.

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
piotrck

Re: loading...

Post autor: piotrck » śr paź 08, 2014 3:51 pm

Darek Elwood pisze:A jaki jest ten "oficjalny nurt forum"?
plastikowy na pokaz

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » śr paź 08, 2014 3:57 pm

Jest jakiś prikaz pojawiania się na forum?? :roll: Wszyscy zajebiście umęczeni i zniesmaczeni atmosferą a swojego nie założyli :)21
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Darek Elwood

Post autor: Darek Elwood » śr paź 08, 2014 4:05 pm

mercg280ge pisze:
Darek Elwood pisze:A jaki jest ten "oficjalny nurt forum"?
:o nie wierze , byś zapomnial czas , jak przekształcałeś sie z banity w forumowego celebryte :wink: :)21
Obecny przypadek nie ma tutaj zastosowania.
Rozmawiamy w końcu o zdjęciach, wyraźnie retuszowanych, aż do karykaturalnych form.
Taka technikę przyjął kzh od początku, a mazeniak od ostatniej wycieczki jak widać.

қzh

Post autor: қzh » śr paź 08, 2014 4:28 pm

.
Ostatnio zmieniony sob paź 11, 2014 12:00 am przez қzh, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie siedzę na forum i NIE KORZYSTAM Z ŻADNEGO INNEGO NICKA
NIE PISAĆ DO MNIE PW

Awatar użytkownika
mercg280ge
Kontaktowanie:

Post autor: mercg280ge » śr paź 08, 2014 4:32 pm

Darek Elwood pisze:.......................
................
moim zdaniem ma i to zasadnicze , @kzh daje sie łatwo podpuszczac w pyskówki , kolegom spod znaku http://bohaterdomu.pl/ :wink: ma " cieńszą skóre " od Twojej i stąd jego tak krotkie wizyty na forum :)21

ktos napisal ( chyba @kabal ) ze to prywatne forum i jak nie pasi to ...
a nie jest tak , ze forum , to ( nomen omen :wink: ) platforma wymiany przeróżnych opinii itp , tylko przypadek sprawil ze sprytny warszawiak w latach 90-tych wyczuł trend 4x4 w spoleczenstwie i uparzyl w tym interes , a przeciez rownie dobrze to mogl byc krakus , slązak czy inny poznaniak :)21
jestem zdania ze ktos kto administruje ( wlasciciel strony ) w zaden sposob nie moze zawłaszczyc wartosci intelektualnej :wink: zawartej na tym forum ..

cabernet :wink:
770k

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » śr paź 08, 2014 4:34 pm

masz rację miszczu :)21
edyta* to do kzh

Awatar użytkownika
h0MER

Kontaktowanie:

Post autor: h0MER » śr paź 08, 2014 4:38 pm

Marcingalloper pisze:Mnie tam się obrazki podobają, nawet więcej bo zachęcają do rozmyślań że może warto odwiedzić.
Foldery reklamowe miejsc też wyretuszowane, aktorki w telewizji i na okładkach jakby zupełnie różne :roll: . I teraz cholera wie czy w dziale Towarzyskie temat Pokaż Dupę to nie wyfotoszopowane dupy facetów, grom jeden wie co Wy tam wstawiacie :)21 .

odwiedzić warto. jak chyba każdy kraj. A w kazachu jest sporo fajnych miejsc. Każdy znajdzie coś dla siebie o czym świadczy choćby kilka zdjęć z tej strony:
http://caravanistan.com/best-of/kazakhs ... nal-parks/

Część południowa jest jednak tak pustynna, że nawet jak coś tam się znajduje to interesujący punkt od kolejnego jest w odleglosciach setek kilometrów a pomiędzy nimi nic więc podróżowanie jest męczące. Generalnie opuściłem (jak większość tranzytowców kazachskich) najfajniejsze jego rejony czyli wschód i północ. Może kiedyś, po drodze, jak zniosą te kosztowne wizy...

KZH: nie trzeba tam być by ocenić że ludzkie oko nigdy nie zobaczy tak nasyconych kolorów tymbardziej uchwyconych prawdopodobnie z zastosowaniem HDRa. I żebyś mnie źle nie zrozumiał. Nie mam nic do upiększania zdjęć bo chyba mało kto upublicznia czyściutką surówkę. Powiem więcej. Te co tu pokazujesz wyglądają zdecydowanie realniej niż seria jaką pokazywales w roku ubiegłym.
Ja jednak nie pojechalbym w te miejsca które pokazujesz. Widzialem tego typu skaly w kazachhu, napewno nie wszystkie, niektore mogą się różnic formami ale geneza ich powstania jest podobna więc i odczucia obserwatora podobne. Mnie bardziej kręci zieleń albo strzeliste góry. Ważne że tobie sie podobają i czerpiesz z tego satysfakcję.
Zdjęcia są ok.
Nissan Patrol 2.8 TD GR Long 33"
GrupaWschodu.pl

Awatar użytkownika
Lao
Kontaktowanie:

Post autor: Lao » śr paź 08, 2014 4:52 pm

h0MER pisze: Nie mam nic do upiększania zdjęć bo chyba mało kto upublicznia czyściutką surówkę.
Nie wiem, czy mam się wstydzić, czy być dumna, ale ja właśnie upubliczniam surówkę*

*ok, czasem coś dokadruję w domu :)21
Potwór potworny niezwykle wytworny ...
tu mnie znajdziecie: http://www.fotopodroze.art.pl

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » śr paź 08, 2014 4:54 pm

czyli prawdziwe kolory na zdjęciach są passe ? musimy je upiększać co by inni chcieli oglądać ?
to jak z M.Olejnik w ostatniej sesji 30 lat młodsza to jestem w stanie zrozumieć , ale by ludzi sciemniać czymś co nie istnieje
mówie tu o kolorystyce natury na zdjęciach Kzh , Mazeniak jeszcze nie idzie tak na całośc ale też widać że podkręca
Był koleś co kible na niemieckiej autostradzie focił i podkręcał co by wyglądały na ........... sam nie wiem
oszukujecie się Panowie i to bardzo , ale cóz o gustach sie nie dyskutuje
fakt nie musimy w tym dziale pisac bo wątek KZH ale przejechałem Kazachstan i Bartang ze zdjęc Mazeniaka i takich kolorów nie widziałem nie mówiąc o nasyceniu kolorów ,
Elwood ma rację zdjęcia dla ................

Darek Elwood

Post autor: Darek Elwood » śr paź 08, 2014 5:00 pm

piotrck pisze:masz rację miszczu :)21
edyta* to do kzh
No racji raczej nie ma... ;)
mercg280ge pisze:
Darek Elwood pisze:.......................
................
moim zdaniem ma i to zasadnicze, ...[/size]
Nurty, srurty... To nie jest kwestia podpuszczania, tylko klasyczny przykład egocentryzmu i mózgu zrytego testosteronem.
Zjawisko i mi nie obce.

Podpisuję sie pod tym co napisał homer.

edycja:
i Piotrek też.

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » śr paź 08, 2014 5:34 pm

Czysta surówka też nie oddaje tego co widzi oko. Podkręcanie jest ok, pod warunkiem umiaru i/lub świadomości efektu. Ja przeginam, może nie jak kzh ale przeginam i czasem nawet jestem zadowolony z efektów. Kwestia gustu.
Większym błędem kzh wg mnie jest wrzucanie 500 zdjęć, podczas gdy klimat i widoki dałoby się bez strat oddać na 15 zdjęciach. Najlepsze reportaże są zwykle ascetyczne i zmierzają do jednego zdjęcia mówiącego wszystko. Linki z pierwszego postu starczyłyby na trzy albumy...
tel. 504126172

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » śr paź 08, 2014 5:41 pm

Nie mnie to oceniać, ale z tego co obserwuję forum wnioskuję jedno, gdyby wstawił zdjęcia ktokolwiek inny niż @kzh to tematu by nie było.

:)21

Ja te zdjęcia oceniam jako "sztuka", szacunek za ogrom pracy włożony nie tylko w same retuszowanie czy podkręcanie, ale i w to że aby te zdjęcia zrobić musiał jechać w te wszystkie miejsca. To nie są foty ze śmigania dookoła komina terenufkami robione często starymi telefonami, to są zrobione ciężkim nakładem pracy zdjęcia i one mi się podobają. :)2

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » śr paź 08, 2014 5:47 pm

Ale taki retusz się robi seryjnie. Wystarczy obsługa Lightroom na poziomie basic.
Szacun za wycieczki, bo ja jestem za cienki czasowo i finansowo na takie wyrypy i tyle. Ja wolę co roku jechać gdzie indziej, ale dla kzh to jak mniemam coś więcej niż rozrywka (i tu też szacun). Fotki się kiedyś nauczy prezentować :)21
tel. 504126172

қzh

Post autor: қzh » śr paź 08, 2014 6:13 pm

.
Ostatnio zmieniony sob paź 11, 2014 12:01 am przez қzh, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie siedzę na forum i NIE KORZYSTAM Z ŻADNEGO INNEGO NICKA
NIE PISAĆ DO MNIE PW

Awatar użytkownika
h0MER

Kontaktowanie:

Post autor: h0MER » śr paź 08, 2014 8:36 pm

nie wysyłaj wszystkich by ci coś zostało !
i weź se sam to zaaplikuj boś sie najbardziej spiął :D

Obrazek
Nissan Patrol 2.8 TD GR Long 33"
GrupaWschodu.pl

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » śr paź 08, 2014 8:39 pm

ile agresji w twoich postach
pełen szacun za to że nie siedzisz w domu i nie narzekasz jak jeden BHP-owiec
ale strasznie irytujesz się na to że ktoś ma inne zdanie niż ty.
powtarzam szacun za twoje podróże gdzie by nie były
ja juz pisałem że dla mnie Kazachstan to flaki z olejem ale dla ciebie może jest ósmy cud świata i niech tak pozostanie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”