Turcja co warto zobaczyć, gdzie pojechać.

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
nissterr

Re: Turcja co warto zobaczyć, gdzie pojechać.

Post autor: nissterr » pt wrz 19, 2014 8:44 am

U mnie nawet nie wyszli sprawdzić bagażu, jak zobaczyli załadowany po dach + bagażnik ;)
Od razu kontrola bagażów wbiła pieczątkę w paszport...
WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie

qmulus

Post autor: qmulus » pt wrz 19, 2014 9:19 am

U mnie jedynie co interesowało to silnik i ile pali.
Pajero 92 2,5 TD :)

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pt wrz 19, 2014 11:09 am

nas celnik uraczył opowieścią, że miał jakąś "blądynę" z katowic i kocha polskę :)20
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » sob wrz 20, 2014 8:04 pm

nissterr pisze:U mnie nawet nie wyszli sprawdzić bagażu, jak zobaczyli załadowany po dach + bagażnik ;)
Od razu kontrola bagażów wbiła pieczątkę w paszport...

Mnie nawet nikt auta nie oglądał, co dopiero bagażu, odstanie w kolejce, pieczątka w paszport i tyle :wink:
gg 3041301

Grunthor

Post autor: Grunthor » ndz wrz 21, 2014 8:46 pm

Wjeżdżałem do Turcji od strony Batumi celnika nie interesowało na kogo jest auto zarejestrowane (na żonę jadącą obok), tylko zawali mi (kierującemu) w paszport jako osobę wprowadzającą pojazd do TR. Wyjeżdżałem natomiast przez Malko Tyrnowo i tu zdziwienie bo żadnych tureckich służb granicznych. Wiedząc że mam na koncie (i w paszporcie) wprowadzone do TR auto znalazłem odpowiedniego funkcjusza który mi je zdjął. Bułgarzy twierdzili że służby tureckie robią to specjalnie, aby przy następnym wjeździe mogli turystę szarpać. Ale czy to prawda ?
Grunthor

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » wt wrz 23, 2014 3:43 pm

Grunthor pisze:Wjeżdżałem do Turcji od strony Batumi celnika nie interesowało na kogo jest auto zarejestrowane (na żonę jadącą obok), tylko zawali mi (kierującemu) w paszport jako osobę wprowadzającą pojazd do TR. Wyjeżdżałem natomiast przez Malko Tyrnowo i tu zdziwienie bo żadnych tureckich służb granicznych. Wiedząc że mam na koncie (i w paszporcie) wprowadzone do TR auto znalazłem odpowiedniego funkcjusza który mi je zdjął. Bułgarzy twierdzili że służby tureckie robią to specjalnie, aby przy następnym wjeździe mogli turystę szarpać. Ale czy to prawda ?
W Malko Tyrnowo po Turskiej stronie burdel taki że wielbłąda można przeprowadzić.
Dwa lata temu też się uganiałem za celnikami i takimi innymi.
Jednocześnie ludzi tam "pracowało" setki. Jak na budowie, tak zapierdalali z taczkami/papierami że taczki nie mieli czasu załadować :)21 .
***** USA

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”