Hiszpania 2016
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Hiszpania 2016
Panowie nie robcie sobie jaj , ze tak napisze...
to naprawde nie jest wygorowana cena, a jakies zrzutki i robienie ksera pachnie nieelegancko, ze tak to ujme.
Naprawde zal 100 eur za porzadnie wykonany przewodnik, jak sie jezdzi autem za sporo wiecej, i wakacje tez kosztuja duuuzo wiecej...

to naprawde nie jest wygorowana cena, a jakies zrzutki i robienie ksera pachnie nieelegancko, ze tak to ujme.
Naprawde zal 100 eur za porzadnie wykonany przewodnik, jak sie jezdzi autem za sporo wiecej, i wakacje tez kosztuja duuuzo wiecej...

Y61 GU4
http://airman.org.pl
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Grześ, masz rację - to takie polskie
... zagalopowałem się.
....
Z tego co widzę, którędy prowadzone są trasy, to mógłbym wykorzystać część nr 5 do pustyni (taki ekstras na dwa dni), a potem wrócić w góry na wysokości Montes de Valdorba i jechać w kierunku Andory na własną rękę. Chciałbym trochę pochodzić po górach - wstępnie zaplanowałem 3-4 wycieczki.
Potem bardzo by mi pasował nr 22, bo na południe od Barcelony mamy zarezerwowany kemping na parę dni.
....
A ten viki10c to trochę lipa - to tak jakbyś odpalił Endomondo i rysował drogę na mapie... Posprawdzaj sobie lokalizacje. Siedziałem nad tym dwa lata temu jak chciałem coś objechać bardziej terenowo we Włoszech.

....
Z tego co widzę, którędy prowadzone są trasy, to mógłbym wykorzystać część nr 5 do pustyni (taki ekstras na dwa dni), a potem wrócić w góry na wysokości Montes de Valdorba i jechać w kierunku Andory na własną rękę. Chciałbym trochę pochodzić po górach - wstępnie zaplanowałem 3-4 wycieczki.
Potem bardzo by mi pasował nr 22, bo na południe od Barcelony mamy zarezerwowany kemping na parę dni.
....
A ten viki10c to trochę lipa - to tak jakbyś odpalił Endomondo i rysował drogę na mapie... Posprawdzaj sobie lokalizacje. Siedziałem nad tym dwa lata temu jak chciałem coś objechać bardziej terenowo we Włoszech.
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
no my wyjeżdżamy juz w piątek, i jedziemy najpierw nad ocean
na żywca bez żadnych tras itp

TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
- megatroneye
- jestem tu nowy...
Mam tam rodzinę (nad oceanem atlantyckim) i znam dobrze tamte strony. Jeśli macie jakieś pytania, to piszcie, może i odpowiedź się znajdziekpeugeot pisze:no my wyjeżdżamy juz w piątek, i jedziemy najpierw nad ocean

"Jak się nie ma co się lubi, to się nie ma co się lubi"
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
jedziemy na żywca 
ale w razie co będę pamiętał o kontakcie

ale w razie co będę pamiętał o kontakcie

TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
No juz w domciu
było super - wszystkie noclegi na dziko - temperatury od 22 stopni nad oceanem przez 40 stopni w centrum - po ok 33 nad morzem śródziemnym
jedyny ból - to płatne autostrady w Hiszpanii i Francji (bardzo drogie)
offroadowo - mocno kamieniście - MT nie potrzebne, BFG AT - spisały się doskonale
było super - wszystkie noclegi na dziko - temperatury od 22 stopni nad oceanem przez 40 stopni w centrum - po ok 33 nad morzem śródziemnym
jedyny ból - to płatne autostrady w Hiszpanii i Francji (bardzo drogie)
offroadowo - mocno kamieniście - MT nie potrzebne, BFG AT - spisały się doskonale
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
A jakaś relacja będzie?
Pochwal się gdzie byłeś, co widziałeś, zdjęcia jakieś pokaż...
My wyjechaliśmy zgodnie z planem zaraz po odebraniu świadectwa.... i jeszcze nie wróciliśmy
teraz Garda, ale już czas do domu.
Pochwal się gdzie byłeś, co widziałeś, zdjęcia jakieś pokaż...

My wyjechaliśmy zgodnie z planem zaraz po odebraniu świadectwa.... i jeszcze nie wróciliśmy

- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
sie w przyszłym tygodniu ogarnę to cos napiszę
ogólnie
to wyjazd przez francję - wielkie wydmy na wysokości Bordeaux
potem plaza w Biarritz
następnie San Sebastian, Pamplona, Bilbao, Santander, Zaragoza, Wybrzeże morza śródziemnego -od Vinaros - w górę przez Barcelonę do Francji a potem do domciu
ogólnie
to wyjazd przez francję - wielkie wydmy na wysokości Bordeaux
potem plaza w Biarritz
następnie San Sebastian, Pamplona, Bilbao, Santander, Zaragoza, Wybrzeże morza śródziemnego -od Vinaros - w górę przez Barcelonę do Francji a potem do domciu

TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Witajcie.
Skoro kolega KPEUGEOT nic nie pisze, to ja podzielę się z Wami moją relacją z wyjazdu do Hiszpani.
Chętnych na poczytanie zapraszam na forum trooperowe:
http://www.trooper4x4.pl/forum/viewtopi ... =44&t=6807
Pozdrawiam.
Skoro kolega KPEUGEOT nic nie pisze, to ja podzielę się z Wami moją relacją z wyjazdu do Hiszpani.
Chętnych na poczytanie zapraszam na forum trooperowe:
http://www.trooper4x4.pl/forum/viewtopi ... =44&t=6807
Pozdrawiam.
-
Mam pytanie. Jest sens jechac na poczatku wrzesnia? Jak tam z pogoda temperaturami i turystami?
Pajero 92 2,5 TD 

Niema sensu...
We wrześniu jest jak w czasie Pucharu Świata w skokach na Krupówkach...

We wrześniu jest jak w czasie Pucharu Świata w skokach na Krupówkach...

- tkocy20
No weź bez jaj 
Zobacz w pogodzie 25-35 stopni murowane, krótki dzień, wieczór przy oliwkach, winie i gwiazdach.
A Ty pytasz się czy warto
Dla mnie Hiszpania i Portugalia we wrześniu najlepsza. Puste plaże, niższe ceny a lato bajka.
Zacznijcie jeździć do Portugalii zamiast Hiszpanii. Najpiękniejsze plaże, niższe ceny i brak emigrantów. Trochę więcej kłopotów z językiem ale to ma swój urok. Zobaczcie okolice Troii w czasie odpływu! Bajka. Trochę trudniej z biwakowaniem bo większość terenów jest prywatnych a w trosce o bezpieczeństwo (pożary) upraw (lasy korkowe itp) właściciele walą znaki zakazu wjazdu. Trzeba po prostu trochę poszukać. Czym bardziej w górach tym bardziej pusto. Woda w oceanie jak u nas 17-20 stopni
Dzięki temu plaże puste. Porto i dolina rzeki Duoro-tydzień czasu w sam raz.
Adeus!

Zobacz w pogodzie 25-35 stopni murowane, krótki dzień, wieczór przy oliwkach, winie i gwiazdach.
A Ty pytasz się czy warto

Zacznijcie jeździć do Portugalii zamiast Hiszpanii. Najpiękniejsze plaże, niższe ceny i brak emigrantów. Trochę więcej kłopotów z językiem ale to ma swój urok. Zobaczcie okolice Troii w czasie odpływu! Bajka. Trochę trudniej z biwakowaniem bo większość terenów jest prywatnych a w trosce o bezpieczeństwo (pożary) upraw (lasy korkowe itp) właściciele walą znaki zakazu wjazdu. Trzeba po prostu trochę poszukać. Czym bardziej w górach tym bardziej pusto. Woda w oceanie jak u nas 17-20 stopni

Adeus!
z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....
-
spoko. chcialem sie wybrac na koniec sierpnia i poczatek wrzesnia. jak z emigrantami w hiszpani? bardzo dokuczliwi?tkocy20 pisze:No weź bez jaj
A Ty pytasz się czy wartoDla mnie Hiszpania i Portugalia we wrześniu najlepsza. Puste plaże, niższe ceny a lato bajka.
Zacznijcie jeździć do Portugalii zamiast Hiszpanii. Najpiękniejsze plaże, niższe ceny i brak emigrantów. Trochę więcej kłopotów z językiem ale to ma swój urok. Zobaczcie okolice Troii w czasie odpływu! Bajka. Trochę trudniej z biwakowaniem bo większość terenów jest prywatnych a w trosce o bezpieczeństwo (pożary) upraw (lasy korkowe itp) właściciele walą znaki zakazu wjazdu. Trzeba po prostu trochę poszukać. Czym bardziej w górach tym bardziej pusto. Woda w oceanie jak u nas 17-20 stopniDzięki temu plaże puste. Porto i dolina rzeki Duoro-tydzień czasu w sam raz.
Adeus!
Pajero 92 2,5 TD 

- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
ja emigrantów nie stwierdziłem
ale na południe od barcelony byłem tylko jakieś 150km
niżej pewnie coś się może trafić
chociaż - wg spotkanych ludzi im bardziej na południe tym bardziej policja cięta na spanie na plaży - takie tylko w śpiworku nie w aucie
ale na południe od barcelony byłem tylko jakieś 150km
niżej pewnie coś się może trafić
chociaż - wg spotkanych ludzi im bardziej na południe tym bardziej policja cięta na spanie na plaży - takie tylko w śpiworku nie w aucie
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
- tkocy20
Nie mam nic przeciwko ludziom którzy walczą o swoje ale turystykę niestety utrudniają. Gadałem raz z policjantem który słusznie powiedział, że każdy bus i terenówka to potencjalny kurier dla nielegalnych. A każdy śpiący na plaży turysta to potencjalne ""biuro podróży"" dla nielegalnych. Czyli plaże graniczące z kierunkami ucieczki emigrantów są raczej kiepskim miejscem. Coś czego kiedyś nie zauważali teraz zgodnie z prawem karzą mandatami. A do oceanicznego wybrzeża Portugalii nie da się dopłynąć z Afryki. I jest tam wybitny spokój.
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
tylko z wiesz - większość z nas miała okazję przespać noc na plaży - dla samej frajdy - żeby zobaczyć zachód słońca, gwiazdy, czy też wschód, i nie mówię o dwóch dorosłych tylko chciałem żeby córki takiego ala surwiwalu spróbowały a tu taki zonk - cóż trzeba będzie to uskutecznić w Polsce
dziś było info w radiu że zatrzymali w San Sebastian jakiegoś nad terrorystę co planował Atak we Francji
dziś było info w radiu że zatrzymali w San Sebastian jakiegoś nad terrorystę co planował Atak we Francji
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
W San Sebastian? Nie w San Escobar, chociaż z drugiej strony patrząc to San-y produkowali w Sanoku i to na masową skalę. 

- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Na pewno San Sebastian od granicy francuskiej to rzut beretem a ze to tez była stolica a kultury w zeszłym roku to i kultu ludzi różnej maści
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Odgrzeję temat. Nie znam terenów offroad w Hiszpanii ale polecam ciekawe miejsce w pobliżu Malagi. To się nazywa Calmino del Rey po polsku ścieżka króla. Dla osób bez lęku wysokości. Kilkukilometrowa droga przylkejona do zboczy kanionu. Zobaczcie w YT. Minusem konieczność rezerwacji terminu. Jeśli jesteś zainteresowany to prv
- tkocy20
Jedź do Bułgarii, Portugalii, Na Bałkany, do Gruzji, do Skandynawii, Maroko, Portugalii, Rumunii i wielu innych miejsc. Tam wszędzie znajdziesz dobre miejsca żeby pokazać córce że istnieje oldscoolowy przyjazny ojcu świat. A Bieszczady? Borne Sulinowo? Stańczyki ? Pewnie za mało atrakcyjne żeby ze starym się męczyć. Ale staraj się, powodzenia.
PS zapomniałem jeszcze o zarąbistym Cyprze i nie gorszej Krecie.
PS zapomniałem jeszcze o zarąbistym Cyprze i nie gorszej Krecie.
jest w planie...harakiri pisze:Odgrzeję temat. Nie znam terenów offroad w Hiszpanii ale polecam ciekawe miejsce w pobliżu Malagi. To się nazywa Calmino del Rey po polsku ścieżka króla. Dla osób bez lęku wysokości. Kilkukilometrowa droga przylkejona do zboczy kanionu. Zobaczcie w YT. Minusem konieczność rezerwacji terminu. Jeśli jesteś zainteresowany to prv

Y61 GU4
-
-
Temat zajebisty,ale od samego oglądania odwiedziłem miejsce gdzie król chodzi piechotą 

Jest-Galloper 99 3d 3.0v6 plus podtlenek LPg
Był-Y60 95 long 2.8td
Był-Y60 95 long 2.8td