścić. Asfalt i jarmark jak na (fuj) Krupówkach. W sezonie letnim są tam korki. Generalnie
A zamek w Branie i okolice

Typowa komercha.
Niedaleko masz Rasnov.
moim zdaniem ciekawszy choć ruiny.
Zresztą też komercha.
Niedaleko masz Rasnov.
moim zdaniem ciekawszy choć ruiny.
Zresztą też komercha.

Wujek Dobra Rada 

.....alpine uwielbiam.....odbijam 300m w bok,rozbijam namiot,cisza,spokój i budzę sie rankiem na 2000m z zajebistym widokiem na świat.
PATROL
SAMURAI
GEKON
SAMURAI
GEKON
Z zimna ...ssslavo pisze:.....alpine uwielbiam.....odbijam 300m w bok,rozbijam namiot,cisza,spokój i budzę sie rankiem na 2000m z zajebistym widokiem na świat.

***** USA
Błogosławieni ci, co nie mając nic do powiedzenia, milczą.
Zgadnij kto to ma w stopce......
PATROL
SAMURAI
GEKON
SAMURAI
GEKON
poranek z ładnym widokiem .............. poezja
Jassslavo pisze:Błogosławieni ci, co nie mając nic do powiedzenia, milczą.

Dobre rady zazwyczaj tyczą się bliźnich ... Poza tym nawet nie wiesz ile razy się ugryzłem w ... klawiaturę ...

***** USA