Rumunia lipiec 2011 - lajtowo
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Rumunia lipiec 2011 - lajtowo
To widzę, że generalnie większość jest za ruszeniem przełom czerwca i lipca. Nam też taki termin najbardziej pasuje, ale jeśli czerwiec to samiuśki koniec
sprawy zawodowe mnie trzymają.

Fortune favours the brave
no to mi przyjdzie tylko poczytac relacje bo url mam od 13 do 28 a szkoda.
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
To jak widze będzie tłoczno jak co roku.
Ja też wybieram sie dwa lub trzy razy do Rumunii ale z bracią anglosaską. Startujemy 24 czerwca, później 22 lipca i jeszcze nie do końca sprecyzoway termin w sierpniu.
Jak planowaliśy trasy w zeszłym roku to już trszkę zakazów było ale po krótkie rozmowie z miejscowymi było pozwolnie na wiazd.
Zatem to zobaczenia w górach.
Ja też wybieram sie dwa lub trzy razy do Rumunii ale z bracią anglosaską. Startujemy 24 czerwca, później 22 lipca i jeszcze nie do końca sprecyzoway termin w sierpniu.
Jak planowaliśy trasy w zeszłym roku to już trszkę zakazów było ale po krótkie rozmowie z miejscowymi było pozwolnie na wiazd.
Zatem to zobaczenia w górach.

Była Vitara, byłe inne chocki klocki, a teraz jest Disco (jak na razie)
My się wybieramy z żoną i 13 letnią córką. W zasadzie możemy się dopasować do każdego terminu. Byle odpowiednio wcześniej wiedzieć. Jedziemy Explorerem II. Tymczasem śledzimy temat i chętnie się gdzieś "podłączymy"
My cały czas zastanawiamy się czy brać naszą córcie - 5 lat. Być może będziemy zmuszeni ale na razie plan jest, że mała spędzi ten czas u babci
Nam klaruje się raczej na pewno początek lipca a nawet końcówka czerwca, a na razie zaczynam zbierać literaturę o Rumunii.

Nam klaruje się raczej na pewno początek lipca a nawet końcówka czerwca, a na razie zaczynam zbierać literaturę o Rumunii.
jomm pisze:My się wybieramy z żoną i 13 letnią córką. W zasadzie możemy się dopasować do każdego terminu. Byle odpowiednio wcześniej wiedzieć. Jedziemy Explorerem II. Tymczasem śledzimy temat i chętnie się gdzieś "podłączymy"
Nam też pasuje wyjazd po zakończeniu roku szkolnego - czyli końcówka czerwca ewentualnie początek lipca, co do konkretnego dnia to jesteśmy elastyczni.Caliph pisze:My cały czas zastanawiamy się czy brać naszą córcie - 5 lat. Być może będziemy zmuszeni ale na razie plan jest, że mała spędzi ten czas u babci![]()
Właśnie szykujemy propozycję trasy - wertujemy przewodniki, mapy itp.
A tak przy okazji - może znajdziemy podczas tego wyjazdu chwilkę na relaks ? Dzieciaki pewnie się ucieszą

http://www.aqua-magic.ro/ro/atractii/atractii.html
Pozdrawiam
ca by nogi w morzu pomoczyc 

No to widze, że powoli zaczyna klarować się jakiś konkretny termin (+/- 1-3 dni)
Zaraz jade po przewodniki i mapy do Empiku 

My kupiliśmy przewodnik z mapą (2w1) właśnie w Empiku i jest bardzo fajny bo zawiera mapy i opisy wycieczek.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
To pewnie mamy to samo
przewodnik + mapa ExpressMap

Dokładnie tak 

To... chyba najbardziej przyjazny przewodnik
super przyroda , super klimaty "naturalne"
ale zabytki i miasta- to pożal się Boże
super przyroda , super klimaty "naturalne"
ale zabytki i miasta- to pożal się Boże

gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Wczoraj zabrałem się za mapę i przewodnik plus Google Earth i po początkowej sieczce informacyjnej zaczyna wyłaniać się jakiś plan
Generalnie z grubsza zarys trasy pozwoliłem sobie zapożyczyć z http://www.rumunia.ladra.pl/index.html ale wpowadzona jest tam dezinformacja (nie dziwię się bo człowiek żyje z organizacji takich wycieczek) i nieoceniony jest Google Earth.
Mój zamysł jest taki, że podróżując między atrakcjami wyszperanymi w Przewodniku zaliczamy 2 "nasze" główne atrakcje czyli transfogarkę i transalpinę a poza tym troche że tak powiem eksplorujemy i zbaczamy z głównych dróg. Tutaj mam nadzieję wydrukować zdjęcia satelitarne (google earth) interesujących nas obszarów i może uda się terenowo połączyć odcinki dróg ujęte na mapie.
Generalnie można by już z grubsza określić kto jest zainteresowany wyjazdem i omówić propozycje tras. W tym miejscu z mojej strony powiem, że najbardziej by mi odpowiadała trasa zaproponowana powyżej (z pewnymi mniejszymi lub większymi modyfikacjami) i jak dla mnie Morze Czarne, Ukraina i Mołdawia to temat na osobny wyjazd.

Mój zamysł jest taki, że podróżując między atrakcjami wyszperanymi w Przewodniku zaliczamy 2 "nasze" główne atrakcje czyli transfogarkę i transalpinę a poza tym troche że tak powiem eksplorujemy i zbaczamy z głównych dróg. Tutaj mam nadzieję wydrukować zdjęcia satelitarne (google earth) interesujących nas obszarów i może uda się terenowo połączyć odcinki dróg ujęte na mapie.
Generalnie można by już z grubsza określić kto jest zainteresowany wyjazdem i omówić propozycje tras. W tym miejscu z mojej strony powiem, że najbardziej by mi odpowiadała trasa zaproponowana powyżej (z pewnymi mniejszymi lub większymi modyfikacjami) i jak dla mnie Morze Czarne, Ukraina i Mołdawia to temat na osobny wyjazd.
A odnośnie modyfikacji sugerowanej trasy to w jej północnym przebiegu można by Maramuresz i Bukowinę odwiedzić w drodze powrotnej.
Sorki że nie połączyłem postów ale ta dygresja wprowadziłaby zamęt w powyższym poście
Sorki że nie połączyłem postów ale ta dygresja wprowadziłaby zamęt w powyższym poście

- DAREKSOPOT
-
Jeżeli jesteś zainteresowany to mamy wstępny plan na wypad do rum. latem termin do ustalenia.NUREK MAV pisze:Widze ,że zapowiada sie ciekawie wypad ... Bede śledził temat jak co po niektórzy i jak sie wyklaruje u mnie sytuacja to sie odezwę. Widze ,że i jeden z kolegów jest z Gdańka to zawsze bedzie raźniej w drodze dojazdowej...

Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej
my jedziemy na 100%
d1- 2 osoby i może jeszcze 2os
d1- 2 osoby i może jeszcze 2os

My też jedziemy na 100%
jak wyklaruje sie termin i w miare dokladniejsza trasa przez bolande to dla kogos kto jedzie z drugiego konca polski jest spanie u mnie
załatwcie sobie na garmina- road 2008
- dosyć dużo szutrów tam jest
jak skończycie zjazd transalpiną
jedzcie sobie do Polovragi i równolegle do transalpiny
ponownie w górę - trasa malownicza i mało ludzi
później 40 kilometrów -chyba najładniejszej trasy jakiej jechałem w zeszłym roku
i jesteście znowu na transalpinie
o tak

wjazd na to z początku wygląda jak droga zrywkowa - ale spoko
jedynie jak deszcz będzie lał - to się tam nie pakujcie
Powodzenia
- dosyć dużo szutrów tam jest
jak skończycie zjazd transalpiną
jedzcie sobie do Polovragi i równolegle do transalpiny
ponownie w górę - trasa malownicza i mało ludzi
później 40 kilometrów -chyba najładniejszej trasy jakiej jechałem w zeszłym roku
i jesteście znowu na transalpinie

o tak
wjazd na to z początku wygląda jak droga zrywkowa - ale spoko
jedynie jak deszcz będzie lał - to się tam nie pakujcie
Powodzenia
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
Szperając po mapie też zwróciłem uwagę na tą drogę - dzięki za potwierdzenie
Każda taka propozycja jest mile widziana.

selim, cos mi sie nie wyswietla ten plik. mozesz mi go jakos inaczej podeslac albo sprawdzic co z nim jest?
rzeczywiście zdechło ....
w domu postaram się znowu naszkicować co i jak
w domu postaram się znowu naszkicować co i jak
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
co do terminu to nam pasowaloby po 3 lipca
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
My się jeszcze wahamy czy Krym czy Rumunia, ale chyba Rumunia. Tyle że jesteśmy uzależnieni od urlopu mojej kobitki i nie wiem czy ten termin który proponujecie będzie nam odpowiadał. Spróbuję dziś obadać sprawę. Gdyby terminem była pierwsza połowa sierpnia, to pisalibyśmy się na pewno. Będę obserwował wątek.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"